Velik interes studenata za panelicu...

U prepunoj dvorani D1, 22. ožujka 2023., održana je panel rasprava "Brucošice i brucoši pitaju: Što nudi elektrotehnika?" na kojoj je sedam alumna FER-a, danas vrhunskih stručnjaka u području elektrotehnike i informacijske tehnologije odgovaralo na pitanja studenata.

Panel raspravu je moderirao Mladen Pejković (Atlantic Grupa), a u raspravi su sudjelovali Rebecca Grancarić (SICK), Branimir Lozo (DEKOD TELEKOM), Edo Pekarić (Rimac Technology), Minea Skok (Energetski institut Hrvoje Požar), Edvin Šafranko (Montelektro) i Hrvoje Šamija (Visage Technologies).

Zahvaljujemo našim odličnim panelistima na odvojenom vremenu. Zahvaljujemo i svim studenticama i studentima koji su s velikim zanimanjem pratili panelicu i postavili sjajna pitanja. Organizirat ćemo još ovakvih događanja jer su ona važna za naše studente, za naše buduće inženjere.

Snimka panel rasprave nalazi se na YouTube kanalu FER-a, a fotografije su dostupne ovdje. Više informacija nalazi se u nastavku obavijesti.

U uvodnom obraćanju dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas studentima je poručio sjajnu vijest, a ta je da "nema krive odluke"! Rekao im je da se nalaze na najboljem tehničkom fakultetu u Hrvatskoj, gdje postoji snažna povezanost s industrijom što je vidljivo i danas na ovom skupu kojem su se, radi studenata, odazvali vrhunski stručnjaci iz industrije. Istaknuo je da FER studentima otvara vrata za brojna zanimljiva i dinamična usmjerenja, od dizajna čipova, robotike, automatike, svemirskih tehnologija, sve do energetike i njezinih grana koje su danas vrlo propulzivne (obnovljivi izvori, projektiranje elektroenergetskih mreža, skladištenje, distribucija energije, ..).
 

 

 

 

Iskustva koja su panelisti iznijeli tijekom rasprave, a koja proizlaze iz realnog sektora, pokazuju da je područje elektrotehnike i informacijske tehnologije danas interdisciplinarno i izuzetno dinamično. Zanimljiv trenutak je bio kada je g. Pejković u raspravu uključio Barbaru Cvitanović, odličnu studenticu prve godine FER-a, ali i vrsnu pijanisticu, studenticu 5. godine Muzičke akademije, kao primjer mlade uspješne osobe koja ne bira svoj poziv po principu "što je lakše" već sluša svoje srce i intuiciju.
 

 

Više informacija pronađite na poveznicama:
https://tryengineeringinstitute.ieee.org/what-is-electrical-engineering/
https://ieeexplore.ieee.org/document/8821595

 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti