Programi

Nastava Tjelesne i zdravstvene kulture na Fakultetu elektrotehnike i računarstva se dijeli na osnovne i izborne programe. Pod osnovne programe spadaju sve aktivnosti koje se izvode u terminu redovite nastave fakulteta. Dio osnovnih programa se dijeli na sekcije i slobodne aktivnosti. Sekcije se odvijaju pod prisutnošću voditelja sa planiranim sadržajem aktivnosti.

Izborni programi su u izvannastavnom terminu (dio njih uz novčanu participaciju (P)), a odnosi se na ekipne sportove, pješačke ture, sportske sadržaje studentskih udruga (P) i sportske aktivnosti u suradnji sa drugim fakultetima (horizontalna mobilnost). Neki sadržaji horizontalne mobilnosti izvode se za vrijeme nastave Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Od aktivnosti iz osnovnog programa (termin nastave) možete se opredijeliti za sljedeće sekcije:  badminton (potrebno imati vlastiti reket), funkcionalni trening, jogu (horizontalna mob./participacija 150 kn po semestru), boks, šah i Go sekcija(srijeda 12.15-14 sati, zgrada fakulteta), bodyweight trening (horizontalna mobilnost),

te slobodne aktivnosti: košarka, nogomet, stolni tenis i teretana i slobodne aktivnosti izvan dvorane: pješačke ture u parku Maksimir ili na Savskom nasipu, te sljemenska tura do Puntijarke.

Od izbornih programa (neki su izvan termina nastave) možete birati između sekcija košarke, rukometa, odbojke, futsala, veslanja i powerliftinga.

Od studentskih udruga izdvajamo:

Hrvatsku akademsku športsku udrugu SUBOS koja nudi većinu borilačkih sportova (brazilska jiu-jitsa/grappling, tajlandski boks, boks, kempo, taekwondo), zumbu, insanity , te trening snage i mišićne izdržljivosti (funkcionalni trening). Upisom na bilo koju aktivnost udruge prihvaćate pravila iste, te ste redovitim dolaskom oslobođeni redovne nastave TZK na fakultetu (vrijedi za većinu fakulteta u gradu Zagrebu). Sve detaljne informacije i raspored sportova pogledajte na web stranici: http://www.subos.hr/sekcije 

te Klub studenata elektrotehnike KSET, koji od sportskih aktivnosti nudi biciklističku sekciju i planinarsku sekciju.

Za detaljan raspored aktivnosti u dvorani Martinovka pogledati pod  Satnica