Obavijesti

Rezonanca 14. ožujka proslavila 5...

Ženski vokalni sastav Rezonanca svojih prvih pet godina postojanja proslavio je velikim koncertom u prepunoj dvorani Auditorium Maximum FER-a 14. ožujka u 19.30 sati. 

Uz iznimnu podršku Uprave Fakulteta te dragih nam gostiju na koncertu, Akademskog muškog zbora FER-a pod ravnanjem Maestra degl'Ivellia, prisjetile smo se svojih najvećih hitova i predstavile opus rada koji čini naše djelovanje. 

Uz završni bis otpjevan uz članove prijateljskog zbora, Pjevačkog zbora studenata Medicinskog fakulteta Lege artis, cijelu večer je zaokružio i svečani domjenak.

Hvala dragim gostima na sjajnom odazivu i podršci kroz sve godine, i vidimo se u novoj koncertnoj sezoni!

Autor: Iva Jarić
Rezonanca na Božićnom slavlju FER-a

Nakon izbivanja na istom, ženski vokalni sastav Rezonanca ove godine ponovno je sudjelovao na tradicionalnom Božićnom slavlju FER-a, održanom 23.12.2016. 

Poseban trenutak svečanosti bilo je prvo zajedničko pjevanje ženskog vokalnog sastava Rezonanca i Akademskog muškog zbora FER, koji su na kraju svečanosti otpjevali dvije tradicionalne božićne pjesme. Nadamo se da je to tek prvi zajednički nastup u nizu! 

Autor: Iva Jarić
Rezonanca postoji već punih pet godina!

Ženski vokalni sastav Rezonanca u studenom 2016. proslavio je svojih punih pet godina postojanja! 

Naša priča započela je u studenom 2011., kada su se FER-ovke spontano okupile. Prvi nastup Rezonanca je održala na datumu s fotografije - 22.12.2011., na Božićnom slavlju FER-a, a prva pjesma koju je sastav izveo bila je božićna Carol of the bells.

Jako smo sretne što Rezonanca ima puno podršku Uprave Fakulteta, dekana Mislava Grgića i njegovih prodekana, te s veseljem možemo reći da ćemo svoj 5. rođendan proslaviti tradicionalnim velikim svečanim koncertom u Auditorium Maximumu već u ožujku

Autor: Iva Jarić
Nastup žvs Rezonanca na Svečanoj...

Prvi put u svojoj karijeri ženski vokalni sastav Rezonanca imao je priliku nastupiti na svečanoj promociji FER-ovih prvostupnica i prvostupnika! U subotu, 3. prosinca Rezonanca je uveličala čak dvije promocije, a posebno nam je bilo drago što smo tako proslavile i završetak preddiplomskog studija naše članice Tanje Šarčević, koja nam se pridružila na pozornici. :)

 

Autor: Iva Jarić
Svečanost povodom Dana FER-a

Ženski vokalni sastav Rezonanca imao je veliku čast nastupiti na proslavi Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva, održanom 25.11.2016. u prepunoj dvorani Auditorium Maximum. Svečanosti je prisustvovao i rektor Sveučilišta u Zagrebu, a Rezonanca se prestavila dvjema pjesmama - Da li znaš da te volim Dade Topića i Dancing Queen grupe ABBA.

 

Autor: Iva Jarić
Smotra zborova Sveučilišta u Zagrebu...

Već 4. put zaredom, ženski vokalni sastav Rezonanca sudjeluje na smotri zborova Sveučilišta u Zagrebu Festa Choralis kojoj je ove godine suorganizator upravo i Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Čak 18 zborova, klapa, sastava i ansambala predstavit će se u petak, 3. lipnja 2016. godine, u 20.00 sati u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, stoga nas dođite sve podržati i uživati u sjajnoj lepezi glazbe svih fakulteta u Zagrebu!

Autor: Iva Jarić
Rezonanca u SAX-u!

