Božić na FER-u 2014.

Vrijeme: 23.12.2014.

Mjesto: FER, Auditorium Maximum

 

 

Uz punu podršku dekana Mislava Grgića i njegovih prodekana, ženski vokalni sastav Rezonanca svojim je nastupom na svečanom domjenku povodom Božića proslavio svoj 3. rođendan. 

Ovu zaista vrijednu obljetnicu uveličao je i poseban gost FER-ove božićne proslave, cijenjeni pjevač Zagrebačkog kazališta Komedija - gospodin Đani Stipaničev; a posebno nam je drago što su nam se uspjele pridružiti i naše članice koje su tijekom godine u inozemstvu, originalne "Rezonance" koje su Rezonancu i osnovale - Tihana Delač i Katarina Knezović.


Humanitarni božićni koncert zbora "Lege artis"

Vrijeme: 18.12.2014.

Mjesto: Šestine, Crkva sv. Mirka

 

 

Ženski vokalni sastav Rezonanca gostovao je i ove godine na Humanitarnom božićnom koncertu naših sada već prijatelja, Pjevačkog zbora studenata Medicinskog fakulteta Lege artis. 


Advent u Zagrebu

Vrijeme: 13.12.2014.

Mjesto: Trg bana Josipa Jelačića

 

photo by: Maja Filaković

 

Na Trgu bana Josipa Jelačića od 5. do 21. prosinca održava se mnoštvo različitih programa, od dječjih priredaba, kulturno-umjetničkih i glazbenih programa do koncerata. U sklopu tih događanja, čast nam je bila ove godine predstaviti široj publici svoj božićni repertoar, koji čine hrvatske i strane adventske pjesme - naravno, u našem prepoznatljivom ruhu.


Noć kazališta uz Teatar G

Vrijeme: 15.11.2014.
Mjesto: Kino Forum, SD Stjepana Radića

 

 

U sklopu suradnje s Teatrom G te suradnje s vrsnom mladom fotografkinjom i snimateljicom Tinom Kadoić, Rezonanca je predstavila svoj osmišljeni program vezan uz ovogodišnju temu Noći kazališta - intimnost, pod nazivom Istine - početak i kraj. Glazbom smo prikazale emociju kroz tijek jedne ljubavne veze. 


Svečana sjednica Fakultetskog vijeća

Vrijeme: 12.11.2014.

Mjesto: Fakultet elektrotehnike i računarstva

 

 

 

Svečana sjednica Fakultetskog vijeća održana je 12.11.2014. godine, a na istoj su dodijeljene Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i nagrada "Josip Lončar" u rangu Priznanja. Program svečanosti uveličale smo klapskim pjesmama te drugim obradama hrvatskih skladbi.


Svečani koncert Rezonance

Vrijeme: 29.10.2014.

Mjesto: FER, Auditorium Maximum

 

photo by: Tina Kadoić

 

Početak nove akademske godine obilježile smo svečanim koncertom održanim u srijedu 29.10.2014. u najvećoj dvorani Fakulteta elektrotehnike i računarstva - Auditoriumu Maximumu. Više o koncertu, kao i galeriju fotografija, možete vidjeti u zasebnoj rubrici Svečani koncert Rezonance 29.10.2014.

 

 


Festa Choralis Zagrabiensis 2014.

Vrijeme: 31.5.2014.

Mjesto: Hrvatski glazbeni zavod

 

 

Smotra zborova Sveučilišta u Zagrebu ove nam je godine bila posebno zadovoljstvo zbog repertoara koji smo pripremale, ali i činjenice da smo u protekloj godini napravile značajan pomak u kvaliteti, te smo bile spremne na obračun s konkurentskih zborovima Sveučilišta.

Prva pjesma bila je nježna i suptilna, trenutno popularna, Say Something - u kojoj je i publika i kritika prepoznala posebno topao zvuk (nazvali su ga renesansnim!) koji se širio dvoranom.

Kao potpuni karakterni kontrast tome, slijedio je adut iz rukava - glazba iz popularnih filmova Pirati s Kariba! Izuzetno zanimljiv aranžman, što oponaša zvuk klasičnog orkestra, napisala je naša dirigentica Iva, a zahtijevao je iznimnu složnost i hrabrost. Bile smo jako sretne što je kritika uočila da smo kvalitetom jako narasle, i što smo dobile priznanje struke. A linkove za naše izvedbe možete naći na našem youtube-u.


SINE 2014.

Vrijeme: 4.4.2014.
Mjesto: Hotel Panorama

 

 

Nastupile smo i ove godine na Simpoziju industrijske elektronike uz već tradicionalni Gaudeamus te moderni glazbeni program.