FER TZK

Ukupno ostvareno bodova: 0

Za sve informacije i primjedbe oko evidencije bodova kontaktirajte isključivo nastavnika kolegija.

Obavijesti

Rezultati UniSport ZG prvenstva u...

UniSport ZG prvenstvo u jedrenju održano je 11. i 12. svibnja 2024. godine na jezeru Jarun.

FER su predstavljali studenti u parovima: Matija Pintarić i Luka Čulav te Karla Šavar i Srđan Milić. Oba dana vladali su iznimno zahtjevni uvjeti bez vjetra. Na kraju su se najbolje snašle djevojke s KIF-a i odnijele ukupnu pobjedu, a postolje su upotpunile posade s FER-a: Karla Šavar i Srđan Milić na drugom mjestu te Matija Pintarić i Luka Čulav na trećem mjestu.

Čestitke našim studentima na ostvarenim odličnim rezultatima!!

Autor: Nera Žigić

Studenti koji obveze prema predmetu ispunjavaju putem pješačkih tura na Jarunu s TTF-om, po mogućnosti dolaze u petak, 10.5. u 9:45 kod košarkaškog terena (iza pizzerije Dalmatino). Prema uputama profesorice, taj dan odradit ćete bodyweight trening. Molim da ponesete veliki ručnik ili podlogu za vježbanje.

Autor: Nera Žigić
Rezultati s UniSport HR prvenstva u judu

U nedjelju, 21. travnja u Zagrebu održano je Studentsko prvenstvo Hrvatske u judu i naši studenti judaši su ponovno postigli odlične rezultate:

Ivan Katić - 66kg, 3. mjesto

Petar Dundara - 73kg, 2. mjesto

Luka Butigan - 81kg, 3. mjesto

Svebor Vasić - 90kg, 3. mjesto

Luka Raguž - 100kg, 3. mjesto

Postignutim rezultatima pridonijeli su Sveučilištu u Zagrebu u osvajanju prvog mjesta ispred Sveučilišta u Splitu i Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.

Čestitke našim borcima!!

Autor: Nera Žigić

U srijedu, 17. travnja su parlamentarni izbori te je neradni dan i nema nastave. Radi blagdana (1. travnja i 30. svibnja) i neradnog izbornog dana (17. travnja) svima koji dolazite u Cedevitu na nastavu biti će dodijeljen 1 bod.

Autor: Nera Žigić
Košarkašice FER-a obranile titulu...

U nedjelju, 7. travnja 2024. godine igrala se završnica zagrebačke sveučilišne košarkaške lige. Naše studentice su cijelu sezonu dominirale i zasluženo dogurale do finala. U finalu ih je dočekala, također odlična ekipa s Učiteljskog fakulteta. Na početku utakmice Učiteljski fakultet je kratko preuzeo vodstvo, ali prije kraja poluvremena naša ekipa zabija par trica i preokreću igru i rezultat u svoju korist. Utakmica završava pobjedom FER-a i rezultatom 43:51.

Naša studentica Iva Ursić proglašena je najboljom igračicom završnice. Čestitike Ivi!!

Ovom pobjedom studentice FER-a drugu sezonu za redom potvrđuju svoje mjesto na samom vrhu i uz kolege iz muške ekipe, FER-u donose drugu uzastopnu duplu krunu osvojivši oba prva mjesta u košarkaškoj ligi.

Iskrene čestitke na pobjedi!!

Više informacija pročitajte na službenim stranicama https://zagreb.unisport.hr/hr/novosti/66159c28b6ae3500148ecf6b?title=Studentice-FER-a-prvakinje-kosarkaske-lige-20232024

Autor: Nera Žigić
Košarkaši prvaci UniSport ZG lige...

Već par godina zaredom naša košarkaška ekipa je najbolja na Sveučilištu u Zagrebu.

Ove subote, 23. ožujka ponovno su izmjerili snage s ekipom Ekonomskog fakulteta s kojima se već treću godinu zaredom susreću u finalu. Nakon napete prve dvije četvrtine, ekipa FER-a u trećoj četvrtini ubacuje u višu brzinu i utakmicu završavaju s +21 razlike! S rezultatom 49:70 FER ponovno osvaja titulu prvaka!! Na predahu je prepuna dvorana imala priliku pogledati blizanke Bukal koje su priredile izvanrednu plesnu točku za finaliste. Jedna od sestara je studentica FER-a, a druga studentica EFZG-a.

Najboljim igračem lige i najboljim igračem završnice proglašen je naš student Borna Dramalija!! Čestitamo Borni i cijeloj ekipi na maestralnoj igri i ne sumnjamo da ćete nas i dalje uveseljavati svojom igrom i rezultatima!!

