TIHANA DELAČ

Smjer: Radiokomunikacijske tehnologije

Status: Završeno

 

 

Ime mi je Tihana i odrasla sam u Velikoj Gorici. Paralelno uz Fakultet završila sam i srednju glazbenu školu (teoretski odjel i solo pjevanje). Jedna sam od osnivačica Rezonance i čini me iznimno sretnom što je od jedne male ideje (koja je ispočetka bila shvaćena kao šala) nastao ženski vokalni sastav kao što je Rezonanca. Na Fakultetu, mentor mi je bio Radovan Zentner pod čijim sam vodstvom diplomirala na smjeru Radiokomunikacijske tehnologije. Trenutno sam zaposlena u kompaniji Ericsson Nikola Tesla i u opisu radnog mjesta mi je da moram često putovati. Svejedno, Rezonanci ostajem vjerna. :) Uz pjevanje, hobiji su mi čitanje, putovanja, strani jezici, sport i kafane. :)


Ela Mrdalj

Smjer: Radiokomunikacijske tehnologije

Status: Završeno 

 

 

Moje ime je Ela. Rođena sam u Zagrebu i odrasla u Dubravi, što je glavna tema brojnih zezancija. Odmalena obožavam glazbu, tako da sam već u vrtiću pohađala glazbenu grupu, gdje smo prve note učili svirajući frulu. U osnovnoj školi odabrala sam tamburicu te bila dio školskoga ansambla, a 2003. godine krenula sam na tečaj gitare na Rock akademiji. Nakon 4 godine sviranja, odlučila sam upisati i solo pjevanje koje sam završila pod mentorstvom profesorice Martine Klarić. Od početka studiranja na FER-u, profil Radiokomunikacije bio je moj prvi izbor, a diplomirala sam kod profesorice Sonje Grgić. Volim čitati knjige, obožavam rozu boju i Disney. U Rezonanci sam od samoga početka i takvo iskustvo, druženja i probe s mojim curkama ne bih mijenjala ni za kakvu bandu iz Dubrave.


Tamara Kanceljak

Smjer: Radiokomunikacijske tehnologije

Status: Završeno 

 

 

Rođena sam u Zagrebu i slavim u njemu 18. rođendan već zadnjih, maaaalo više od nekoliko, godina. :) Diplomirala sam 2013. godine kod prof. Zvonimira Šipuša, a na preddiplomskome studiju mentor mi je bio prof. Mislav Grgić. Volim matematiku, mobilne i optičke komunikacije, a danas radim u Hrvatskom Telekomu. Umjetničku crtu uz sebe vučem odmalena, doduše nekako postrani, kroz brojne likovne grupe, kreativne radionice i zborove. No kada već govorimo o glazbenome dijelu, sve je počelo jedne subote kada sam kao klinka s prijateljima iz kvarta otišla na probu pjevanja u crkvu u Prečkom. Do tada nisam ni znala da znam ispustiti koji dobar ton, a danas u glazbenoj radnoj knjižici imam već staž u nekoliko zborova, svoju pravu ljubav (klavir) pa samim time i sviranje u bendu te vodstvo zbora mladih Gloria.

U cijeloj glazbenoj priči Rezonanca mi je divna oaza kreativnosti, super ljudi i vrhunskih fora, provoda i učenja. Život bez glazbe zbilja mi je teško zamisliti, a i stvarno me se rijetko može naći da hodam po cesti bez slušalica u ušima.

