Potičemo studente i istraživače na...

FER-ov program Nuqleus transformirao se iz startup inkubatora u deep-tech venture builder s naglaskom na suradnji između znanstveno-istraživačke zajednice, industrije i startup ekosustava, kao i dodatnim uključenjem tehnoloških poduzeća u razvoj startupova. Nuqleus je nadogradnja na uspješni startup inkubator Spock, kroz koji je prošlo više od 125 sudionika i pomoću kojega je, u zadnje dvije generacije, čak 30 posto startupova preraslo u poduzeća.

Matija Srbić, voditelj Nuqleusa, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska na HRT-u rekao je da program vidi kao potencijal za rađanje novih ideja i odgovaranje na potrebe društva i industrije s onim znanjima i tehnologijama koje imaju razvijene na fakultetima.

''U misiji prijenosa tehnologije u gospodarstvo tražimo načine kako potaknuti i naše studente i naše istraživače da rezultate tih projekata, koji se odvijaju na fakultetu, razvijaju dalje do gotovih proizvoda i usluga, dakle da pokreću nova poduzeća'', poručio je pak dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas.

Cijeli prilog objavljen u emisiji Dobro jutro, Hrvatska pogledajte na FER-ovom YouTube kanalu.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti