IVA JARIĆ

 

IVA JARIĆ (1988.), klavir, Zagreb, Hrvatska, osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla  je u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu u klasi prof. Ane Vimpolšek Marić, tijekom kojeg je sudjelovala na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima je osvajala nagrade. Fakultet elektrotehnike i računarstva upisuje 2007. na kojem završava studij - smjer Elektrotehnika i informacijska tehnologija – profil Elektroničko i računalno inženjerstvo, pod mentorstvom dr. sc. Silvija Hrabara. Muzičku akademiju u Zagrebu upisuje u klasi Srđana Filipa Čaldarovića godinu kasnije.

U svibnju 2013. održala je samostalni recital u Zagrebu u dvorani Muzeja Mimara, a veliki uspjeh postigla je recitalom u Novoj Gorici u Sloveniji čiji je pokrovitelj bio župan općine Nova Gorica, Milan Turk. Na Regionalnom natjecanju početkom 2013. osvojila je 3. nagradu. Krajem veljače 2015. godine održala je debitantski recital u Luksemburgu.

Redovito se bavi korepeticijom i komornom glazbom. Kao članica tria Triole, na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji u prosincu 2013. osvojila je 2. nagradu. Kao korepetitor sudjelovala je i u Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi Pučišća. Ostvaruje zapaženu suradnju s cijenjenim tubistom Juricom Rukljićem, s kojim je u ulozi korepetitorice nastupila na 2. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, te na Brass festivalu 2014. u Velikoj Gorici. Nosač zvuka Music Garden, nastao u toj suradnji, izašao je u svibnju 2015. u izdanju Aquarius Recordsa, koji je izvrsno prihvaćen na njemačkoj klasičnoj sceni. Također svira u klavirskom duu s hrvatskim pijanistom koji živi i radi u Zurichu, Ivanom Horvatićem.

Voditeljica je cijenjenog ženskog vokalnog sastava Rezonanca pri Fakultetu elektrotehnike i računarstva, koji čine isključivo bivše i sadašnje studentice tog fakulteta, a na amaterskoj glazbenoj sceni prepoznate su kao izuzetno kvalitetan a cappella sastav. Od početka 2014. preuzela je i Pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta Lege artis, koji je u studenom 2014. održao veliki humanitarni koncert Pjesmom za Gunju u Hrvatskom glazbenom zavodu. U struci se profilirala pisanjem vlastitih vokalnih aranžmana, koje odlikuje specifičan moderan stil, a takvim, novim, zvukom vodi i svoje sastave, koji, između ostalog, tradicionalno sudjeluju na godišnjoj Smotri zborova Sveučilišta u Zagrebu. Također djeluje i kao umjetnička voditeljica i dirigentica Dječjeg zbora Pahuljice, koji je 2014. godine albumom povodom 30 godina postojanja bio nominiran za Porina u kategoriji Najboljeg albuma dječje glazbe.