FER TZK

Ukupno ostvareno bodova: 0

Za sve informacije i primjedbe oko evidencije bodova kontaktirajte isključivo nastavnika kolegija.

Obavijesti

Dragi studenti i studentice,

 

Nadam se da ste svi dobro i da ste se polagano prilagodili u ovim novonastalim okolnostima. S obzirom da tjelesni u ovom trenutku nije moguće izvoditi u dvorani, pripremili smo video materijale koje možete koristiti za vježbanje kod kuće:

https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/vjezbe

 

Također postavljena je prva provjera: https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/provjera.

Slične provjere biti će postavljane svaki tjedan do okončanja ovih okolnosti, a odnosit će se na aktivnosti koje ste provodili u proteklom tjednu. Ispunjene provjere su uvjet za prolaz predmeta u ovom semestru za sve studente nevezano jeste li se u prošlom semestru ili na početku ovoga, opredijelili za rad u dvorani, sljemenske ture, neku sekciju ili bili osobođeni.

 

Njeno ispunjavanje nosi 1 bod, a ukupni bodovi se zbrajaju sa dosadašnjim skupljenim bodovima. Očekuje se da student ukupno skupi minimalno 13 bodova. Za studente koji su bili oslobođeni, smatra se da su do sada sakupili 3 boda.

 

Radi trenutne situacije u kojoj nam je svima kretanje ograničeno, važno je ostati tjelesno aktivan.

Dovoljno je 15-20 minuta dnevno odraditi bilo koji oblik aktivnosti, nakon koje ćete osjećati pozitivne učinke na svoje tijelo, um i duh. Tjelesna aktivnost dokazano smanjuje osjećaj stresa, pomaže kod suzbijanja anksioznosti i depresije, te općenito poboljšava naše mentalno i fizičko zdravlje.

Autor: Nera Žigić

Na stranici predmeta TZK1   https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/vjezbe nalaze se kratki videozapisi s prijedlogom treninga koje možete izvoditi u sigurnosti vašeg doma. Tokom nekog vremena postaviti će se više primjera treninga za određenu mišićnu skupinu ili cijelo tijelo. Ako niste u samoizolaciji, iskoristite dok je još prilika, lijepo vrijeme za kretanje i boravak u prirodi.

Autor: Nera Žigić

OBAVIJEST od UniSportZG

Sukladno svim preporukama, imajući u vidu prvenstveno zdravlje svih studentica i studenata, odlučili smo do daljnjeg otkazati naša natjecanja. Prijave za sva natjecanja ćemo i dalje redovito provoditi i pratiti situaciju te aktivne mjere.

Tako su redom otkazana natjecanja u futsalu, košarci, odbojci i rukometu koja su u tijeku, ali i sva planirana natjecanja za ožujak.

Mjera ostaje do daljnjeg, a očekujemo da će trajati do kraja ožujka. Naravno, stalno ćemo pratiti razvoj situacije i uz dogovor s upravom Sveučilišta i nadležnim zdravstvenim institucijama donijeti odluku koja je najbolja i najsigurnija za naše studente.

Napominjemo da ćemo u cilju suzbijanja svih "lažnih" informacija, sve službene informacije vezane za održavanje natjecanja objavljivati isključivo na našoj mrežnoj stranici i obaviještavati sve naše članice, sportske udruge svih visokih učilišta na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije o nastavku istih.

http://unisport.unizg.hr/odgodena-sva-unisportzg-natjecanja

Autor: Nera Žigić

Termini sljemenskih tura u ljetnom semestru:

07.03.

14.03.

21.03.

28.03.

04.04.

18.04.

16.05.

Vrijeme i mjesto polaska je u 9 sati kod početka Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na početku sljemenske ceste) koja vodi do Puntijarke (planinarski dom Ivan Pačkovski).

Autor: Nera Žigić

Otvorene su prijave za sljedeće sportove: 

  • STOLNI TENIS     21. i 22. ožujka 2020., 8:30 sati / Akademija Dragutin Šurbek, Savska cesta 137
  • BOWLING           21. ožujka 2010. u 9:00 sati /Bowling centar Bowling Club, Florijana Andraševca 14
  • BRIDŽ                  26. ožujka 2020., 18:00 sati / Bridž klub Dr. Jurica Tomljenović, Savska cesta 141
  • PIKADO             28. ožujka 2020., 11:00 sati / Dvorana Pauk, Studentski dom Stjepan Radić, Jarunska ulica 2
  • STRELJAŠTVO    31. ožujka 2020., 14:00 sati /  Hrvatsko vojno učilište „Dr. Franjo Tuđman“, Ilica 256
  • KARTING              18. travnja 2020., 9:00 sati / Karting Arena Zagreb, Zagrebački Velesajam Paviljon 35 Ulaz Istok III

Prijave za sportove otvorene su do petka, 13. ožujka 2020. godine. Molim da se svi zainteresirani za sudjelovanje u navedenim sportovima prvo meni jave na mail nera.zigic@fer.hr . Naknadno vam pošaljem detaljne informacije o svakom natjecanju.

Autor: Nera Žigić

I ovoga semestra imate mogućnost odrade nastave TZK putem sekcije bowlinga. Molim zainteresirane studente i studentice za navedenu sekciju da se što prije jave na mail nera.zigic@fer.hr . U slučaju premalog broja zainteresiranih sekcija se neće održavati.

BowlingClub, Ulica Florijana Andrašeca 14,10 000 Zagreb

Termin:

  • Srijeda od 13 do 14 sati

U terminu može biti najmanje 6, a najviše 16 studenta.

Cijena participacije je 250,00 kuna za cijeli semestar.

Program vodi Mirko Slavica-Klarić, profesor kineziologije.

Autor: Nera Žigić

Poništen je prolaz predmeta svima koji nisu ispunili obveze prema predmetu u zimskom semestru.

Također i onima kojima je nedostajao koji dolazak na nastavu. Nadoknada nastave je moguća u ljetnom semestru te molim da mi se vezano za dogovor oko nadoknade javite na konzultacijama četvrtkom od 11-12 sati, ili na samom početku nastave, a ne putem maila.

Prolaz je upisan onima koji su dužni odraditi pješačku turu (Maksimir ili Sljeme), te molim da računate na nadoknadu iste u ljetnom semestru.

U ljetnom semestru imati ćete priliku nadoknaditi pješačku turu putem podrške na utakmici. Ako će biti više utakmica, one vam neće biti zamjena za sve pješačke ture. Isključivo 1 student/ica može nadoknaditi samo 1 turu sa utakmicom.

Autor: Nera Žigić