Obožavam fotkati, putovati, ići na koncerte, isprobavati i peći kolače (izazov su mi svakakve kerefeke), a redovno svake godine samo na mjesec dana prije odlaska na more postajem istinski zaljubljenik u sport. Ovo je Tamara u par crta. :)


Katarina Knezović

Smjer: Elektroenergetika

Status: Završeno 

 

 

Zovem se Katarina i neću reći koliko godina imam jer se to cure ne pita. :) Diplomirala sam Elektroenergetiku 2013. godine kod profesora Slavka Krajcara i trenutno sam na doktoratu u Danskoj. Glazba mi je bila hobi još od malih nogu i iako nisam pohađala nikakvu glazbenu školu, pjevam u kojekakvim zborovima skoro cijeli život. Što se tiče Rezonance, jedna sam od 'osnivačica', tj. cura koja su krenule s tim kao sa šalom i ludoj idejom, te koje nikad nisu očekivale da će sve to postati tako ozbiljno. Ali jest! :) Nažalost, s obzirom na to da trenutno nisam u Hrvatskoj, malo pauziram od glazbe pa tako i Rezonance, ali neizmjerno sam ponosna na svoje cure koje su svakim danom sve bolje i bolje! Što još reći o meni? Prijatelji mi kažu da sam tiha i samozatajna, ali uvijek osjetim neki sarkazam u tome. ;) Jako jako jako volim putovati (ali stvarno jako), fotkati, kuhati, družiti se s ljudima, uživati u suncu i dangubiti kad stignem, a trenutno je na tapeti učenje danskog da mogu pjevati i ovdje. :) A u Rezonanci ćete me za stalno opet vidjeti za godinu dana! ;)


Lara Nastasja Matijaš

Smjer: Elektroničko i računalno inženjerstvo

Status: Završeno 

 

 

Zovem se Lara i dolazim iz najlipšeg grada na svitu - za one koji se prave da ne znaju - Splita. U Zagreb dolazim studirati FER i od tada to postaje moj drugi dom. Diplomirala sam 2013. godine na smjeru ERI, uz podršku i vodstvo mentora prof. Damira Seršića, inače jednog od najvećih fanova Rezonance. Od malena sam se bavila glazbom i scenskom umjetnosti u Perlicama splitskog Gradskog kazališta mladih, te završila osnovnu glazbenu školu - smjer glasovir. Ponovno sam se vratila u te vode na faksu kao članica Rezonance. Trenutno radim u jednoj zagrebačkoj firmi gdje vodim prodaju ECAD softvera. Uz pjevanje, bavim se i plesnim aerobicom, kad zatopli trčanjem i tenisom, a od e-sportova prakticiram kompjutorske igrice. Moja velika ljubav je isprobavanje nove hrane i receptića, praćenje gastro scene i zdrava prehrana koju kao hrvatski dr. Oz preporučam svima! :)


Karla Korlaet

Smjer: Elektroničko i računalno inženjerstvo

Status: Završeno 

 

 

Zovem se Karla i rodom sam iz Splita. S četiri godine počela sam plesati balet, a s osam počela pjevati u Perlicama splitskog GKM-a, gdje sam se zadržala dugi niz godina. Iste godine upisujem glazbenu školu ''Josip Hatze'' i završavam osnovno obrazovanje, instrument violina. S 14 godina počinjem se baviti modernijim plesovima, pogotovo hip-hopom koji me odvodi do mnogih natjecanja, pa čak i svjetskih prvenstava. U Zagreb dolazim studirati i završavam petogodišnji studij pod mentorstvom Damira Seršića. Najljepše životno doba obilježili su mi studentska udruga eSTUDENT i, naravno, Rezonanca - prekrasne djevojke koje zbilja čine život ljepšim - pjesmom, veseljem i druženjem. Po završetku fakulteta zaposlila sam se u IN2 grupi kao konzultantica u sektoru zdravstva. Iako zvuči kao klišej, zaista volim svoj posao. Slobodno vrijeme provodim s najmilijima i svojim malim pomerancom po imenu Bruno.


