Alumni odbor

Alumni odbor je službeno radno tijelo Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Odbor je formiran 14. veljače 2023. godine na mandat od dvije akademske godine.

Odbor broji 16 uglednih članica i članova, redom istaknutih imena u svome području rada, te su zadaci odbora:

  • biti informiran o novostima s Fakulteta i prenositi ih u alumni zajednicu,
  • jačati veze među alumnima i alumna s Fakultetom,
  • aktivno sudjelovati u inicijativama i projektima odbora.

Cilj odbora je povezati snažnu, uglednu i uspješnu alumni zajednicu u Hrvatskoj i inozemstvu za zajedničko osnaživanje Fakulteta, s naglaskom na infrastrukturni i kadrovski razvoj te međunarodnu preoznatljivost.

Prioritetne inicijative Alumni odbora, podijeljene su u četiri područja: AttractMeet & TransferCommunity Mentoring, za koje će se formirati pojedinačne radne skupine. Ciljevi inicijativa su:

  • međunarodno promoviranje brenda FER-a, pronalazak partnera za projekte i povećanje broja stranih studenata, 
  • godišnje druženje alumna iz Hrvatske i inozemstva i razne aktivnosti koji će se  privlačiti vrhunski alumni ''povratnici'' na FER,
  • osnivanje zaklade za potrebite i uspješne studente svih razina studija,
  • programi mentorstva za osobni razvoj studenata i doktoranada, ali i za istraživače.

Za voditelja odbora izabran je Mladen Pejković.

Radna skupina za inozemstvo

Pored Alumni odbor, formirano je i radno tijelo za alumni zajednicu u inozemstvu. Odbor broji 7 uglednih članica i članova.

Prioritetne inicijative podijeljene su u tri područja: Connect, Mobility Transfer, za koje će se formirati pojedinačne radne skupine. Ciljevi inicijativa su:

  • međunarodno povezivanje alumni članova u inozemstvu i Hrvatskoj,
  • odlazna mobilnost FER-ovih studenta i zaposlenika na poziv alumna,
  • privlačenja vrhunskih alumna ''znanstvenika-povratnika'' na FER.

Za voditeljicu odbora izabrana je Vana Jeličić (Tridonic, Austrija).

Skupina za strategiju komuniciranja

 

Uz radna tijela, u alumni aktivnostima sudjeluje i Rebeka Belavić (Q agency) kao voditeljica razvoja strategija i vizija informiranja i komuniciranja s alumni zajednicom. Savjetnik za komuniciranje, Krešimir Macan (Manjgura), alumnus FER-a, također sudjeluje u povezanim aktivnostima.

Članovi Alumni odbora

Luka Abrus (Five), Davor Baković (Končar-Mjerni transformatori), Mirna Bašić (Erste&Steiermärkische Bank), Tomislav Car (Productive), Josip Ćesić (Gideon), Tomislav Čleković (Rimac Automobili), Boris Drilo (Hrvatski Telekom), Ivana Fazinić (Q agency), Anja Hula (Infobip), Gordan Kreković (Visage Technologies), Goran Mirković(AVL - AST), Mladen Pejković (Atlantic Grupa), Renata Rubeša (HOPS), Zlatka Tečec Ribarić (KONČAR - Institut za elektrotehniku), Davor Tomašković (Croatia osiguranje), Igor Strejček (Microblink).

 

Članovi radne skupine za inozemstvo

Vana Jeličić (Tridonic, Austrija), Alisa Devlić (SonyAI, Sweden), Tomislav Dragičević (Technical University of Denmark, Denmark), Miranda Kreković (Google, Switzerland), Pero Krivić (IMS Nanofabrication AG, Austria), Dino Šepac (EVBox, The Netherlands), i Matija Varga (Huawei European Research Institute, Switzerland).

Članovi skupine za strategiju komuniciranja

Rebeka Belavić (Q agency), Krešimir Macan (Manjgura).