Obavijesti

Na svečanoj 662. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 16. studenoga 2016. godine dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Nagrade "Josip Lončar" u rangu Priznanja i Posebnog priznanja, Nagrada "Željka Matutinović-Sunčica", Nagrada "Stanko Turk" te Zahvalnice srednjim školama.

Zlatne diplome dodijeljene su diplomiranim inženjerima iz ak. god. 1965./1966., a Nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju.

Popis nagrađenih možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Slike sa svečanosti dostupne su u galeriji.

Autor: webmaster

U petak, 25. studenoga 2016. svečano je proslavljen Dan FER-a. Dodijeljene su nagrade "Josip Lončar", "Roberto Giannini", Priznanje studentu studijskog programa Vojno inženjerstvo Sveučilišta u Zagrebu, Nagrada za znanost te nagrade tvrki Končar, Ericsson Nikola Tesla i Agrokor.

Ove godine obilježavamo 60 godina samostalnog djelovanja ETF-a/FER-a, odnosno 90 godina od osnivanja Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pa je dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Drago Žagar poklonio prigodan dar koji je uručio dekanu FER-a.

Osim dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića, skupu su se obratili i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras te pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Srećko Tomas.

Nakon svečanog dijela proslave uz ženski vokalni sastav FER-a "Rezonancu" i Akademski muški zbor FER-a – AKMUZ, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić pozvao je goste da posjete poster-sekciju u auli Fakulteta, a potom i na domjenak.

Popis nagrađenih pogledajte u nastavku obavijesti. Slike s proslave nalaze se u galeriji.

Autor: webmaster

Na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 11.11.2015. godine dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Nagrada "Josip Lončar" u rangu Priznanja, Nagrada za "Najbolji studentski računalni program FER-a" i Nagrada "Željka Matutinović-Sunčica"

Zlatne diplome dodijeljene su diplomiranim inženjerima iz ak. god. 1964./1965., a Nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju.

Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Ostatak fotografija dostupan je u galeriji.

Autor: Kata Banožić

U petak, 20. studenoga 2015. svečano je proslavljen Dan FER-a. Dodijeljene su nagrade i priznanja "Josip Lončar", "Werner von Siemens", Nagrada za znanost te nagrade tvrki Ericsson Nikola Tesla, Končar, INETEC i Agrokor.

Dodijeljene su i zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a u obliku nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u ak. god. 2016./2017.

Nakon svečanog dijela proslave, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić pozvao je goste da posjete poster-sekciju u auli Fakulteta te na domjenak.

Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti. Ostale fotografije s proslave nalaze se u galeriji.

Autor: Kata Banožić

I ove je godine, 23. prosinca 2014. tradicionalno i svečano proslavljen Božić na FER-u.

Uz prigodni govor dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića i glazbu Đanija Stipaničeva i ženskog vokalnog sastava "Rezonanca" podijeljene su nagrade umirovljenicima i djelatnicima s 25 godina staža na FER-u.

Fotografije su dostupne u galeriji.

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Kata Banožić

U petak, 21. studenoga 2014. svečano je proslavljen Dan FER-a. Dodijeljene su nagrade i priznanja "Josip Lončar", "Stanko Turk", "Werner von Siemens", "Roberto Giannini", Nagrada za znanost te nagrade tvrki Končar, Ericsson Nikola Tesla, Agrokor i INETEC.

Dodijeljene su i zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a u obliku dodjele nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u ak. god. 2015./2016.

Nakon svečanog dijela proslave uz mlade glazbene zvijezde Vandu Winter i Sementu Rajhard, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić pozvao je goste da posjete poster-sekciju u auli Fakulteta te na domjenak.

Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti. Ostale fotografije s proslave nalaze se u galeriji.

Autor: Kata Banožić

Na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 12.11.2014. godine dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te Nagrada "Josip Lončar" u rangu Priznanja.

Zlatne diplome dodijeljene su diplomiranim inženjerima iz ak.god. 1963./1964., a Nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju.

Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Ostatak fotografija dostupan je u galeriji.

Autor: Kata Banožić

I ove je godine, 23. prosinca 2013. tradicionalno i svečano proslavljen Božić na FER-u.

Uz prigodni govor dekana FER-a prof. dr. sc. Nedjeljka Perića i glazbu ženskog vokalnog sastava "Rezonanca" podijeljene su nagrade umirovljenicima i djelatnicima s 25 godina staža na FER-u.

Fotografije su dostupne u galeriji.

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Kata Banožić

U petak, 22. studenoga 2013. svečano je proslavljen Dan FER-a. Dodijeljene su nagrade i priznanja "Josip Lončar", "Stanko Turk", "Werner von Siemens", "Roberto Giannini", Nagrada za znanost te nagrade tvrki Končar, Ericsson Nikola Tesla, Agrokor i INETEC.

