Obavijesti

Sveučilište u Zagrebu CENTAR ZA POSLIJEDIPLOMSKE STUDIJE raspisuje

N A T J E Č A J

za upis na Sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studij "Reguliranje tržišta elektroničkih komunikacija" u ak. god. 2017./2018. za stjecanje akademskog naziva sveučilišni specijalist regulacije tržišta elektroničkih komunikacija.

Studij izvode:

  • Ekonomski fakultet,
  • Fakultet elektrotehnike i računarstva te
  • Pravni fakultet,

a studij koordinira Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Uvjeti upisa na studij su: završen diplomski studij ekonomije, elektrotehnike, prava ili računarstva, ili drugi sveučilišni četverogodišnji dodiplomski studij, odnosno diplomski studij kojim se ukupno s prethodnim obrazovanjem stječe najmanje 300 ECTS te uz radno iskustvo na području elektroničkih komunikacija. Nužno je znanje engleskog jezika.

Studij traje jednu akademsku godinu (dva semestra). Studijem se stječe 60 ECTS bodova. Školarina po polazniku iznosi 35.000 kn, plativo u dva obroka pri upisu I. i II. semestra. Nastava započinje u ožujku 2018. godine.

Broj polaznika: 20 ukupno.

Prijave se podnose na propisanom Obrascu. Prijave koje nisu u skladu s uputama ili nisu potpune neće se uzeti u obzir. Odabir polaznika uključuje razgovor (interview) u kojem se utvrđuje područje specijalističkog rada.

Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9 do 13 sati, od objave natječaja do popunjenja upisne kvote, a zaključno do 12. veljače 2018. godine.

Prijavni Obrazac te sve dodatne obavijesti nalaze se na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva: http://www.fer.unizg.hr/studiji/specijalisticki_studiji/rtek. Detaljnije obavijesti mogu se dobiti na broju telefona: (01) 6129 920 kod gospođe Smiljanke Turkalj ili gospođe Mirjane Grubiše.

Autor: Gordan Ježić

Udruga Alumni FER poziva vas na predavanje:

"Ljudski sluh - savršen informacijski kanal?"

koje će održati prof. dr. sc. Bojan Ivančević17. siječnja 2018. godine, u 17 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija o predavanju pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti ili ovdje.

Autor: Leonardo Jelenković

Novi broj časopisa CIT. Journal of Computing and Information Technology objavljen je 5. siječnja 2018. godine. Ovaj broj donosi četiri rada iz područja arhitektura temeljenih na uslugama, višeagentskih sustava, dubinske analize podataka i strojnog učenja.

Članci sedmero autora iz Alžira, Indije i Irana prihvaćeni su u recenzijskom postupku.

Više informacija o časopisu, kao i puni tekst članaka, dostupno je ovdje.

Autor: Vlado Glavinić
Novi bilateralni projekti s Kinom

U Pekingu je 13. prosinca 2017. godine održano 8. zasjedanje hrvatsko-kineskog Povjerenstva za znanstvenu i tehnološku suradnju.

Povjerenstvo je izrazilo zadovoljstvo provedbom projekata dogovorenih na 7. zasjedanju, a razmotrilo je i prijedloge projekata koji su bili prijavljeni na Natječaj za sufinanciranje zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine.

U skladu s prioritetima i odredbama obiju stranaka odobreno je 30 znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2017. - 2019. godine.

FER- u je odobreno četiri projekta pod vodstvom prof. Igora Kuzlea, izv. prof. Nikole Miškovića, doc. Tomislava Capudera te doc. Željke Lučev Vasić.

Čestitamo!

Autor: Jasna Matijević

Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva Unska 3, 10000 Zagreb raspisuje

N A T J E Č A J

za upis studenata na Poslijediplomski doktorski studij FER-a za stjecanje akademskog stupnja doktora/doktorice znanosti (6 semestara, drugi upisni rok u ak. god. 2017./2018.) iz područja tehničkih znanosti, znanstvenih polja

ELEKTROTEHNIKA i RAČUNARSTVO

Studenti mogu upisati studij u trajanju od 3 godine (studij u punom radnom vremenu) ili studij s produženim trajanjem istraživačkog rada, u trajanju od 5 godina (studij s dijelom radnog vremena).

Broj slobodnih mjesta: 32 ukupno.

Studenti doktorskoga studija plaćaju školarinu u iznosu od 60.000,00 kuna, a plaća se u ratama od 10.000,00 kn po semestru. Nastava započinje u ožujku 2018. godine.

Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9.00 do 13.00 sati, od objave natječaja do zaključno 19. siječnja 2018. godine.

Razgovor s pristupnicima obvezni je dio upisnoga postupka, a održat će se u ponedjeljak, 29. i utorak, 30. siječnja 2018. godine od 9.00 do 15.00 sati na FER-u. O terminu razgovora pristupnici će dobiti obavijest elektroničkom poštom.

Detaljnije obavijesti mogu se dobiti na telefon (01) 6129 920 ili adresu e-pošte: doktorski.studij@fer.hr, a publikacija o poslijediplomskom doktorskom studiju može se pogledati na: http://www.fer.unizg.hr/studiji/doktorski_studij.

Autor: Mirjana Grubiša
Poziv na izložbu: FER-u za Božić 2017.

Čast nam je pozvati vas na otvorenje izložbe

"FER-u za Božić 2017."

koje će se održati u petak, 22. prosinca 2017. godine, u 10.30 sati, u Galeriji FER.

Na izložbi sudjeluju:

Ratko Magjarević, Ante Marušić, Tomislav Matleković, Petar Mostarac, Davor Petrinović, Marija Seder, Vladimir Slošić, Ana Sović Kržić, Tomislav Šikić, Đurđica Tomić Peruško, Branka Zovko Cihlar.

Izložba će biti otvorena svakim radnim danom do 31. siječnja 2018. godine od 8 do 15 sati.

Autor: webmaster
Izložba Tehnika i zdravlje

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla održava se od 18. prosinca 2017. do 18. veljače 2018. godine izložba Tehnika i zdravlje. Izložba predstavlja dio fundusa Tehničkog muzeja Nikola Tesla – građu iz zbirke Medicinska tehnika. Zbirka je formirana 1999. godine i trenutačno broji oko 500 predmeta vezanih za različite grane medicine. Na izložbi će biti prikazan i Elektroencefalograf  EEG 139 izrađen šezdesetih godina prošlog stoljeća u laboratoriju Instituta za elektroprivredu Zagreb pod vodstvom prof. emer. dr. sc. Ante Šantića. Elektroencefalograf je jedan od rijetkih predmeta u zbirci koji je proizveden u Hrvatskoj.

Autor: Mario Cifrek