Nakon izuzetno formalnog nastupa na natjecanju u Lisinskom desetak dana prije, Rezonanca je dobila priliku nastupiti cjelovečernjim koncertom u klubu hrvatskih glazbenika SAX!, 10. svibnja 2016. godine u 21.00 sat.

Gotovo 200 gostiju slušalo je dvosatni koncert koji je uključivao gotovo cijeli repertoar Rezonance te goste s Medicinskog fakulteta – Tonija Zekulića, Hrvoja Mlinarića, Kristijana Lujića i Frana Ivana Madunića.

Atmosfera je bila apsolutno sjajna i drago nam je što možemo reći da smo dio Sax-ovog programa i sljedeće sezone!

Autor: Iva Jarić
Rezonanca osvojila broncu na 13....

Ženski vokalni sastav Rezonanca izišao je na dosad najveći nastup u svojoj povijesti te se predstavio izrazito cijenjenom stručnom žiriju i glazbenoj kritici 13. Natjecanja hrvatskih zborova koje se održalo u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski 30. travnja 2016. godine.

Nastupivši u izuzetno zahtjevnoj kategoriji Mali vokalni sastavi, čiji je zadani program prema kriterijima Natjecanja činilo djelo renesansnog razdoblja, djelo hrvatskog skladatelja te dvije skladbe po slobodnom izboru, Rezonanca se predstavila u potpuno novom svjetlu i pokazala kako FER-ovke mogu izvrsno predstaviti svoj fakultet.

Na natjecanju ženski vokalni sastav Rezonanca osvojio je brončanu plaketu i bio pobjednik svoje kategorije – što čini zaista sjajan uspjeh! Ponosne smo na svoj rad i sretne što nas je žiri, koji je ocjenjivao glazbu kao glazbu, a ne glazbu kao glazbeni amaterizam, nagradio tako iznimno velikom potvrdom kvalitete – to nas samo potiče da i dalje stvaramo i trudimo se biti jedinstvene na glazbenoj sceni!

Autor: Iva Jarić
Noć knjige na FER-u!

Ove godine na FER-u po prvi put obilježena je Noć knjige!

Manifestacija koju je toplo dočekala zainteresirana publika održala se u Središnjoj knjižnici FER-a u petak, 22. travnja 2016. godine, u 18.00 sati. U programu su sudjelovali profesori FER-a koji su ujedno i pisci, a održao se i Stiholoporter (KSET) te predstavio robot koji čita.

Ženski vokalni sastav Rezonanca imao je priliku nastupiti u sklopu zabavnog programa i bilo je zaista prekrasno nastupiti na toliko kreativnoj večeri!

Autor: Iva Jarić
Simpozij industrijske elektronike 2016.

Zavod za elektroničke sustave i obradu informacija (ZESOI) tradicionalno organizira Simpozij industrijske elektronike (SINE) - simpozij koji je nastao osamdesetih godina kao okupljanje i upoznavanje bivših i trenutnih studenata Industrijske elektronike. Simpozij tradicionalno organiziraju stariji studenti svake godine, a danas u njemu sudjeluju studenti Obrade informacije i Elektroničkog i računalnog inženjerstva kao nasljednici smjera Industrijska elektronika.

SINE 2016. održao se 18.03.2016., u hotelu Panorama Zagreb, s početkom u 20h, a članice Rezonance ovim putem zahvaljuju na i ovogodišnjem pozivu organizacije SINE-a za sudjelovanje u našem najdražem događaju!

Autor: Iva Jarić

Vaš omiljeni ženski vokalni sastav FER-ovki vas ponovno poziva!
SVEČANI KONCERT REZONANCE - 21.1.2016. u 19:30h na FER-u!