Dodijeljene su i zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a u obliku dodjele nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u ak. god. 2014./2015.

Nakon svečanog dijela proslave uz glazbeni sastav Rezonanca, dekan FER-a prof. dr. sc. Nedjeljko Perić pozvao je goste da posjete poster-sekciju u auli Fakulteta te na domjenak.

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Kata Banožić

Na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 13. studenoga 2013. godine dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te nagrade "Josip Lončar" u rangu Priznanja.

Fotografije s dodjele su dostupne u galeriji, a imena dobitnika Zlatnih diploma i Priznanja "Josip Lončar" nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Kata Banožić

U petak, 23. studenoga 2012. svečano je proslavljen Dan FER-a. Dodijeljene su nagrade i priznanja "Josip Lončar", "Stanko Turk", "Werner von Siemens", "Roberto Giannini", "Najbolji studentski računalni program FER-a", Nagrada za znanost te nagrade tvrki Ericsson Nikola Tesla, INETEC i KONČAR.

Dodijeljene su i zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju studenata FER-a u obliku dodjele nagrada najbolje rangiranim kandidatima na razredbenom postupku pri upisu na FER u ak. god. 2013./2014.

Nakon svečanog dijela proslave uz glazbu akademskog zbora Concordia discors, dekan FER-a prof. dr. sc. Nedjeljko Perić pozvao je goste da posjete poster-sekciju u auli Fakulteta te na domjenak.

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Kata Banožić

Na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 14.11.2012. godine dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te Nagrada "Josip Lončar" u rangu Priznanja.

Zlatne diplome dodijeljene su 117 diplomiranih inženjera iz ak.god. 1961./1962., a Nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju.

Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Ostatak fotografija dostupan je u sljedećim galerijama:

Autor: Kata Banožić

Fotografije sa Svečane sjednice FER-a održane 16.11.2011. autora prof. dr. sc. Gordana Gledeca možete pogledati ovdje. Drugi dio fotografija autora Igora Brkića je ovdje.

Fotografije sa proslave Dana FER-a održane 25.11.2011. dostupne su ovdje. Autor fotografija je dipl. ing. Ana Sović. Drugi dio fotografija autora Igora Brkića dostupan je ovdje.

Autor: Kata Banožić
Održana Svečana sjednica Fakultetskog...

Na Svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 16.11.2011. godine dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, povelja za počasno zvanje "posebno istaknuti profesor FER-a", Nagrada "Josip Lončar" u rangu Priznanja i Nagrada "Željka Matutinović - Sunčica".

Zlatne diplome dodjeljene su 94-ero diplomiranih inženjera iz ak.god. 1960./1961. Povelja "posebno istaknuti profesor FER-a"  dodjeljena je redovitim profesorima u mirovini, a nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju.

Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Autor: Kata Banožić
Proslavljen Dan FER-a

U petak, 25. studenoga 2011. svečano je proslavljen Dan FER-a. Dodijeljene su nagrade i priznanja "Josip Lončar", "Stanko Turk", "Roberto Giannini", "Najbolji studentski računalni program FER-a" te nagrade tvrki KONČAR, Ericsson Nikola Tesla, "Werner von Siemens", INETEC i Agrokor.

Dodijeljena su i priznanja srednjim školama za kvalitetno osposobljavanje učenika temeljem kojeg najbolji učenici stječu pravo izravnog upisa na FER.

Nakon svečanog dijela proslave uz glazbu Kvarteta STREET, dekan FER-a prof. dr. sc. Nedjeljko Perić pozvao je goste da posjetite poster-sekciju u auli Fakulteta te na domjenak.

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Kata Banožić

U petak, 19. studenoga 2010. u nazočnosti nekoliko stotina gostiju iz gospodarstva i akademskih institucija svečano je proslavljen Dan FER-a. Dodijeljene su nagrade i priznanja "Josip Lončar", "Stanko Turk", "Roberto Giannini", "Najbolji studentski računalni program FER-a" te nagrade tvrki KONČAR, Ericsson Nikola Tesla, "Werner von Siemens", INETEC i Agrokor.

Dodijeljena su i priznanja srednjim školama za kvalitetno osposobljavanje učenika temeljem kojeg najbolji učenici stječu pravo izravnog upisa na FER.

Nakon svečanog dijela proslave koji su glazbeno ukrasili studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, dekan FER-a prof.dr.sc. Nedjeljko Perić pozvao je goste na otkrivanje spomen-ploče profesoru Vatroslavu Lopašiću te na zakusku.

