Na FER-u postoji više zaposlenika s imenom
  doc. dr. sc. Luka Humski

  Docent, Zavod za osnove elektrotehnike i električka mjerenja

  Modularni sustav za upravljanje pametnom kućom

  Perković, Vlado
  , 2023.

  Predviđanje rezultata kuglačkih utakmica primjenom metoda nadziranoga učenja

  Boroš, Karlo
  , 2023.

  Determination of Friendship Intensity between Online Social Network Users Based on Their Interaction

  Krakan, Sanja ; Humski, Luka ; Skočir, Zoran
  , 2018.
  Tehnički vjesnik = Technical gazette

  Using the interaction on social networks to predict real life friendship

  Majić, Maja ; Skorin, Jurica ; Humski, Luka ; Skočir, Zoran
  , 2014.

  Data Warehouse for FER e-Invoice System

  Humski, Luka ; Lažegić, Igor ; Skočir, Zoran
  , 2012.

  Scenario Modeling and Verification for Business Processes

  Blašković, Bruno ; Skočir, Zoran ; Humski, Luka
  , 2012.
  Lecture notes in computer science

  Volleyball Information System

  Humski, Luka ; Skočir, Zoran
  , 2011.

  Životopis

  Luka Humski rođen je u Zagrebu, gdje je završio Osnovnu školu Vladimira Nazora (2002.) te III. gimnaziju (2006.). Na FER-u je završio preddiplomski (2009.), diplomski (2011.) i poslijediplomski doktorski studij (2019.). Pohađao je i uspješno završio edukaciju Filozofskog fakulteta Osnaživanje temeljnih nastavničkih kompetencija visokoškolskih nastavnika – OSMISLI. Diplomski i doktorski studij završio je uz najveću pohvalu (lat. summa cum laude). Nagrađen je priznanjem Josip Lončar za prvu godinu diplomskog studija, brončanom plaketom Josip Lončar za uspjeh na cjelokupnom diplomskom studiju, a dobitnik je i treće nagrade na natječaju za najbolji studentski računalni program FER-a.

  Od 2011. godine zaposlen je na Zavodu za osnove elektrotehnike i električka mjerenja. Aktivno sudjeluje u izvođenju nastave na FER-ovim studijskim programima na hrvatskom jeziku: Osnove elektrotehnike (prijediplomski studij), Upravljanje podacima i Tehnologije elektroničkog poslovanja (diplomski studij) te Sigurnost elektroničkog poslovanja (poslijediplomski specijalistički studij). Predavanja iz Osnova elektrotehnike održava i na FER-ovu studiju na engleskom jeziku. Osim na FER-u, predavanja iz Osnova elektrotehnike održavao je / održava i na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku te na engleskom jeziku na mentoriranom studiju FER/Algebra. Nastavu iz Sigurnosti informacijskih sustava (diplomski studij) izvodi na Metalurškom fakultetu u Sisku.

  Vodio je izradu više desetaka seminara, završnih i diplomskih radova te u suautorstvu sa studentima objavio nekoliko radova. Njegov nastavni rad odlično je ocijenjen kroz studentske ankete. Primjerice, u anketi „Ocijenite svog nastavnika” za predmet Osnove elektrotehnike u akademskoj godini 2020./2021. prosječne ocjene Luke Humskog po postavljenim pitanjima u intervalu su od 4,86 do 5,0.

  U istraživačkom smislu bavi se analizom i obradom podataka, dubinskom analizom podataka, strojnim učenjem te elektroničkim poslovanjem. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih publikacija objavljenih na domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim skupovima te u međunarodno priznatim znanstvenim časopisima. Recenzira radove za međunarodne znanstvene časopise i konferencije. Sudjelovao je na više znanstvenih i stručnih projekata. Član je programskog odbora jedne međunarodne znanstvene konferencije. Također, član je Tehničkog odbora za e-račun pri Hrvatskom zavodu za norme (HZN/TO 573).

  Obavljao je ili još uvijek obavlja sljedeće zadaće: član Fakultetskog vijeća FER-a i više odbora/povjerenstava, član Studentskog zbora FER-a, potpredsjednik Odbora za znanstvena i sportska natjecanja FER-a, predstavnik studenata FER-a u Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, predstavnik studenata u Vijeću tehničkog područja Sveučilišta u Zagrebu te pomoćnik prorektorice za istraživanje i tehnologiju Sveučilišta u Zagrebu.

  Aktivan je i izvan akademske zajednice. Odbojkaški je sudac nacionalnoga ranga, a bio je i član Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza.

  Nastava

  Sveučilišni preddiplomski

  Sveučilišni diplomski

  Poslijediplomski doktorski

  Poslijediplomski specijalistički

  Kompetencije

  • Computational and artificial intelligence
   Machine learning
  • Computers and information processing
   Big Data applications Knowledge management Data handling Data processing Data analysis Data warehouses Web 2.0 Data mining
  • Mathematics
   Machine learning algorithms Prediction algorithms
  • Professional communication
   Relational databases Data processing
  • Systems, man, and cybernetics
   Data visualization
  • Communications technology
   Web 2.0

  Osobni podaci

  Osobna stranica na Webu:
  Godina diplomiranja:
  2011.
  Godina doktoriranja:
  2019.
  Na zavodu od:
  2011.