Prošlo je čak nešto više od godinu dana od našeg prošlog koncerta, a kako bolje započeti novu 2016., nego tako da podijelimo s vama svoju 2015. godinu! Postojimo već više od 4 godine i veselimo se svakoj pjesmi, nastupu, lijepoj riječi i podršci koju imamo. Potrudile smo se stoga sakupiti svoju proteklu godinu u pjesmama i pripremiti vam novi koncert.
I zato vas SVE očekujemo u četvrtak 21.1. u 19:30h u najvećoj dvorani na FER-u: Auditorium Maximum (D1 i D2)!
I ovaj nam put dolaze prijatelji u goste, Pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta Lege artis, a ulaz je besplatan.


Dođite i podržite ovu sjajnu prigodu čuti kako zvuči kad pjevaju studentice FER-a!

 

Autor: Iva Jarić
Dođite nas poslušati na koncertu...

Ukoliko ste pomislili da je naše zimsko i blagdansko slavlje gotovo - prevarili ste se, jer, dolaskom nove godine dolazi i novi DING DONG! 

Ding Dong je tradicionalni koncert zbora Maranatha, koji već dugi niz godina djeluje u Španskom, a nadolazeći koncert obilježava 12 godina ove sjajne glazbene svečanosti. Dirigent zbora i glavni pokretač Ding donga je cijenjeni hrvatski solo pjevač, Matija Škvorc.
Ove godine, uz domaćine - zbor mladih Maranatha, i njihove već uobičajene goste, gospel sastav The Messengers,
u župu Špansko dolazi i ženski vokalni sastav Rezonanca, koji će se predstaviti kombinacijom svog zimskog i popularnog repertoara.

Stoga, vidimo se svi u nedjelju, 10.1. u 19h u župi BDMŽ u Španskom

Autor: Iva Jarić
Rezonanca po prvi put gost na...

Ženski vokalni sastav Rezonanca sa svojim zimskim repertoarom nastupio je kao gost na božićnom koncertu zbora Veterinarskog fakulteta Ab ovo, koji se održao u prostoru Amfiteatra Veterinarskog fakulteta u četvrtak, 17. prosinca u 13h.

Nastup Rezonance bio je izvrsno primljen i veselimo se daljnjoj suradnji!

Autor: Iva Jarić
Rezonanca kao gost Lege artisu

Članice ženskog vokalnog sastava Rezonanca po treći put zaredom imale su čast nastupiti kao gošće na Humanitarnom božićnom koncertu naših sada već prijatelja, Pjevačkog zbora studenata Medicinskog fakulteta Lege artis.

Zbor Lege artis prvi je zbor koji je Rezonancu prepoznao kao dio zborova Sveučilišta u Zagrebu, a suradnja njihovih članova i Rezonance počela je na njihovom prošlogodišnjem koncertu. Također, na velikom koncertu Rezonance 29.10.2014. zbor Lege artis nastupio je kao gost.

Humanitarni božićni koncert Pjevačkog zbora studenata Medicinskog fakulteta Lege artis hvale je vrijedna manifestacija i drago nam je da smo ju i ove godine imale priliku podržati.

Autor: Iva Jarić
Rezonanca i ove godine na Adventu u...

Ženski vokalni sastav Rezonanca i ove godine ima čast nastupiti povodom Adventa u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića - i to u ponedjeljak, 14.12. u 18h.  

 

Dođite poslušati najljepše božićne pjesme i ugrijati se toplom božićnom atmosferom uz zvuke Rezonance!

Autor: Iva Jarić
Rezonanca na Svečanoj sjednici...

Ženski vokalni sastav Rezonanca imao je čast nastupiti na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća povodom Dana FER-a, koja je održana 11.11.2015. u prostorima Auditorium Maximuma. 

Na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Nagrada "Josip Lončar" u rangu Priznanja, Nagrada za "Najbolji studentski računalni program FER-a" i Nagrada "Željka Matutinović-Sunčica".

Zlatne diplome dodijeljene su diplomiranim inženjerima iz ak. god. 1964./1965., a Nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju.

 

Autor: Iva Jarić
Nastup Rezonance na proslavi 90...

