FER svake godine brani boje na nekom međunarodnom natjecanju, a kako je ranije najavljeno, ove godine to je na potpuno novom natjecanju – STEM Games! Tijekom pet dana u Poreču, imat ćeš priliku odmjeriti snage s više od tisuću kolegica i kolega s drugih fakulteta u natjecanju u sportu i znanju, a dodatno te očekuje edukativni i zabavni program. Ovogodišnje izdanje STEM Gamesa održava se od 8. do 13. svibnja u Poreču i opisuje ga generalna tema NextGen Society. Generalnom temom objedinjena su sva četiri STEM područja (Science, Technology, Engineering, Mathematics) u kojima će se studenti natjecati znanjem. Natjecanje je organizirano u četiri STEM Games Arene. Svaka Arena posvećena je jednom od područja STEM-a, a njome se pred vas stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Podršku STEM Gamesima također je dao i Dekan našega fakulteta, prof. dr. sc. Mislav Grgić:

STEM Games predstavlja novi koncept studentskog natjecanja čiji je cilj povećanje interdisciplinarnosti, razmjena  znanja rješavanjem problema te promicanje sveučilišnog sporta i zdravog života.
Energija koju studenti ulažu u organizaciju ovog natjecanja i entuzijazam kojim pristupaju provedbi projekta daju naslutiti da će ovo biti izvrsna prilika za zbližavanje studenata područja STEM i dodatno povezivanje njihovih institucija te svakako događaj koji će mnogima ostati u posebnom sjećanju. Pozivam sve studentice i studente područja STEM da sudjeluju na STEM Gamesima, upoznaju se, druže, odmjere znanje i dobro se zabave.

Kako STEM Gamese vidi bivši FER-ovac i osnivač STEMI-ja, rekao nam je Luka Fućek:

Ujedinjenje studenata mnogih fakulteta kroz spoj prakse i teorije uz projektni pristup rješavanju stvarnih problema - tako ja vidim STEM Games! Kako bolje podići razinu suradnje studenata ovog dijela Europe nego upoznavanjem kolega iz srodnih područja te formiranjem interdisciplinarnih natjecateljskih timova koji su čvrsta osnova za razvoj budućih projekata. Naravno, ništa ne bi imalo smisla bez sportskih natjecanja i dobre zabave! Preko 1000 studenata na jednom mjestu. Svi prisutni kako bi se natjecali, stvarali i dobro proveli. Definitivno mjesto na kojem bih se volio naći kao student.

Trebamo li još što nadodati da se prijaviš? Požuri s prijavom jer je broj sudionika ograničen! Svaki student se samostalno prijavljuje ispunjavanjem obrasca na službenoj stranici STEM Gamesa. Pretprijave su otvorene do 25. ožujka 2018. nakon čega će fakulteti (do 8. travnja) odabrati svoje predstavnike među prijavljenima. Očekuje te jedinstveno iskustvo, brojna nova poznanstva, dobra atmosfera i zabava i prilika da se istakneš! Prijavi se i vidimo se u Poreču!

Za sve dodatne informacije prati internetsku stranicu STEM Gamesa i OZSN-a.

Autor: Saša Tepić
STEM Games
8. svibnja 2018. 07:00  -  13. svibnja 2018. 21:00
Popis obavijesti