Upute (uvjeti za prolaz, oslobođenja)

Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od ove nove akademske godine 2023./2024. se održava u Domu košarke Cedevita - Košarkaški klub Cedevita Junior, ulica Radoslava Cimermana 1, Velesajam).

Izvannastavne aktivnosti održavati će se u Boćarskom domu Zrinjevac (Prisavlje 2), u Nogometnom centru Šalata (Avenija Dubrovnik 15, Velesajam, paviljon 1, 10010 Novi Zagreb) te u Veslačkom klubu Trešnjevka (dodatne informacije stavljamo naknadno).

Student/ica na početku semestra temeljem zadanog rasporeda TZK odabire jednu od sportskih aktivnosti koja je taj dan predviđena u nastavnom terminu. U skladu sa rasporedom predavanja i osobnim interesom, prijavljujete se na izabranu aktivnost. Prijave će se otvorit za sve nastavne aktivnosti  putem web stranice predmeta.

Svoje prisustvo na nastavi evidentirate osobnim QR kodom ili vas voditelj zapisuje.

Najkasnije do 15.10. tekuće godine u zimskom semestru, te do 7.03. tekuće godine u ljetnom semestru svi studenti su dužni prijaviti se u neku od izvannastavnih aktivnosti ili izbornih programa po vlastitom izboru.

Uvjeti za prolaz predmeta

Obveza je i smisao da idete na istu odabranu aktivnost čitav semestar i da ste redovni na nastavi u svakome tjednu. U svakome semestru potrebno je imati 12 dolazaka na nastavu.

Onim studentima koji se opredijele za neku od izvannastavnih aktivnosti sportskih sekcija evidenciju dolazaka vrši voditelj aktivnosti. Bitan je redoviti dolazak na treninge i prihvaćanje pravila izabrane sekcije.

Pridržavati se sljedećih pravila:

  • na nastavu je potrebno dolaziti na vrijeme i isključivo u grupu u koju ste prijavljeni
  • prijave se vrše na završetku svakog termina nastave
  • obvezna je čista sportska obuća i sportska odjeća
  • vrijedne stvari (mobitel, laptop, novčanik) nosite sa sobom u dvoranu, ne ostavljate u svlačionicama
  • zabranjeno ulaziti u dvoranu u sredini nastavnog sata

Oslobođenja:

Prijepis potpisa- studenti koji su svoje obaveze prema kolegiju Tjelesne i zdravstvene kulture ispunili na nekom od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, te dobili potpis, priznaje im se za kolegij Tjelesna i zdravstvena kultura na  Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Potrebno je donijeti potvrdu s ispisom ocjena ili indeks. Potvrdu obavezno donosite na uvid profesorici Neri Žigić, nevezano jeste li je ranije predali studentskoj službi.

Sportsko oslobođenje - Studenti mogu biti djelomično ili potpuno oslobođeni po sportskoj osnovi. O postotku oslobođenja odlučuje predmetni nastavnik, a potrebna dokumentacija za oslobođenje predaje se tijekom prvog mjeseca od početka nastave za svaki semestar predmetnom nastavniku na konzultacijama. Sportaši kojima je matični sport u sustavu sveučilišnih sportskih natjecanja, dužni su nastupati za fakultet, jer u protivnom im se neće priznati oslobođenje. Za oslobođenje je potrebno donijeti:

  •   potvrdu saveza i kluba za koji nastupate
  •   potvrdu o kategorizaciji sportaša (ukoliko je imate)
  •   kopiju sportske knjižice sa važećim liječničkim pregledom
  •   potvrdu kluba s kojim trenirate u Zagrebu, ako nastupate za klub koji nije iz Zagreba i okolice                               

Ukoliko posjedujete važeću kategorizaciju (od I. do VI.) obavezno je dostavite jer postoji opcija da vam se po potrebi omoguće posebni uvjeti studiranja prema Pravilniku Rektorskog zbora o studiranju studenata sportaša na visokim učilištima Republike Hrvatske (2016.g.).

Zdravstveno oslobođenje - Studenti na temelju zdravstvenog stanja mogu biti oslobođeni tijekom cijelog semestra i/ili  tokom cijele akademske godine. Potrebno je donijeti zdravstvenu dokumentaciju od nadležnog ili obiteljskog liječnika kojom se potvrđuje povijest bolesti i vremenski period tijekom kojeg je onemogućeno vježbanje. Sama potvrda liječnika nikako nije dovoljna!! Konačnu odluku donosi predmetni nastavnik prof. Žigić na konzultacijama.

Nadležni liječnik za Fakultet elektrotehnike i računarstva je dr. Ljiljana Đurić, spec. škol. med., Dom zdravlja Knežija, Albaharijeva bb.