Ženski vokalni sastav svoju novu radnu i koncertnu sezonu otvorio je nastupom na prestižnoj proslavi čak 90 godina djelovanja Zavoda za elektrostrojarstvo i automatizaciju, koja je u prostoru dvorane D2 okupila brojne cijenjene profesore i inženjere.

 

Zahvaljujemo ZESA-u na lijepom pozivu, veselimo se daljnjoj suradnji i želimo još mnoge generacije novih inženjera s vašeg Zavoda!

 

 

Autor: Iva Jarić
Članak o Rezonanci na blogu artRitmija

Cijenjeni umjetnički blog artRitmija prepoznao je vrijednost ženskog vokalnog sastava Rezonanca i na svojim stranicama objavio opsežan članak kojim predstavlja naš rad.

Ovo zaista vrijedno priznanje označava i početak naše nove koncertne sezone, kojoj se jako veselimo!

 

Članak možete pročitati ovdje.

Autor: Iva Jarić
Festa Choralis Zagrabiensis 2015.

Ovogodišnja Festa choralis Zagrabiensis - Smotra zborova Sveučilišta u Zagrebu održat će se 22. svibnja u 20h u dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, i vrlo smo ponosne što ženski vokalni sastav Rezonanca svoj fakultet predstavlja već treću godinu zaredom na događaju na kojem se u najboljem svjetlu predstavljaju svi glazbeni ansambli Sveučilišta u Zagrebu, a kroz dosadašnje nastupe uvijek se isticala drugačijim programom od ostalih. 

Nadamo se vašoj podršci u publici i veselimo vašem dolasku! 

Autor: Iva Jarić
Nastup Rezonance na svečanosti IEEE...

Ženski vokalni sastav Rezonanca svojim nastupom obogatio je program svečanosti kongresa studenata iz središnje Europe pod nazivom Central European Student and Young Professionals Congress - CEuSYP. Kongres je okupio preko 100 studenata iz cijele Europe s ciljem prikupljanja novih znanja i širenja informacija vezanih za tehnologiju i znanost. Njegov sadržaj je ispunjen predavanjima i radionicama preko kojih studenti upoznaju današnje stanje u industriji, kako u Hrvatskoj, tako i u cijelom svijetu, ali što je još važnije, stvaraju se nova prijateljstva koja imaju veliki značaj u vidu buduće međunarodne suradnje u  području znanosti i tehnologije.

Autor: Iva Jarić
Rezonanca gostovala u Sarajevu u...

U sklopu suradnje sa sarajevskim ogrankom studentske organizacije EESTEC, koji su se pobrinuli da nam vrijeme provedeno u Sarajevu bude zaista predivno, ženski vokalni sastav Rezonanca ponosno je predstavio Fakultet elektrotehnike i računarstva nastupom u prekrasnoj nedavno obnovljenoj Gradskoj vijećnici, koja svojom akustikom odlično podupire svu pozitivnu energiju koju smo u Sarajevu doživjele i proživjele, i koja naše prvo inozemno gostovanje čini zaista nezaboravnim!

Autor: Iva Jarić
Slatki gušti na Zrinjevcu

Festival slastica Slatki gušti već se tradicionalno održava svake godine na Zrinjevcu, a ove godine program će upotpuniti i ženski vokalni sastav Rezonanca!

Naš čak polusatni nastup u centru grada imat ćete priliku čuti u nedjelju, 12. travnja u 20h

 

Veselimo se vašem dolasku - bit će slatko u svakom slučaju! 

Autor: Iva Jarić
Simpozij industrijske elektronike 2015

Zavod za elektroničke sustave i obradu informacija (ZESOI) tradicionalno organizira Simpozij industrijske elektronike (SINE) - simpozij koji je nastao osamdesetih godina kao okupljanje i upoznavanje bivših i trenutnih studenata Industrijske elektronike. Simpozij tradicionalno organiziraju stariji studenti svake godine, a danas u njemu sudjeluju studenti Obrade informacije i Elektroničkog i računalnog inženjerstva kao nasljednici smjera Industrijska elektronika.

