Dođite na gostovanje dr. Luca Julie

Pozivamo vas na gostovanje svjetskog stručnjaka dr. Luca Julie, glavnog direktora za znanost Renault Grupe, stručnjaka za umjetnu inteligenciju i sukreatora SIRI asistenta.

Svi zainteresirani pozvani su na ovo zanimljivo i interaktivno gostovanje pod nazivom “Umjetna inteligencija ne postoji” koje će se održati u četvrtak 9. studenoga 2023. u 17 sati na FER-u, dvorana D1, u sklopu FERConnecta, redovitog okupljanja alumna FER-a.  

Gostovanje u organizaciji veleposlanstva Republike Francuske i Alumni odbora FER-a otvoreno je za sve zainteresirane, a bit će u obliku interaktivnog razgovora s dr. Juliom. Nakon gostovanja pozivamo Vas na neformalno druženje ispred dvorane D1 uz piće dobrodošlice te na ižlozbu “Prije umjetne inteligencije - priče o francuskim znanstvenicima” autora Promocije znanosti.

Dr. Luc Julia je francusko-američki inženjer specijaliziran za umjetnu inteligenciju te jedan od 100 najutjecajnijih francuskih inzenjera u digitalnom svijetu. Kao stručnjak za interakciju čovjeka i stroja, dr. Luc Julia, sukreator je Appleovog glasovnog asistenta SIRI, čiji je razvojni tim i vodio. Danas je glavni direktor za znanost u Renault Grupi, a karijeru je započeo u SRI International, gdje je stvorio Computer Human Interaction Center. Sudjelovao je i u pokretanju tvrtke Nuance Communications, današnjeg svjetskog lidera u prepoznavanju govora, bio je tehnički direktor i viši potpredsjednik za inovacije u Samsungu u Silicijskoj dolini, stoji iza desetaka patenata, a u bestseler knjizi, "Umjetna inteligencija ne postoji", dekonstruirao je mit o umjetnoj inteligenciji. 

„Sretni smo što će nam se na drugom velikom okupljanju alumna FERConnectu pridružiti dr. Luc Julia, renomirani stručnjak u području umjetne inteligencije.  Uz ostale aktivnosti Alumni zajednice, organizaciju druženja uz kvalitetan sadržaj koji širi vidike i donosi nove spoznaje, odnosno druženja uz svjetski relevantne govornike u pojedinom području, vidimo kao važan cilj Odbora. Pozivamo alumne FER-a i sve zainteresirane da nam se pridruže u što većem broju“, poručio je Mladen Pejković, predsjednik Alumni odbora i stariji izvršni direktor Poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije u Atlantic grupi. 

Redovito okupljanje alumna i organiziranje FERConnecta jedna je od aktivnosti Alumni odbora osnovanog u ožujku ove godine na inicijativu dekana FER-a prof. dr. sc. Vedrana Bilasa, s ciljem stvaranja cjeloživotne zajednice koja će doprinijeti radu Fakulteta kroz programe mentorstva i Zaklade za studente slabijeg imovinskog stanja, ali i tehnološkom razvoju Hrvatske. Alumni Odbor čini 16 bivših studenata FER-a, danas renomiranih imena hrvatske gospodarske scene. 

Službeni program može se pronaći na poveznici https://www.fer.unizg.hr/alumni/ferconnect.

Autor: Ana Fadljević
Popis obavijesti