Izložba fraktala Emila Herona...

Pozivamo vas u petak, 5. svibnja, u 18 sati, na otvorenje izložbe fraktala Emila Herona Vargovića "Odrazi sveobuhvatnosti 2023" koja će biti postavljena u Galeriji FER-a do 15. lipnja 2023.

Izložbu će otvoriti dekan prof. dr. sc. Vedran Bilas. U programu otvaranja također sudjeluju prof. dr. sc. Vesna Županović sa Zavoda za primjenjenu matematiku, akademska umjetnica Mejrema Reuter, prof dr. sc. Mario Cifrek, prof. dr. sc. Igor Krois i prof. dr. sc. Goran Krstačić.

Emil Heron Vargović je diplomirao na FER-u. Poslijednjih 25 godina bavi se fraktalima kao umjetničkim izrazom. Pomoću matematičkih algoritama i računala, kreira matematičke odnose koje preslikava u boje i oblike. Vodeći se saznanjem da od svih jezika koje čovječanstvo koristi, matematika je ta koja omogućuje uvide u najdublje zakone prirode, autor stvara svoje fraktale koristeći matematiku kao organ percepcije.

Uz fascinantan kolorit i velike formate, pored likovnog doživljaja, ova izložba pruža i primjer pristupa kreativnoj terapiji. Naime, danas se animirane slike fraktala Emila Herona Vargovića koriste kao fraktalna kromomuzikoterapija u Srčanoj stanici u sklopu oporavka kardiovaskularnih bolesnika.

Autor: Petra Škaberna
Izložba: Odrazi sveobuhvatnosti 2023
5. svibnja 2023. 18:00  -  15. lipnja 2023. 20:00
Popis obavijesti