Simpozij se sastoji od informativnog i zabavnog dijela kroz koji se sudionici događaja mogu bolje upoznati. Organizacijski odbor SINE 2015 i ove godine planira Simpozij obogatiti kreativnim dijelom, kako bi se sudionici vratili i iduće godine te postali stalni gosti na okupljanju studenata i stručnjaka iz područja Industrijske elektronike. U spomenutom kreativnom dijelu Simpozija i ove godine nastupit će ženski vokalni sastav Rezonanca.


SINE 2015 održat će se 20.03.2015, u hotelu Panorama Zagreb, s početkom u 20h, a Rezonanca se jako veseli što ponovno nastupa na najdražem joj događaju!
 

Autor: Iva Jarić
Zlatni indeks 2014: Ceremonija...

U petak 20. ožujka u 11h u Hrvatskom državnom arhivu ženski vokalni sastav Rezonanca ima čast nastupiti na završnoj ceremoniji dodjele nagrada projekta Zlatni indeks, u organizaciji studentske udruge eSTUDENT.

 

Zlatni indeks je projekt u kojem studenti nagrađuju poduzeća koja su u protekloj godini najviše doprinijela studentskom životu. Ovo je 5. godina projekta i svake godine projekt bilježi sve veći broj prijavljenih poduzeća, kojih je ove godine bilo čak 56. 

Predstavnici svih poduzeća prisustvovat će na završnoj ceremoniji projekta 20.3.2015. u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva gdje će im biti dodijeljene nagrade, a na programu je i nastup Rezonance.

 

Autor: Iva Jarić
Nastup Rezonance na kick off večeri...

Ženski vokalni sastav Rezonanca marljivo nastavlja sa svojim radom, te priprema svoj prvi nastup u 2015. godini - nastupit ćemo na godišnjoj kick off večeri tvrtke Cadcam grupa, u petak 23. siječnja u 20h.

Cadcam grupa vodeći je distributor ECAD, MCAD i PLM softvera u regiji, a uzvanici večere, što će se održati u hotelu Antunović, bit će uvaženi gosti inženjeri strojarstva, brodogradnje i elektrotehnike.

Autor: Iva Jarić
Rezonanca obilježila svoj 3. rođendan...

Uz punu podršku dekana Mislava Grgića i njegovih prodekana, ženski vokalni sastav Rezonanca je svojim nastupom na svečanom domjenku povodom Božića proslavio svoj 3. rođendan. 

Ovu zaista vrijednu obljetnicu uveličao je i poseban gost FER-ove božićne proslave, cijenjeni pjevač Zagrebačkog kazališta Komedija - gospodin Đani Stipaničev; a posebno nam je drago što su nam se uspjele pridružiti i naše članice koje su tijekom godine u inozemstvu, originalne "Rezonance" koje su Rezonancu i osnovale - Tihana Delač i Katarina Knezović.

Uz pozitivnu atmosferu i energiju, zaključujemo za nas iznimno uspješnu 2014. godinu, te svima želimo sve najbolje i svako dobro povodom nadolazećih blagdana.

 

                                                       Sretan Božić želi vam Vaša Rezonanca!

 

Autor: Iva Jarić
Rezonanca kao gost na Humanitarnom...

Ženski vokalni sastav Rezonanca imat ćete priliku čuti i kao gošće na Humanitarnom božićnom koncertu naših sada već prijatelja, Pjevačkog zbora studenata Medicinskog fakulteta Lege artis.

Zbor Lege artis prvi je zbor koji je Rezonancu prepoznao kao dio zborova Sveučilišta u Zagrebu, a suradnja njihovih članova i Rezonance počela je na njihovom prošlogodišnjem koncertu. Također, na velikom koncertu Rezonance 29.10.2014. zbor Lege artis nastupio je kao gost.

