FERConnect

FERConnect je kvartalno događanje s ciljem okupljanja i povezivanja FER alumna.

U 2023. i 2024. godini organizirana su četiri događanja: #Start, #Luc Julia Talks, #Christmas for Kids, #Na valovima robotike. U 2024. očekujte još novih događanja stoga pratite naše novosti.

 

 

 

 

 

Više o FERConnect-u

Hrvatske tehnološke kompanije ne trebaju posebno predstavljanje - već su dugi niz godina ambasador Hrvatske u svijetu: od najbrže rastućih europskih kompanija, prvog jednoroga, autonomnih robota, najbržeg električnog automobila na svijetu do transformatora koji su neizostavni dio najvećih svjetskih energetskih mreža. Osim uspjeha i inovativnosti, veže ih još jedna važna stvar – mnoge od tih kompanija osnovali su ili vode bivši studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, popularno zvanog FER-a.


No djelovanje Alumni zajednica FER-a nije ograničeno samo na tehnološki sektor, FER alumni svojim radom donose neupitan pozitivan utjecaj na cijelo hrvatsko gospodarstvo, a zapažen uspjeh ostvaruju i na globalnoj sceni. Kako bi iskoristio potencijale te zajednice, odnosno unaprijedio njenu suradnju s fakultetom, FER je 2023. godine pokrenuo svoj Alumni odbor koji čine 16 bivših studenata FER-a, danas renomiranih imena hrvatske gospodarske scene. Odbor, čiji je predsjednik Mladen Pejković, stariji izvršni direktor u Atlantic grupi, radi na inicijativama koje će doprinijeti fakultetu i studentima FER-a te mlađim kolegama u razvoju karijere, ali također i našem gospodarstvu. Već nakon prvog sastanka Odbora postalo je jasno kako je jače povezivanje svih FER alumna je ne samo cilj nego i preduvjet za realizaciju pokrenutih i budućih aktivnosti.
 
“Tehnološki razvoj omogućava ne samo konkurentnost i rast našeg gospodarstva, nego i stvara pretpostavka za razvoj svih segmenata društva. Alumni FER-a su svojim profesionalnim djelovanjem već desetljećima važan dio tog mehanizma. Jačanjem i čvršćim povezivanjem FER alumni zajednice želimo dati dodatni vjetar u leđa aktivnostima koje stvaraju mjerljivu korist za akademsku i gospodarsku zajednicu te društvo u cjelini. Zato pozivam sve bivše studente FER- da nam se pridruže na FERConnectu.” izjavio je Mladen Pejković.

 


Trenutno nema aktivnih obrazaca