Petra Zadro

Smjer: Računarska znanost

Status: Završeno 

 

 

Ja sam Petra, Zagrepčanka dalmatinsko-hercegovačkih korijena, završena ferovka koja najviše voli pjevati i plesati. U ljeto 2012. godine završila sam Računarsku znanost na FER-u, a mentor mi je bio Boris Vrdoljak (Baze podataka). Diplomski rad radila sam za IN2 grupu, u kojoj sam se te jeseni i zaposlila i od tada sam GIS-ovka u podfirmi IGEA. Pjevanje sam otkrila u djevojačkom zboru Zvjezdice još davno u 2. razredu osnovne, no nakon nekoliko godina tamo, godinama nisam pjevala, dok me na faksu nije opet uhvatila ta želja koja od tad ne popušta. Zato sam oduševljeno pristala kad su mi prijateljice prišle s idejom da pokrenemo ženski vokalni sastav ferovki, i dan danas uživam u pjevanju s njima. :) Osim s ferovkama, na pozornici me se može vidjeti kako pjevam sa župnim zborom mladih u Španskom ili gospel sastavom The Messengers, često i kako plešem na raznim plesnim događanjima... A odnedavno spajam oboje spremajući mjuzikl u amaterskom Medley teatru.


Diana Krušelj Posavec

Smjer: Računarska znanost

Status: Završeno 

 

 

Zovem se Diana i u Rezonanci sam završila spletom okolnosti - našla sam se u pravo vrijeme na pravom mjestu. :) Završila sam FER 2012. godine i od onda radim u firmi IN2, za koju sam radila i diplomski rad pod vodstvom Borisa Vrdoljaka. Glazbom se bavim od malih nogu, kada sam završila osnovnu glazbenu školu u Zagrebu, s pauzom sve do lude ideje osnivanja vokalnog sastava na FER-u. :) Iako uživam u glazbi, najveća strast mi je hokej na ledu, a od nedavno i hokej na rolama kojim se bavim 19 godina. Igrajući u mnogim muškim i ženskim momčadima, postala sam i članica reprezentacije u kojoj sam ujedno i kapetan. Hokej mi je omogućio da kroz odrastanje steknem puno prijatelja, vidim puno zemalja i dobijem nezaboravne uspomene i iskustva koja su me oblikovala. Također treniram djecu do 10 godina u školi hokeja na ledu i školi rolanja, gdje uživam u radu s djecom i nadam se prenijeti sve što sam i ja naučila.


Izabela Gucunski

Smjer: Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi

Status: Diplomski studij - 1. godina

 

 

Zovem se Izabela. Neki me zovu Izačega, ali većinom samo Bela. Živim u prekrasnom slavonskom gradu Osijeku poznatom po parkovima i Tvrđi, a studiram u Zagrebu. Tamo sam završila i srednju glazbenu za klavir. Imam tri sestre i brata. Najviše volim opuštene razgovore s prijateljima, čitanje psihološke literature i rekreaciju uz Savu. Trenutno sam studentica 1. godine diplomskog studija, na smjeru računarstva na FER-u pod  mentorstvom prof. dr. sc Mirte Baranović.
Osim što jako volim pjevati u Rezonanci, znam zasvirati ili zapjevati u crkvenom zboru mladih. Imam dvije godine radnog iskustva u hrvatskim tvrtkama i član sam međunarodne studentske udruge EESTEC. Za sebe bih rekla da volim zanimljive ideje, aktivan život, zabavno i otvoreno društvo, rasprave, putovanja i izazove.


Petra Vujević

Smjer: Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi

Status: Diplomski studij - 1. godina

 

 

Moje ime je Petra. Trenutno sam 1. godina diplomskog studija na smjeru Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi pod mentorstvom doc.dr.sc. Ivice Botičkog.
Prije FER-a, život mi je bio ispunjen glazbom. Završila sam srednju glazbenu školu (odjel glasovir) i pjevala u zboru. Na faksu su me više okupirale obaveze pa je vremena za glazbu bilo manje... Sve dok jednog dana nisam čula za Rezonancu, ženski ferovski vokalni sastav - odmah sam im se priključila!
 