Humanitarni božićni koncert Pjevačkog zbora studenata Medicinskog fakulteta Lege artis održat će se u četvrtak 18. prosinca 2014. u 20h u Crkvi sv. Mirka u Šestinama, a ulaz je besplatan.

Vidimo se!

 

Autor: Iva Jarić

Ovogodišnji Advent u Zagrebu ukrasit će i ženski vokalni sastav Rezonanca!

Na Trgu bana Josipa Jelačića od 5. do 21. prosinca održava se mnoštvo različitih programa, od dječjih priredaba, kulturno-umjetničkih i glazbenih programa do koncerata. U sklopu tih događanja, čast predstaviti se širokoj publici dobila je i Rezonanca.

Naš nastup bit će u subotu 13. prosinca u 19h, a predstavit ćemo svoj božićni repertoar, koji čine hrvatske i strane adventske pjesme - naravno, u našem prepoznatljivom ruhu.

Vidimo se u centru Zagrebu, u centru zbivanja! 

Autor: Iva Jarić
Ovogodišnja Noć kazališta bit će...

Ženski vokalni sastav Rezonanca sudjeluje u otvaranju Noći kazališta!

Ovogodišnja, šesta Noć kazališta održat će se 15. studenoga, a na ukupno 76 lokacija u Hrvatskoj moći će se pogledati 147 predstava od 94 različitih institucija, kazališta, udruga… Uz predstave bit će i preko 70 različitih popratnih programa (koncerata, razgledavanja kazališta, ...). 

U sklopu suradnje s Teatrom G, te suradnje s vrsnom mladom fotografkinjom i snimateljicom Tinom Kadoić, Rezonanca će predstaviti svoj osmišljeni program vezan uz ovogodišnju temu Noći kazališta - intimnost, pod nazivom Istine - početak i kraj, kojim predstavlja emociju izraženu glazbom kroz tijek jedne ljubavne veze. 

Ova zaista kreativna manifestacija održat će se u subotu 15. studenog 2014. s početkom u 18h, u Kinu Forum Studentskog doma Stjepana Radića, a nastup Rezonance očekuje se u 18:30h. 

Ulaz na sve događaje je besplatan. 

 

Veselimo se vašem dolasku!

Autor: Iva Jarić
Pozivamo Vas na svečani koncert...

Početak nove akademske godine ženski vokalni sastav Rezonanca obilježit će svečanim koncertom koji će se održati u srijedu 29. listopada 2014. u dvorani D1 s početkom u 19:30h. 

Zanimljiv glazbeni program koji čine vokalne obrade popularnih hrvatskih i stranih pjesama prikazat će presjek dosadašnjeg rada Rezonance, a kao gosti sudjelovat će i Pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta Lege artis.

Pozivamo sve djelatnike i studente FER-a da se pridruže i uživaju u glazbenoj atmosferi njihovih FER-ovki!

Autor: Iva Jarić

Počinje nova akademska godina, i Rezonanca kreće s probama!

Već danas od 18h nas možete naći u novom prostoru - Crnoj vijećnici pokraj knjižnice.

Čeka nas uzbudljiva godina, a prvi nastupi kreću već u listopadu. 

Neka pjevačka godina započne!

Autor: Petra Zadro

Kao što vidite, stigle smo na FERweb! Jako nam je drago da smo dio službene web stranice FER-a i nadamo se da ćete nas dolaziti posjećivati.

Mi ćemo se truditi redovito objavljivati što se kod nas zbiva, a s novom web lokacijom, dobile smo i novi dom za probe. Zahvaljujemo upravi FER-a što nam je omogućila da redovito održavamo probe srijedom i četvrtkom od 18 do 20h u Crnoj vijećnici u podrumu, pokraj knjižnice.

Sada znate gdje nas sve možete naći - veselimo se novoj akademskoj godini!

Autor: Petra Zadro