Profesor Marko Čupić o programskom...

Izv. prof. dr. sc. Marko Čupić, nositelj nekoliko preddiplomskih i diplomskih predmeta vezanih uz programski jezik Java, sudjelovao je u članku i videu portala Rep.hr, u kojem je zajedno s tri stručnjaka u razvoju softvera predstavio taj popularni programski jezik.

Profesor Čupić i navedeni stručnjaci u 20 su minuta predstavili kratku povijest Jave, naveli u kojim industrijama se ona najčešće koristi u Hrvatskoj i svijetu, naveli njezine prednosti i nedostatke, predstavili spring framework, pokazali nekoliko primjera koda u Javi, odgovorili na pitanje koliko ju je jednostavno naučiti, a nabrojene su i neka domaća poduzeća koja koriste Javu.

Nakon onoga o Pythonu, ovaj video je drugi po redu u planiranoj seriji videa na portalu Rep.hr, koji će predstavljati razne tehnologije, s naglaskom na programske jezike. Ciljana publika su oni koji tek razmišljaju o izboru programskog jezika koji će naučiti, developeri koje zanima što se radi u jezicima koji im nisu bliski, ali i oni koji već imaju iskustva s jezikom koji se predstavlja.

Autor: Petra Škaberna
Popis obavijesti