FER TZK

Ukupno ostvareno bodova: 0

Za sve informacije i primjedbe oko evidencije bodova kontaktirajte isključivo nastavnika kolegija.

Obavijesti

Novi dodatni termin pješačke ture po Maksimiru je srijeda od 13.30 sati. Počinje sutra, 7. listopada.
Napomena – radi povećeg broja upita o kombiniranju tura, odlučeno je da ture možete kombinirati. Ako kombinirate pješačke ture po Maksimiru i nasipu, dozvoljena je jedna od te dvije ture tjedno. Za prolaz je potrebno odraditi 10 tura u semestru. Ako vam se dolazak  evidentira pod badminton, 2 boda ili Maksimir, nema veze, broje vam se dolasci a ne bodovi.

Možete kombinirati i neku od pješačkih tura sa sljemenskom turom, i to obje u istom tjednu (jer sljemenska tura nije svaki vikend). Sljemenska tura vam se broji kao dvije pješačke ture.

Pješačke ture - Maksimir srijedom i petkom u 13.30 sati

                         - Savski nasip četvrtkom u 13 sati

Planinarska tura - Puntijarka subotom u 10 sati (datumi objavljeni)

Autor: Nera Žigić

Veliki pozdrav svim studenticama i studentima!

Ove akademske godine nastava predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura biti će prilagođena uvjetima epidemioloških mjera. Putem objava pokušati ćemo vam prenijeti što više potrebnih informacija koje su bitne kako bi saznali na koje sve načine možete ispuniti obveze prema predmetu. Nastava će se prvenstveno održavati na otvorenom, a u zatvorenom isključivo sportske sekcije koje su u sustavu sveučilišnog sportskog natjecanja. Možete izabrati između:

  • pješačke ture po Maksimiru petkom u 13.30 sati kod glavnog ulaza u park Maksimir, vodi profesorica Nera Žigić. U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka.
  • pješačke ture po savskom nasipučetvrtkom u 13.00 sati kod željezničkog mosta (Hendrixov most, okretište tramvaja), vodi profesor Aleksandar Pupac. U semestru je potrebno sakupiti 10 dolazaka.
  • pješačke ture do Puntijarke (sljemenska tura) – subotom (datumi će biti objavljeni) polasci u 10 sati na početku Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na donjem dijelu Sljemenske ulice), vodi profesor Vitomir Blagojević. U semestru je potrebno odraditi 5 tura.

Na kraju svake pješačke ture prijavljivati ćete se kod profesora pomoću vašeg QR-koda, koji je vaš JMBAG. QR-kod možete pronaći na stranici predmeta TZK.

Udruga KSET ima dvije sekcije koje se održavaju na otvorenom, a to su Biciklistička udruga KSET-a (voditelj je Josip Budimir, josip.budimir@kset.org ) i Planinarska udruga KSET-a (Matej Štefanac,  mate.stefanac@kset.org ). Oni koji žele pristupiti ovim sekcijama, javiti će se voditeljima istih. Sekcije koje su u sustavu natjecanja, te će održavati treninge u SD Martinovka su veslanje, košarka, rukomet, odbojka i futsal. Svi sportovi uključuju studente i studentice. Selekcijskom treningu pristupaju oni koji su trenutno aktivni sportaši u odabranom sportu ili su bili aktivni tijekom osnovne ili srednje škole. Ostankom u sekciji obvezni ste redovno dolaziti na treninge i kao dio ekipe sudjelovati na natjecanju. Kod odabira sekcija javljate se voditelju iste na mail, i on vas zatim upućuje na termin selekcije:

Veslanje – voditelj Ivo Kutleša ivo.kutlesa@fer.hr

Košarka – voditelj muške sekcije Vedran Hernaus vedran.hernaus@fer.hr

                - voditeljica ženske sekcije Sara Zorčić sara.zorcic@fer.hr

Odbojka – voditelj muške sekcije Stjepan Andričević stjepan.andricevic@fer.hr

                 - voditeljica ženske sekcije Katarina Perić katarina.peric@fer.hr

Rukomet – voditelj Fabijan Merdić fabijan.merdic@fer.hr

Futsal – voditelj muške sekcije  Mislav Rendulić mislav.rendulic@fer.hr

            - voditelj ženske sekcije David Pokrajčić david.pokrajcic@fer.hr

Potrebno je napomenuti da FER ima dugu tradiciju odličnih sveučilišnih sportskih uspjeha. Već petu godinu zaredom smo najbolji fakultet ukupno u muškoj konkurenciji, a smiješi nam se i šesta godina (čeka se službena objava). Također i u ženskoj konkurenciji u sve više sportova ostvarujemo odlične rezultate.

