O REZONANCI

Ideja postojanja Rezonance svakako je Tihanina, nastala kad je sa svojim kolegicama, Elom i Tamarom bila na FER-ovskom roštilju na Bundeku.

„Pao je mrak i sjedili smo u krugu u jednoj kućici i ekipa je počela nešto pjevati (i Katarina je bila tamo!), a skupa s time pale su i neke terce. Tihana je samo iskomentirala: "Ajme gle, pa cure fakat pjevaju... Pa daj ajde, idemo se dogovoriti i osnovati neki mali zbor/klapu, čisto onako za gušt. Možemo se naći svaki tjedan pa malo pjevuckati. Bez neke obveze."

Cure su počele razmišljati tko još zna pjevati i koga bi još mogle pozvati, s time da su se odmah složile da sve budu isključivo FER-ovke. Paralelno s time, na drugome kraju FER-a (ništa nije slučajno), Lara je nagovarala Karlu da osnuju nešto sličnoga tipa i oduševljeno su pristale kada su čule za ideju. Preko druženja u studentskim udrugmaa došle su do Petre koja je pozvala Dianu, a i Ivu, za koju je znala da je uz FER i na Muzičkoj akademiji. I tako su krenuli prvi dogovori. Nedugo zatim priključile su se i Izabela, još jedna Petra (za nas Petrica) te Mirela. Krajem 2013. primile smo još tri članice – Anu, Maju i Tanju. I to je to, puni sastav.

U početku, dirigentsku i voditeljsku palicu dijelile su Tihana i Iva, a ime Rezonance predložila je Lara – kao kombinaciju ključnog pojma elektrotehnike – rezonancije i glazbenog pojma konsonance (nekad i disonance ;) ). Danas Rezonancu vodi Iva, ali sve jednako sudjelujemo u stvaranju i radu.