podkist #31 - Matija Srbić: Povezali...

U novom podkistu gost je Matija Srbić, donedavni voditelj poznatog FER-ovog startup inkubatora SPOCK, a danas voditelj deep-tech venture buildera Nuqleusa.

U emisiji naslova "Povezali smo znanost, industriju i startup ekosustav“, Matija gledateljima otkriva kako je započeo svoj put u startup svijetu, gdje su danas kompanije koje su proizašle iz studentskog startup inkubatora SPOCK, kakvo je stanje na hrvatskoj startup sceni i koja su predviđanja za njezinu budućnost te što sve novi Nuqleusov startup program donosi timovima uz pomoć mentora i članova znanstvenog te investicijskog odbora.

Uspješno sudjelovanje u programu startup edukacije Nuqleus oslanja se na suradnju između članova prijavljenog tima, a odluka o odabiru odgovarajućih članova često može biti vrlo izazovna.

Na pitanje "Kako izabrati tim?", Matija je podijelio vlastito iskustvo i savjetovao: "Sad kad radim s timovima, prvo dogovaramo tko je core dio tima. Dakle, tko tu stvarno treba biti, što svaka ta osoba donosi tom timu i je li to stvarno osoba bez koje se u ovom timu ne može? Dakle, mora biti da osoba koja je u timu, da je nezamjenjiva i da ta osoba, potencijalno i neke druge osobe na cijelom svijetu, imaju taj unique skill set koji doprinosi razvoju te ideje."

Koje su ostale komponente nužne za razvoj uspješnog startupa, saznajte u Matijinom zanimljivom gostovanju. Tamo ćete pronaći i njegov poziv svim timovima koji razvijaju ideju u području deep-techa da se prijave na Nuqleusov tromjesečni program startup edukacije i validacije ideja! Krajnji rok za prijavu je 12. 3. (nedjelja), a više informacija o samoj strukturi programa, mentorima i članovima znanstvenog i investicijskog odbora, možete naći na poveznici ovdje.
 

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti