Druga sezona urbanog vrta na FER-u

S obzirom na odličan uspjeh urbanog vrta postavljenog prošle godine, članovi Laboratorija za Internet stvari ove su godine postavili još veći urbani vrt u dvorištu FER-a!

Senzori će i ovoga puta pratiti stanje rajčica i paprika koje su posadili kolege s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a cilj je uz pomoć prikupljenih podataka sa senzora, stanje biljke i urod, utvrditi utjecaj odabranog supstrata kojim je jedan dio sadnica obogaćen.

Vrt je postavljen u okviru projekta “IoT-polje: Ekosustav umreženih uređaja i usluga za Internet stvari s primjenom u poljoprivredi“, trogodišnjeg istraživačkog interdisciplinarnog projekta u području pametne poljoprivrede koji je započeo u ožujku 2020. godine te je sada u posljednjoj godini. Provodi ga FER u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (FERIT) i Poljoprivrednim institutom Osijek (PIO).

Podsjetite se kako je prošle godine proteklo postavljanje vrta i senzora, ovdje. Video o urbanom vrtu, snimljen u rujnu 2021. godine, pogledajte ovdje. Više o projektu saznajte ovdje.

Više fotografija s postavljanja vrta ove godine nalazi se u nastavku obavijesti.

 

 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti