Završen INNOSID hackathon u Valenciji

Završen je dvotjedni međunarodni hackathon koji je trajao od 28. ožujka do 8. travnja 2022. godine u Valenciji (Španjolska) organiziran u sklopu Erasmus+ projekta INNOSID. Puni naziv projekta je "Inovativna rješenja zasnovana na novim tehnologijama za unaprjeđenje društvene uključenosti osoba s invaliditetom".

U skladu s nazivom, tijekom miješane mobilnosti studenti iz pet europskih država (Hrvatske - Zagreb i Dubrovnik, Španjolske, Portugala, Mađarske i Francuske) su u timovima radili na razvoju prototipova aplikacija koje se temelje na novim tehnologijama poput holograma i umjetne inteligencije (strojnog učenja). Uz pomoć mentora koji su vodili timove te stručnjaka iz područja dizajna i pristupačnosti (Ivana Gače, Matea Žilak), studenti su razvili pristupačne prototipove za društvenu uključenost osoba s invaliditetom

  • Gibalica - aplikacija za poticanje vježbanja uz pomoć virtualnog trenera (mentor Jurica Babić), 
  • Shopping Eyes – aplikacija za prepoznavanje novčanica i cijena proizvoda (mentor Hrvoje Vdović), te 
  • HoloGeometry – aplikacija za učenje o geometrijskim tijelima na interaktivan način uz prikaz holograma (mentorica Ana Kešelj). 

Tijekom hackathona studenti su sudjelovali na predavanjima iz različitih područja, a osim predavanja, studenti su imali priliku istražiti grad te posjetiti brojna zanimljiva mjesta u Valenciji.

Fotografije su dostupne u nastavku obavijesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Katarina Mandarić
Popis obavijesti