Na FER-u postoji više zaposlenika s imenom

  dr. sc. Luka Humski

  Poslijedoktorand, Zavod za osnove elektrotehnike i električka mjerenja

  Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
  Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

  Životopis

  Luka Humski završio je na FER-u preddiplomski (2009.), diplomski (2011.) i poslijediplomski doktorski studij (2019.). Diplomski i doktorski studij završio je uz najveću pohvalu (lat. summa cum laude). Nagrađen je priznanjem Josip Lončar za prvu godinu diplomskog studija, brončanom plaketom Josip Lončar za uspjeh na cjelokupnom diplomskom studiju, a dobitnik je i treće nagrade na natječaju za najbolji računalni program FER-a.

  Od 2011. godine zaposlen je na Zavodu za osnove elektrotehnike i električka mjerenja. Aktivno sudjeluje u izvođenju nastave na svim razinama studija: Osnove elektrotehnike (preddiplomski studij), Upravljanje podacima i Tehnologije elektroničkog poslovanja (diplomski studij) te Sigurnost elektroničkog poslovanja (poslijediplomski specijalistički studij). Vodio je izradu više desetaka seminara, završnih i diplomskih radova te u suautorstvu sa studentima objavio nekoliko radova.

  U istraživačkom smislu bavi se analizom i obradom podataka, dubinskom analizom podataka, strojnim učenjem te elektroničkim poslovanjem. Autor je brojnih znanstvenih i stručnih publikacija objavljenih na domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim skupovima te u međunarodno priznatim znanstvenim časopisima. Recenzira radove za međunarodne znanstvene časopise i konferencije, a član je i programskog odbora jedne međunarodne znanstvene konferencije.

  Obavljao je ili još uvijek obavlja sljedeće zadaće: član Fakultetskog vijeća FER-a i više odbora/povjerenstava, član Studentskog zbora FER-a, potpredsjednik Odbora za znanstvena i sportska natjecanja FER-a, predstavnik studenata FER-a u Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, predstavnik studenata u Vijeću tehničkog područja Sveučilišta u Zagrebu te pomoćnik prorektorice za istraživanje i tehnologiju Sveučilišta u Zagrebu.

  Nastava

  Sveučilišni preddiplomski

  Sveučilišni diplomski

  Kompetencije

  • Computational and artificial intelligence
   Machine learning
  • Computers and information processing
   Big Data applications Knowledge management Data handling Data processing Data analysis Data warehouses Web 2.0 Data mining
  • Mathematics
   Machine learning algorithms Prediction algorithms
  • Professional communication
   Relational databases Data processing
  • Systems, man, and cybernetics
   Data visualization
  • Communications technology
   Web 2.0

  Osobni podaci

  Osobna stranica na Webu:
  Godina diplomiranja:
  2011.
  Godina doktoriranja:
  2019.
  Na zavodu od:
  2011.