9. diplomska radionica, ZESOI - DIRA 2018

DIRA 2018 je završena. Hvala svim studentima, mentorima i sponzorima. Čestitamo svim pobjednicima! Popis sudionika, nagrađenih radova te sve postere možete pogledati na stranici DIRA 2018.

 

O radionici

Diplomska radionica ZESOI-ja (DIRA) je godišnji skup koji okuplja diplomande, nastavnike te Gospodarski savjet ZESOI-ja koji čine iskusni profesionalci, direktori, članovi uprava, voditelji razvoja i inženjeri iz istaknutih poduzeća koja zapošljavaju inženjere FER-a.
Svrha radionice je dati studentima priliku za prezentaciju rezultata svojih diplomskih radova, te omogućiti interakciju s istaknutim gospodarstvenicima.

Prijava za sudjelovanje

Za sudjelovanje na radionici s prezentacijom rada mogu se prijaviti studenti koji završavaju diplomski rad u ljetnom semestru ak. god. 2017./2018. i mentor im je nastavnik sa ZESOI-ja. Svi ostali zainteresirani studenti koji neće prezentirati radove su dobrodošli na radionicu, ali se ne trebaju prijavljivati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Upute za autore

Za prijavu autor diplomskog rada treba do dolje navedenog roka elektroničkom poštom poslati doc. dr. sc. Zvonku Kostanjčaru (zvonko.kostanjcar@fer.hr) diplomski rad u PDF formatu. Od prijavljenih diplomskih radova programski odbor radionice će odabrati radove za prezentaciju. Autori prihvaćenih radova dužni su pripremiti poster. Predložak za poster dostupan je u repozitoriju na dnu stranice. Ispis postera bit će napravljen na trošak i u organizaciji ZESOI-ja.

Upute za izradu postera

Autori odabranih radova trebaju izraditi postere koje će prezentirati tijekom radionice. Za izradu postera potrebno je koristiti PowerPoint predložak koji se nalazi u repozitoriju. Poster mora biti veličine 70 cm x 100 cm i autori ga moraju predati u PDF formatu kako bi izbjegli eventualne probleme kod printanja postera. Osim predloška, autorima bi mogle koristiti i okvirne upute za izradu postera koje se nalaze ovdje i ovdje.

Priznanja i nagrade

Za vrijeme radionice članovi Gospodarskog savjeta ZESOI-ja će dodijeliti Nagradu za najbolji diplomski rad na ZESOI-ju u ak. god. 2017./2018. koja se sastoji od pisanog priznanja i od vrijedne nagrade.
Svi ostali autori prihvaćenih radova koji su sudjelovali u prezentaciji postera dobit će pisano Priznanje za istaknuti diplomski rad na ZESOI-ju u ak. god. 2017./2018. Na kraju radionice bit će održana svečana dodjela priznanja i domjenak uz druženje sudionika.

Mjesto i vrijeme održavanja

Diplomska radionica ZESOI-ja započinje kratkim izlaganjima studenata (dvije prikaznice u ppt formatu) u Sivoj vijećnici FER-a, a posteri će biti izloženi u Galeriji FER-a (zgrada D, južni hodnik uz Aveniju Vukovar), 12. srpnja 2018. godine. Očekivani početak radionice je u 10:00 sati.

Rokovi

Rok za prijavu i slanje diplomskih radova u PDF obliku: 29. lipnja 2018. do 16 sati.
Obavijest studentima o prihvaćanju rada za DIRA-u: 3. srpnja 2018. do 16 sati.
Rok za predaju postera u elektroničkom obliku: 9. srpnja 2018. do 9 sati.
Datum održavanja radionice: 12. srpnja 2018.


Repozitorij