Mirela Smlatić

Smjer: Elektroničko i računalno inženjerstvo

Status: Završeno 

 

 

Zovem se Mirela i dolazim iz Trogira. Jedna od mojih ljubavi je elektronika i zbog toga sam završila Elektroničko i računalno inženjerstvo pod vodstvom najboljeg mentora, doc.dr.sc Igora Kroisa. Kao i sve druge cure od malena sam se bavila glazbom, od pjevanja u zborovima i klapama, do sviranja klavira. U Rezonancu sam došla uz nagovor Izabele :) Osim Rezonance volim raditi u studentskim udrugama. Jedna od njih je EESTEC, a druga je eSTUDENT u kojoj radim u dva tima, kao zamjenica voditelja tima Elektroboj i kao član u timu eAMBASDOR. Najveća strast koju imam su putovanja, igranje sa svojim psima Miškom i L(in)uxom, isprobavanje kafića i, naravno, igranje Bele. :)


Ana Žanetić

Smjer: Elektroenergetika

Status: Završeno 

 

 

Većina prijatelja i kolega me ipak zna kao Žanu, a ne kao Anu - pola Slavonka, pola Dalmatinka odrasla u Požegi. Uz opću gimnaziju pohađala sam i srednju glazbenu školu, no spletom okolnosti završila sam samo 3 razreda smjera klasične gitare, a pjevanjem sam se bavila usputno u zborovima. Uz pjevanje u Rezonanci bavim se i odbojkom, članica sam fakultetske odbojkaške sekcije i treniram u Klubu odbojke na pijesku Erste Zagreb. Trenutno sam na drugoj godini diplomskog studija, smjer Elektroenergetika, pod mentorstvom doc.dr.sc. Juraja Havelke. Jedna sam od 3 najnovije članice Rezonance, ali su nas cure toliko dobro prihvatile da se odavno već ne osjećam kao 'nova'. :) Moja funkcija u Rezonanci najčešće je držanje sredine, par puta prošetala sam se do prvog glasa te se unaprijed veselim i angažmanu u trećem. Za sebe bih rekla da sam brbljava, ponekad kratkog fitilja, ali ponajviše pozitivna i vesela. Volim izrađivati nakit, a poznata sam i po šarenim papirima na kojima pišem bilješke ili rješavam zadatke, nerijetko i printam note za Rezonancu. Uvijek sam raspoložena za kavu, dobru seriju ili utakmicu, obožavam Bon Jovija i strastveno navijam za Liverpool.


MAJA BULJAN

Smjer: Računarska znanost

Status: Diplomski studij - 2. godina

 

 

Zovem se Maja, dolazim iz Rijeke, a na FER-u sam trenutno na diplomskom studiju računarstva, gdje izučavam obradu prirodnog jezika pod vodstvom mentora doc.dr.sc. Jana Šnajdera. Prve 23 godine života svirala sam klavir i pjevala sama sebi, a otkako su me djevojke iz Rezonance primile kao novu članicu, otkrila sam da je socijalizacija sjajna stvar, a javni nastupi i nisu tako strašni u dobrom društvu :D

Osim u Rezonanci, pjevam i u zboru FFZG-a Concordia discors, te u bendu Kiwi Requiem, rockopernom projektu bivšeg kolege ferovca. Uz filmsku glazbu i mjuzikle, moja velika strast je izučavanje jezika. Profesionalno se bavim književnim prevođenjem, u čemu istinski uživam. U slobodno vrijeme najradije se prepuštam eskapizmu u obliku kompjuterskih igara ili beskrajnog planinarenja. Prijatelji, poznanici i suradnici još uvijek žive u nadi da ću jednog dana progovoriti glasom iznad granice čujnosti.