Više informacija pročitajte na službenim stranicama UniSport ZG-a.

Autor: Nera Žigić
LACROSSE – UVODNI TRENING

Drage studentice i dragi studenti!

Pozivamo vas da nam se pridružite na uvodnom treningu lacrossea za sve početnike. Redoviti dolasci na lacrosse treninge , priznati će vam se pod regularno ispunjenje obveza prema predmetu TZK u ovome semestru.

Za sve koji ne znaju što je lacrosse, radi se o starom sportu američkih starosjedilaca koji je ove godine postao i olimpijski sport te ćemo ga gledati na OI u Los Angelesu 2028. godine. Kako izgleda sport možete vidjeti kroz kratku kompilaciju nastupa hrvatske muške reprezentacije na kvalifikacijama za SP. Prošle godine smo zabilježili i prvi nastup ženske reprezentacije na turniru u Pragu. Bitno je napomenuti da postoji razlika između muške i ženske verzije lacrossea, a kod nas možete trenirati obje verzije.

Ako ste zainteresirani za sport, uvodni trening se održava za sve zainteresirane studentice i studente u četvrtak 14.3. u 21 h. Trening će se održati na igralištu NK NUR (Ulica Frana Krste Frankopana 4, Folnegovićevo Naselje) u trajanju od 1 sat i 30 minuta. Oprema za lacrosse će biti osigurana od strane Hrvatskog lacrosse saveza te je stoga potrebno samo doći u odjeći za trening. Ako planirate doći na trening, molimo vas da se prijavite putem obrasca kako bismo mogli osigurati dovoljan broj opreme za trening. Sudjelovanje u početničkim treninzima je besplatno.

Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem maila: hrvatski.lacrosse@gmail.com

Matija Roglić

Autor: Nera Žigić

**Satnicu za predmet TZK su ponovno uredili te bi sada trebalo biti minimalnih preklapanja. Sva pitanja i dogovore oko moguće zamjene termina rješavam uživo na nastavi!!**

Nastava predmeta TZK u ljetnom semestru održava se po istom rasporedu i na istoj lokaciji kao u zimskom semestru. Slučajno su ranije povukli krivi raspored u sustav, ali sada bi trebalo biti sve u redu.

Termini nastave u Domu košarke Cedevita su ponedjeljkom od 14.00-15.00, 15.00-16.00, srijedom od 11.00-12.00, 12.00-13.00, 13.00-14.00, 14.00-15.00 te četvrtkom od 13.00-14.00.

Konzultacije su četvrtkom od 11.45-12.45 u Cedeviti, ili po dogovoru u terminu prije ili nakon nastavnog sata u preostale dane.

U pravilu, nastavljate dolazite u termine sekcije ili aktivnosti na koje ste dolazili u zimskom semestru. U slučaju potrebe za promjenom sekcije, možete mi se javiti na mail.

Molim da provjerite status predmeta TZK 1 i/ili TZK 3 u Studomatu. U ISVU sustavu je također došlo do neželjenih radnji koje su uspješno promijenjene te ako i dalje smatrate da vam je upisan netočan status predmeta, molim da mi javite.

Ukoliko vam iz zimskog semestra nedostaje par bodova za prolaz predmeta, u dogovoru sa mnom možete dobiti priliku za nadoknadu bodova u ljetnom semestru. Ukoliko ispunite obveze prema dogovoru, nećete morati prenositi predmet u drugu godinu.

Sve upite šaljite na nera.zigic@fer.hr

Autor: Nera Žigić
Studenti FER-a sudjelovali na...

Na Prvenstvu Hrvatske u sambu koje je održano u subotu, 30. ožujka 2024. u Zagrebu, sudjelovao je dio FER-ove ekipe koji su nastupili na studentskom prvenstvu u judu.

Studenti su se natjecali u seniorskom uzrastu i osvojili po jedno zlato i tri srebra.

 

Ivan Katić, Sambo klub Mursa - sportski sambo, -64kg, 1. mjesto

 

Petar Dundara, Sambo klub Zag - sportski sambo -71kg, 2. mjesto

                                                      - combat sambo -71kg, 2. mjesto

 

Luka Raguž, Sambo klub Zag - sportski sambo -98kg, 2. mjesto

 

Ukratko o sportu - sambo se dijeli na dvije discipline, sportski sambo i combat sambo.

Sportski sambo je nastao kao mješavina juda i hrvanja, a combat sambo uključuje još i udarce rukama i nogama.

Judašima je sambo srodan sport pa se svake godine natječu i na državnom prvenstvu u sambu.