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Kata Banožić

U srijedu, 17. studenoga 2010. održana je svečana 602. redovita sjednica Fakultetskog vijeća FER-a na kojoj su dodijeljene Zlatne diplome povodom 50-te obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i nagrade "Josip Lončar" u rangu Priznanja.

Zlatne diplome dodjeljene su 76-ero diplomiranih inženjera iz ak.god. 1959./1960., a nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju.

Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Autor: Kata Banožić

Na 592. svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća FER-a održanoj 18. studenoga 2009. dodjeljene su Zlatne diplome povodom 50-te obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i nagrade "Josip Lončar" za ak.god. 2008./2009. u rangu Priznanja. Na sjednici je bilo nazočno 27 diplomiranih inženjera elektrotehnike.

Fotografije u obliku galerije dostupne su ovdje.

Autor: Kata Banožić

I ove je godine, 23. prosinca 2008. tradicionalno i svečano proslavljen Božić na FER-u.

Uz prigodni govor dekana FER-a prof.dr.sc. Vedrana Mornara o godini koju napuštamo i o neizvjesnosti godine u koju ulazimo te postignućima FER-a, djelatnici su mogli uživati u programu koji se sastojao od prigodnih Božićnih pjesama, razgledavanje galerije, te zakuske.

Umirovljenici i djelatnici s 25 godina staža na FER-u dobili su prigodne nagrade.

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Kristijan Zimmer

U petak, 21. studenoga 2008. tradicionalno je proslavljen Dan FER-a. Dodjeljene su nagrade "Josip Lončar", "Stanko Turk", "Roberto Giannini" i po prvi puta Priznanje Dekana, te nagrade tvrki Ericsson Nikola Tesla, KONČAR, INETEC i Agrokor.

Priznanja su dodjeljena po deveti puta srednjim školama za kvalitetno osposobljavanje učenika temeljem kojeg najbolji učenici stječu pravo izravnog upisa na FER bez polaganja razredbenog postupka.

Nakon svečanog dijela proslave, dekan FER-a prof.dr.sc. Vedran Mornar pozvao je goste, među kojima su bili ugledni gospodarstvenici i znanstvenici, na zakusku.

Više o nagrađenim možete pročitati u nastavku vijesti.

Autor: Kristijan Zimmer

Na svečanoj 582. sjednici Fakultetskog vijeća FER-a održanoj u srijedu, 19. studenoga 2008. dodjeljene su Zlatne diplome povodom 50-te obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i nagrade "Josip Lončar" u rangu Priznanja.

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Kristijan Zimmer
Na FER-u proslavljeni Božić i Nova...

U petak, 21. prosinca 2007. na FER-u su proslavljeni Božić i Nova godina. Tom se prigodom okupilo dvjestotinjak djelatnika na prigodnoj prezentaciji prošlogodišnjih dostignuća i projekata koji nas očekuju u 2008. godini. Prije same manifestacije otvorene su izložbe umjetničkih djela i fotografija "FER-u za Božić", koje se mogu razgledati u prostoru Galerije FER.

Uz prigodan glazbeni program i prikazivanje izvrsno napravljenog filma o FER-u za brucoše, podijeljeni su pokloni za sve djelatnike, a osobito vrijedni bili su pokloni za prošlogodišnje umirovljenike i djelatnike koji su FER-u vjerni 25 godina.

Od dekana FER-a prof.dr.sc. Vedana Mornara zlatnik su dobili prošlogodišnji umirovljenici: dr.sc. Hrvoje Bunjevac, Snježna Šokčević, dipl.oec., Krešimir Habjanić, akademik prof.dr.sc. Leo Budin, prof.dr.sc. Joško Radej, prof.dr.sc. Ljubo Marangunić, Ivan Pastuović, Vasilije Vlaisavljević i Željka Veljković.

Ručnim satom su nagrađeni FER-ovi "25-ogodišnjaci": Đurđica Jelić, prof.dr.sc. Branko Jeren, prof.dr.sc. Fetah Kolonić,  Ljubica Konjević, Vesna Popović, Marija Rumac i Smiljanka Turkalj.

Nakon proslave, restoran Cassandra je upriličio tradicionalnu zakusku.

Nekoliko fotografija s proslave možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Kristijan Zimmer

U petak 23. studenoga 2007. proslavljen je Dan FER-a. Pred velikim brojem uglednih gostiju iz akademskog okruženja, gospodarstva i ostalih društvenih grana, tradicionalno su dodjeljene nagrade "Josip Lončar", "Stanko Turk" i po prvi puta "Roberto Giannini" u spomen na tragično preminulog, među studentima omiljenog, nastavnika FER-a.

Također su dodijeljene nagrade tvrki Ericsson Nikola Tesla, KONČAR, INETEC i Agrokor.

