FER TZK

Ukupno ostvareno bodova: 0

Za sve informacije i primjedbe oko evidencije bodova kontaktirajte isključivo nastavnika kolegija.

Obavijesti

Od danas možete ispunjavati novu anketu.

Za prethodnu anketu produžen je rok za jedan dan.

Autor: Nera Žigić

Od danas možete ispunjavati novu anketu.

Prethodnu anketu možete još danas ispuniti.

Budite aktivni. Ako imate mogućnost uključite se na neku sportsku aktivnost u obližnjem fitnes centru. Dnevno napravite minimalno 10 000 koraka. Ako niste u mogućnosti uključiti se na neku aktivnost, možete i dalje sami odraditi treninge vani ili u svom domu. Postavljen je video s novim oblikom treninga, nadam se da će vam pomoći ili nastavite dalje vježbati po vlastitom izboru.

Autor: Nera Žigić

Od jučer je postavljena nova anketa. Prethodnu anketu možete ispuniti još danas.

Autor: Nera Žigić

Danas je postavljena nova anketa koja se odnosi na prošli tjedan.

Još uvijek možete, ako niste do sada, ispuniti anketu za pretprošli tjedan.

Autor: Nera Žigić

Nova anketa je postavljena 27.travnja. Ispuniti je možete do 07.svibnja.

Autor: Nera Žigić

Dragi studenti i studentice,

 

Nadam se da ste svi dobro i da ste se polagano prilagodili u ovim novonastalim okolnostima. S obzirom da tjelesni u ovom trenutku nije moguće izvoditi u dvorani, pripremili smo video materijale koje možete koristiti za vježbanje kod kuće:

https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/vjezbe

 

Također postavljena je prva provjera: https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/provjera.

Slične provjere biti će postavljane svaki tjedan do okončanja ovih okolnosti, a odnosit će se na aktivnosti koje ste provodili u proteklom tjednu. Ispunjene provjere su uvjet za prolaz predmeta u ovom semestru za sve studente nevezano jeste li se u prošlom semestru ili na početku ovoga, opredijelili za rad u dvorani, sljemenske ture, neku sekciju ili bili osobođeni.

 

Njeno ispunjavanje nosi 1 bod, a ukupni bodovi se zbrajaju sa dosadašnjim skupljenim bodovima. Očekuje se da student ukupno skupi minimalno 13 bodova. Za studente koji su bili oslobođeni, smatra se da su do sada sakupili 3 boda.

 

Radi trenutne situacije u kojoj nam je svima kretanje ograničeno, važno je ostati tjelesno aktivan.

Dovoljno je 15-20 minuta dnevno odraditi bilo koji oblik aktivnosti, nakon koje ćete osjećati pozitivne učinke na svoje tijelo, um i duh. Tjelesna aktivnost dokazano smanjuje osjećaj stresa, pomaže kod suzbijanja anksioznosti i depresije, te općenito poboljšava naše mentalno i fizičko zdravlje.

Autor: Nera Žigić

Na stranici predmeta TZK1   https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/vjezbe nalaze se kratki videozapisi s prijedlogom treninga koje možete izvoditi u sigurnosti vašeg doma. Tokom nekog vremena postaviti će se više primjera treninga za određenu mišićnu skupinu ili cijelo tijelo. Ako niste u samoizolaciji, iskoristite dok je još prilika, lijepo vrijeme za kretanje i boravak u prirodi.

Autor: Nera Žigić

Termini sljemenskih tura u ljetnom semestru:

07.03.

14.03.

21.03.

28.03.

04.04.

18.04.

16.05.

Vrijeme i mjesto polaska je u 9 sati kod početka Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na početku sljemenske ceste) koja vodi do Puntijarke (planinarski dom Ivan Pačkovski).

Autor: Nera Žigić