Svečano obilježavanje Dana FER-a

Svečanost obilježavanja Dana FER-a održat će se u petak, 25. studenoga 2022. godine, s početkom u 11 sati, u dvorani Auditorium Maximum. Pored djelatnika Fakulteta i naših studenata, događaju će prisustvovati brojni visoki uzvanici, predstavnici vlasti, znanstvenih, obrazovnih i vojnih institucija te gospodarstva.

Prof. dr. sc. Vedran Bilas tom će prilikom predstaviti svoju viziju FER-a, vodeće hrvatske obrazovne i istraživačke institucije u području elektrotehnike, informacijskih i komunikacijskih tehnologija te računarstva, koja, pored 700 djelatnika, okuplja zajednicu od 4000 studenata na svim razinama studija. Dekan Bilas će se osvrnuti na društvenu ulogu FER-a te na okruženje i infrastrukturu kakve FER treba da bi ispunio svoje pune potencijale s ciljem daljnjeg poticanja rada svojih iznimnih znanstvenika i inženjera koji već desetljećima generiraju nova znanja te osnažuju hrvatsko gospodarstvo i znanstvenu izvrsnost.

Svečanosti će prisustvovati brojni visoki uzvanici, među njima i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića i saborski zastupnik Miro Totgergeli, ministar gospodarstva i održivog razvoja izv. prof. dr. sc. Davor Filipović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić.

Na Danu Fakulteta najuspješnijim se studentima tradicionalno dodjeljuju brojne nagrade i priznanja. Plaketa Josip Lončar, najprestižnija je nagrada Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koja nosi naziv po našem akademiku prof. Josipu Lončaru, osnivaču razvoja elektrotehnike u Hrvatskoj te laboratorijskih znanstvenih istraživanja u elektronici. Dodijelit će se i nagrade za znanost, nagrade Roberto Giannini za izvrsnost u nastavi i radu sa studentima te brojne nagrade FER-ovih partnera iz gospodarstva koji time podržavaju izvrsnost naših studenata.

Svečanost će biti moguće pratiti i uživo, putem prijenosa na našem YouTube kanalu.

Autor: Petra Škaberna
Svečano obilježavanje Dana FER-a
25. studenoga 2022. 11:00  -  13:00
Popis obavijesti