Tanja Šarčević

Smjer: Računarstvo

Status: Preddiplomski studij - 3. godina

 

 

Moje ime je Tanja. Dolazim iz Vinkovaca, gdje sam završila matematičku gimnaziju, kao i glazbenu školu (instrument klavir). Od malih nogu bavim se raznim aktivnostima: odbojkom, stranim jezicima, plesom, a ponajviše glazbom, bilo to u sklopu glazbene škole,  raznih zborova ili folklora. Od prve godine faksa glazbom sam se nastavila baviti kao članica Rezonance. Osim odličnim pjevanjem, cure su me oduševile i prijateljskom energijom koja vlada unutar sastava, pa su mi ove već skoro 3 godine kako sam u Rezonanci proletjele.
Za sebe bih rekla da sam otvorena i komunikativna, volim izazove, aktivan život, putovanja i razna druženja. Trenutno sam 3. godina preddiplomskog studija na modulu Računarska znanost pod vodstvom metora prof.dr.sc. Marina Goluba, i uživam u svim čarima studentskog života.


Ana Kolar

Smjer: Programsko inženjerstvo i informacijski sustavi

Status: Diplomski studij – 1. godina

 

 

Zovem se Ana i na mom putu studiranja vodi me mentor prof. dr. sc. Marin Golub. Dolazim iz malene Čazme u kojoj sam završila osnovnu glazbenu školu smjer klavir i počela igrati stolni tenis. Prije odlaska u Zagreb pjevala sam u školskom i gradskom zboru i svirala u bendu koji je osnovan radi druženja, sviranja i pjevanja (zvuči kao Rezonanca? :)).
Prilikom dolaska u Zagreb u MIOC, uspjela sam si krivo posložiti prioritete pa su mi najdraže stvari na svijetu pale u druge plan. Srećom, ljudi na fakultetu počinju dolaziti k sebi pa tako danas ponovno aktivno igram stolni tenis, vodim ženski stolni tenis na Elektrijade i sretna sam što imam priliku dati doprinos ferovskim altima. Najmanja sam članica, no nikako ne i najtiša.

 


Petra Pelajić

Smjer: Računarstvo 
Status: Preddiplomski studij - 2. godina 

 


Moje ime je Petra. Rođena sam i živim u Zagrebu. Od malih nogu glazba mi je sastavni dio života. S par sam godina počela pjevati u zboru "Smibovci" i tamo sam snimila svoj prvi (i jedini) spot. :P Dvije godine sam pohađala tečaj gitare te u međuvremenu završila XV. gimnaziju. Trenutno, osim u Rezonanci, pjevam u Nadbiskupijskom zboru mladih te u župnom zboru mladih. Slobodno vrijeme volim provoditi u razno raznih kreativnim pothvatima te u druženju s najmilijima. :) 
Rezonanci sam se priključila početkom ove akademske godine te sam zbog toga jako sretna jer time nisam dobila priliku samo sudjelovati u stvaranju kvalitetne glazbe već i  stvaranju prijateljstava. :)


Ivona Škorjanc

Smjer: Računarstvo

Status: Preddiplomski studij – 2. godina

 

 

 

Bok svima koji su zalutali sve do mojeg opisa :) Zovem se Ivona i "friška" sam članica Rezonance. Nakon audicije (na kojoj sam imala veću tremu nego na prvom dejtu s 13 godina) postala sam dio ove vesele zajednice. Na FER-u i u Zagrebu sam tek nešto više od godine dana, došla sam iz kišne ali predivne Rijeke. Tamo sam završila Prvu riječku hrvatsku gimnaziju i osnovnu glazbenu školu.  Jedna od stvari u kojima sam najviše uživala tijekom srednjoškolskog obrazovanja bio je mješoviti gimnazijski zbor. Uz njega me veže toliko divnih uspomena da sam jednostavno morala i na faksu naći nešto slično. Rezonanca je upravo ono što mi je trebalo i učinila je moj studentski život još malo veselijim i raspjevanijim. Osim na probama i nastupima Rezonance možete me sresti u domu na Savi, na treninzima aerobika ili zumbe, na nekom kul koncertu u Vintage-u ili kako razbijam glavu pišući labose u Aleji.