Oslobođenja- šaljete na mail nera.zigic@fer.hr , rok je sredina listopada. Osloboditi se možete prijepisom potpisa, sportskim i zdravstvenim oslobođenjem. Detalje pročitajte pod Upute https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/upute

Sva pitanja vezano za predmet upućujete profesorici Neri Žigić, nera.zigic@fer.hr . Ovoga semestra zakinuti ste za određen broj sportskih aktivnosti, što i nama predstavlja izazov. Zasada vas nećemo ograničavati s maksimalnim brojem osoba u pojedinim pješačkim turama, te vas zato molimo da se držite svoga odabira. Pod Satnica https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/satnica i upute https://www.fer.unizg.hr/predmet/tzk1/upute možete pogledati kako inače izgleda naša nastava u normalnim uvjetima.

Autor: Nera Žigić

Ženska rukometna sekcija traži pojačanje!! Molim da se zainteresirane studentice za rukometnu sekciju jave voditeljici Nikolini Jukić, nikolina.jukic2@fer.hr .

Nije važno ako trenutno i niste aktivne u rukometu, bitno je da smatrate da imate dovoljno znanja i volje da budete dio ženske rukometne ekipe.

Autor: Nera Žigić

Termini sljemenskih tura u zimskom semestru:

   3. 10.,

 17. 10.,

 24. 10.,

   7. 11.,

 14. 11.,

   5. 12.,

 12. 12.

Vrijeme i mjesto polaska je u 10 sati kod početka Bikčevićeve staze (parkiralište Bliznec na početku sljemenske ceste) koja vodi do Puntijarke (planinarski dom Ivan Pačkovski). Nije potrebno čekati profesora na startu.

U slučaju loše vremenske prognoze, tura će biti odgođena s prethodnom objavom. Moguće su i ture u mjesecu siječnju 2021. godine.

Prvenstveno treba naglasiti da OBUĆU i odjeću prilagodite planinarskim uvjetima, te da uvijek imate rezervnu majicu i vodu sa sobom.

Autor: Nera Žigić

Drage brucošice, dragi brucoši,

želite li položiti TZK na drukčiji način i pri tome se dobro zabaviti? Ako je vaš odgovor da, onda je Planinarska sekcija KSET-a idealan odabir za vas. Poznati smo i pod imenom P.I.J.A.N.D.U.R.E. (planinarsko izletničko junačko antialkoholičarsko nenadmašivo društvo uvjetno rečeno elektrotehničara). Volimo planine, druženja, roštilj i još mnogo toga. Najčešće planinarimo po Medvednici i Samoborskom gorju, ali i ostalim hrvatskim planinama poput Velebita, Dinare, Svilaje, Ivančice, Psunja itd. Od članova sekcije se očekuju ljubav prema prirodi, avanturistički duh i ispunjavanje obaveza prema Klubu i sekciji. Više informacija o sekciji i našim aktivnostima možete pronaći na https://pijandure.kset.org/ Veselimo se druženju s vama, vaše P.I.J.A.N.D.U.R.E

 

 

Lijep pozdrav,

Matej Štefanac

Zamjenik voditelja Planinarske sekcije KSET-a

Autor: Nera Žigić

Pozivamo sve studente i studentice u biciklističku sekciju KSET-a!

Ako tražite aktivan i zabavan način za položiti tjelesnu i zdravstvenu kulturu na otvorenom (pritom uglavnom sjedeći), ova sekcija je pravo mjesto za vas. Vožnje se održavaju i do nekoliko puta tjedno i prilagođene su vašim željama i sposobnostima. Sve su vožnje uvijek u opuštenoj atmosferi, budući da ih organiziraju sami studenti - volonteri bike sekcije, kojima i sami možete postati.  

Uz vožnje također održavamo brojne popravljaonice bicikala (na kojima možete uvijek naučiti nešto novo ili kome svojim znanjem uljepšati dan) te natjecanja na trenažerima i slično.

Kao član biciklističke sekcije, postajete i članom KSET-a, kultnog kluba studenata elektrotehnike s preko 40 godina povijesti. Članstvo u KSET-u sa sobom donosi brojne mogućnosti kao što su: volontiranje na koncertima, brucošijadama i brojnim drugim eventima; druženje s ljudima sličnih interesa; izlete, kampiranja i putovanja te gomilu dobrih doživljaja. Volontiranje u KSET-u mnogi kasnije spominju kao jedno od najvećih i najboljih iskustava u životu.

Nakon ove najave, što čekate?

Za sve dodatne informacije javite nam se na naš facebook ili instagram profil:  https://www.facebook.com/bicikl.kset

 https://www.instagram.com/bike.kset/

ili na profile kluba:

 https://www.instagram.com/klubkset/

 https://www.facebook.com/KSETZg

Voditelj sekcije Josip Budimir, josip.budimir@kset.org

Autor: Nera Žigić