Priznanja su dodjeljena po osmi put srednjim školama za kvalitetno osposobljavanje učenika temeljem kojeg najbolji učenici stječu pravo izravnog upisa na FER bez polaganja razredbenog postupka. U akademskoj godini 2008./2009. to pravo će ostvariti 36 učenika iz 24 srednje škole.

Više o laureatima možete pročitati u nastavku vijesti.

Autor: Kristijan Zimmer

U srijedu, 14. studenoga 2007. održana je svečana 572. redovita sjednica Fakultetskog vijeća FER-a na kojoj su dodijeljene Zlatne diplome povodom 50-te obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom odsjeku Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i nagrade "Josip Lončar" u rangu Priznanja.

Zlatne diplome dodjeljene su 43-ici diplomiranih inženjera iz ak.god. 1956./1957., te 41-om studentu i studentici koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju te se svrstali u 1% najuspješnijih.

Popis nagrađenih i nekoliko fotografija možete vidjeti u nastavku obavijesti.

Autor: Kristijan Zimmer

U petak 24.11.2006. proslavljena je svečana pedeseta godišnjica FER-a. U skladu s tradicijom i ove godine program je vodio dekan uz prodekane. Svečanost su svojim dolaskom uveličali brojni djelatnici, studenti, gospodarstvenici i prijatelji Fakulteta. Program, uz pozdravne govore prijatelja Fakulteta te podjele plaketa Josip Lončar studentima i nastavnicima, dodatno je obogaćen izvrsnim izvedbama Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić.

Prof.dr.sc. Vedran Mornar, aktualni dekan, osvrnuo se u kratkom govoru na povijest FER-a od njegovih početaka u "distribuiranom učenju i okruženju" do današnjih dana i aktualnih problema.

Moderna multimedijska prezentacija privukla je veliku pažnju. Oni nešto stariji sa sjetom su se prisjećali starih nacrta tada još nedovršenih zgrada ili tadašnjeg voznog parka Zagreba. Nešto mlađi razmišljali su o vremenu kad su gledali film Titanic ili slušali grupu Queen. Najmlađi su se podsjetili muzičkog hita s naših web stranica povodom proglašenja novog dekana. Svi oni, s pažnjom su slušali i planove za budućnost, o novim izazovima koji su tek pred nama. Govor sa slikovitom pričom uveličali su i prethodni dekani FER-a od kojih mnogi i dalje rade na Fakultetu.

Autor: Vlatka Paunović
Fakultet elektrotehnike i računarstva...
Tehnološko rješenje sustava na Fakultet uvodi nekoliko novosti: plošna (blade) računala i sustav za pohranu podataka (storage system) nove su tehnologije koje FER do ovog trenutka nije koristio. Prepoznate su njihove prednosti koje će olakšati funkcioniranje poslovnog i nastavnog sustava Fakulteta: uporaba plošnih računala smanjuje potrošnju električne energije i olakšava održavanje sustava, a njegovo povezivanje na sustav za pohranu podataka omogućit će brzi pristup i čuvanje velike količine podataka. Najveću kvalitativnu promjenu ipak donosi primjena virtualizacijske tehnologije (VMware Virtual Infrastructure 3) koja će omogućiti jednostavno i brzo pokretanje novih usluga unutar informacijskog sustava FER-a.
Autor: Vlatka Paunović
U petak, 18. 11. 2005. proslavljen je Dan FER-a. Kao i u dosadašnjim proslavama, program su vodili naš dekan, prof.dr.sc. Mladen Kos, te prodekani prof.dr.sc. Vedran Mornar, prof.dr.sc. Tomislav Tomiša i prof.dr.sc. Željko Štih.
Gosti ovogodišnje proslave bili su g. Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš, prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Kemo Sokolija, dekan ETF-a u Sarajevu, prof.dr.sc. Dinko Begušić, dekan FESB-a u Splitu, te mnogi drugi visoki uzvanici iz akademske sredine i gospodarstva.
Dodijeljeni su zlatne, srebrne i brončane nagrade "Josip Lončar", nagrada "Stanko Turk", te nagrade Ericssona Nikole Tesle i Ineteca.
Ovogodišnji dobitnici zlatne plakate Josip Lončar su prof.dr.sc. Nedjeljko Perić u znak zahvalnosti za svekoliko unapređenje nastave, znanstvenoistraživačkog rada i organiziranja Fakulteta i prof.dr.sc. Neven Elezović u znak zahvalnosti za dugogodišnji predani rad na organizaciji, praćenju i podizanju kakvoće nastave na Fakultetu.
Više informacija pročitajte u nastavku vijesti.
Autor: Kristijan Zimmer