Otvorenje izložbe "FEROPOLIS"

Čast nam je pozvati vas na otvorenje izložbe »FEROPOLIS«, koje će se održati 21. studenoga 2023. godine u 13.00 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva [FER], Unska 3, Zagreb.

Izložbom će se predstaviti razvoj i gradnja fakultetskoga kompleksa tijekom vremena te tehnološko-znanstveno-gospodarski razvoj koji ju je pratio. U iščekivanju nadolazeće obnove jedne od fakultetskih zgrada, ovom izložbom želi se skrenuti pozornost na trajnu modernizaciju koju FER njeguje od samog osnutka.

Arhitektonskim prikazom idejnih rješenja, kao i njihovom vizualizacijom, bit će izložena povijest FER-a tijekom gradnje, ali i vizije prostornog širenja koje su nudile rješenje za nedostatak postojećih kapaciteta. Program izložbe prati tri ciklusa prostornog razvoja, počevši od 1956. godine do danas, koji će biti predstavljeni u virtualnom obliku na portalu Virtualne izložbe Nacionalne i sveučilišne knjižnice te u fizičkom obliku u prostoru Fakulteta.

Izložba, koju je pripremila Središnja Knjižnica FER-a, bit će postavljena u Aleji laptopa u prostoru Fakulteta, a svečano će je otvoriti prof. dr. sc. Vedran Bilas, dekan FER-a.

Autor: Branka Marijanović
Popis obavijesti