 

Čestitke našim studentima na osvojenim medaljama!!

Autor: Nera Žigić
Studentica Nina Cvjetko brončana na...

Studentica Nina Cvjetko sudjelovala je ovog vikenda u Sarajevu na Europskom juniorskom kupu u judu gdje je osvojila brončanu medalju.

Na natjecanju ukupno je sudjelovalo 295 natjecateljica i natjecatelja iz 21 države. S tri upisane pobjede i jednim porazom Nina osvaja odlično treće mjesto.
 Na istom natjecanju, Nina je imala priliku proslaviti ovaj poseban uspjeh zajedno sa svojom sestrom Janom, koja je također osvojila broncu u svojoj kategoriji.

Nina je kategorizirana sportašica i članica Hrvatske judo reprezentacije koja uspješno balansira između sportskih i akademskih obveza. Ponosni smo što smo dio ove sportske priče i veselimo se budućim uspjesima!

Čestitke Nini na iznimnom sportskom uspjehu!!

Autor: Nera Žigić

Ovoga petka počinju pješačke ture po Jarunu koje su dio programa nastave predmeta TZK na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Svi oni studenti koji su na ovaj način odradili nastavu u zimskom semestru, nastavljaju i sada u ljetnom semestru, ukoliko vam odgovara po rasporedu. Svi oni koji bi se priključili prvi put prijavljuju se prvo meni na mail: nera.zigic@fer.hr

Tura se održava svakog petka s početkom u 7:45 ujutro sa startom kod kluba Gallery na samom jezeru. Tura završava najkasnije u 9:00 sati. Ukoliko ne napravite u tom vremenu veliki krug oko Jaruna, nećete biti evidentirani. Evidencija je obavezna na početku i na kraju ture. Profesorica s TTF-a vrši evidenciju pomoću svojih kartica koje na kraju semestra predajete meni.

 

Autor: Nera Žigić
Odbojkaši osvojili 3. mjesto na...

U nedjelju, 11. veljače 2024. godine odigrana je završnica u odbojci UniSport ZG sveučilišne lige.

Naša muška odbojkaška ekipa ostvarila je izvanredan rezultat osvajanjem trećeg mjesta u ligi!! Cijela sezona bila je obilježena sjajnom igrom naše ekipe, a njihova predanost i talent doveli su ih do ovog odličnog uspjeha.

Također, treba istaknuti našu futsal mušku i žensku ekipu te žensku odbojkašku ekipu koje su pružile odlične igre tijekom sezone. Iako su ekipe ispale u četvrtfinalima, njihova upornost i radna etika također zaslužuju posebno priznanje. Više detalja možete pročitati na web stranici i društvenim mrežama UniSportZG saveza.

Čestitke svim igračima na postignutom rezultatu!

Autor: Nera Žigić

Više nisu moguće naknadne prijave za pješačke ture na Jarunu.

Autor: Nera Žigić

Pozdrav svima,

 

vodimo vas na još jedan sljemenski izlet. Ovu subotu 18.5. šetamo kružnom stazom od Gornjeg Vrapča do slapa Sopot i natrag.
Sastajemo se na stanici Krvarić-okretište u 9:00 sati. Do stanice vozi autobus 126 s Črnomerca.
Penjemo se stazama 10 i 54, a od slapa se spuštamo četvorkom. Ruta je ukupno duga 9 km, a očekivano trajanje je oko 3.5 sata.
Prognoza predviđa topao, oblačan dan bez kiše. Obucite prikladnu planinarsku odjeću i obuću, ponesite barem 1l vode i nešto za pojesti jer usput nema planinarskih domova.
Pitanja o izletu možete pisati u odgovoru na ovaj mail ili na 092 197 6031.

Vidimo se!
Lucija Tadić

Autor: Nera Žigić
FER ukupno drugi na UniSport ZG judo...

U nedjelju, 28. siječnja 2024. godine održano je Studentsko prvenstvo grada Zagreba u judu. U ukupnom poretku u muškoj konkurenciji FER je ostvario drugo mjesto iza KIF-a, a ispred Fakulteta prometnih znanosti.

FER su predstavljala četiri studenta, a ostvarili su sljedeće rezultate:

- Ivan Katić, - 66kg, 4-0, prvo mjesto

- Petar Dundara, -73kg, 2-0, prvo mjesto

- Svebor Vasić, - 90kg, 2-1, drugo mjesto

- Luka Raguž, - 100kg, 2-2, treće mjesto

Čestitke svima na izvrsnim pojedinačnim rezultatima i ukupnom plasmanu!!

Autor: Nera Žigić