Job Fair: Odskočna daska za ostanak...

Na Zagrebačkom velesajmu 17. i 18. svibnja održava se Job Fair, sajam karijernih prilika, na kojemu se studenti susreću s potencijalnim poslodavcima iz 150 uspješnih hrvatskih poduzeća. Naime, Job Fair je za mnoge bio karijerna odskočna daska, ali i odskočna daska za ostanak u Hrvatskoj.

Nikolina Relić, savjetnica u Centru karijera FER-a, gostovala je u HRT-ovoj emisiji Globalna Hrvatska u kojoj je podijelila kako različita poduzeća vide potencijal u domaćem tržištu te da studenti zapravo žele ovdje ostati raditi. "Nama kao fakultetu je važno da studenti imaju mogućnost da se već tijekom fakulteta educiraju što tržište nudi, da vide koje su sve mogućnosti i što nakon fakulteta mogu sa svojim studijem raditi", naglasila je Nikolina te istaknula kako je Job Fair zaista više od sajma poslova. Naime, studenti se mogu educirati o novim tehnologijama, umrežiti s poslodavcima te vidjeti koje su mogućnosti za praksu, suradnju na različitim projektima te što raditi nakon završetka studija.

Studenti se, pak, slažu kako bi radije ostali raditi u hrvatskim poduzećima ili stekli iskustvo u inozemstvu te se potom vratili, a to potvrđuje i organizatorica Job Faira i članica Saveza studenata FER-a, Darija Filipović: "Trenutačno, moje stajalište je da bih ostala ovdje. Organizacijom Job Faira sam vidjela da ima prilike za pronaći karijeru i posao te ne samo ostati ovdje već i napredovati".

Više o Job Fairu, mišljenjima studenata i stanju na hrvatskom tržištu rada pogledajte na našem YouTube kanalu u emisiji Globalna Hrvatska te u podcastu portala Netokracija i članku 24 sata.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti