Prijava na FERConnect

Ime i prezime
Tvrtka/institucija
e-mail

Pozivnica

Dragi FER Alumni,

Uskoro organiziramo okupljanje alumna fakulteta: FERConnect.

Želja nam je povezati se još vise s našim fakultetom i svim bivšim studentima, stvoriti snažnu i aktivnu alumni mrežu djelovanja za nasu zajednicu i fakultet. 

Na prvom okupljanju očekuje nas inspirativan razgovor o životu i karijeri nakon studentskih dana, mogućnostima razmjene iskustava kroz program mentorstva te budućim aktivnostima, te neformalno druženje s kolegama kako bi podijelili svoje ideje za osnaživanje naše Alumni zajednice. 

Molimo rezervirajte 15.06.2023. od 17h i pripremite se za druženje na FER-u te nam javite da dolazite prijavom na stranici.

Pridružite nam se i budite u stvaranju zajednice koja će trajati cijeli život.

Vidimo se uskoro.

Vaš Alumni Odbor FER-a.

 

Više o FERConnect-u

Hrvatske tehnološke kompanije ne trebaju posebno predstavljanje - već su dugi niz godina ambasador Hrvatske u svijetu: od najbrže rastućih europskih kompanija, prvog jednoroga, autonomnih robota, najbržeg električnog automobila na svijetu do transformatora koji su neizostavni dio najvećih svjetskih energetskih mreža. Osim uspjeha i inovativnosti, veže ih još jedna važna stvar – mnoge od tih kompanija osnovali su ili vode bivši studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, popularno zvanog FER-a.
No djelovanje Alumni zajednica FER-a nije ograničeno samo na tehnološki sektor, FER alumni svojim radom donose neupitan pozitivan utjecaj na cijelo hrvatsko gospodarstvo, a zapažen uspjeh ostvaruju i na globalnoj sceni. Kako bi iskoristio potencijale te zajednice, odnosno unaprijedio njenu suradnju s fakultetom, FER je ove godine pokrenuo svoj Alumni odbor koji čine 16 bivših studenata FER-a, danas renomiranih imena hrvatske gospodarske scene. Odbor, čiji je predsjednik Mladen Pejković, stariji izvršni direktor u Atlantic grupi, radi na inicijativama koje će doprinijeti fakultetu i studentima FER-a te mlađim kolegama u razvoju karijere, ali također i našem gospodarstvu. Već nakon prvog sastanka Odbora postalo je jasno kako je jače povezivanje svih FER alumna je ne samo cilj nego i preduvjet za realizaciju pokrenutih i budućih aktivnosti.
 
Prvo veliko okupljanje Alumnija FER-a pod nazivom FERConnect planirano je za idući četvrtak, 15.lipnja u 17h na FER-u. Osim razgovora o životu i karijeri nakon studentskih dana, bit će riječi o aktivnostima u koje se svi alumni mogu uključiti - poput programa mentorstva i rada Zaklade za potrebite studente. Bit će tu i novosti s Fakulteta, razgovora o suradnji s industrijom, ali i prilika za druženje s profesorima i kolegama na druženju nakon službenog dijela. 
 
“Tehnološki razvoj omogućava ne samo konkurentnost i rast našeg gospodarstva, nego i stvara pretpostavka za razvoj svih segmenata društva. Alumni FER-a su svojim profesionalnim djelovanjem već desetljećima važan dio tog mehanizma. Jačanjem i čvršćim povezivanjem FER alumni zajednice želimo dati dodatni vjetar u leđa aktivnostima koje stvaraju mjerljivu korist za akademsku i gospodarsku zajednicu te društvo u cjelini. Zato pozivam sve bivše studente FER- da nam se pridruže na FERConnectu.” izjavio je Mladen Pejković.

 

Raspored FERConnect-a

17h Službeni program - FER D1/D2

1.Uvodni govori 
     a. Mladen Pejković 
     b. Vedran Bilas

2. Predstavljanje rezultata i planova Alumni odbora 
     a. Zaklada za studente slabijeg imovinskog stanja (Igor Strejček)
     b. Mentorstvo (Zlatka Tečec-Ribarić)
     c. Privlačenje studenata iz inozemstva (Davor Tomašković)
     d. Intenziviranje suradnje unutar Alumni zajednice kroz redovna okupljanja (Renata Rubeša)

3. Glazbeni intermezzo

4. Predstavljanje FER potencijala za suradnju s gospodarstvom i Alumni zajednicom
     a. Stjepan Bogdan 
     b. Bojan Trkulja

5. FER-ovi profesori, stručnost i gospodarstvo
     c. Damir Žarko
     d. Hrvoje Pandžić
     e. Marko Đurasević
     f. Matko Orsag

19h Druženje s kolegama nakon službenog dijela - Aula FER-a