Prva laboratorijska vježba (Mjerenje struje i napona, multimetar, izvor, funkcijski generator i osciloskop) će se održati kroz sljedeći tjedan (od utorka 6. 4. 2021. do petka 9. 4. 2021. prema rasporedu na FERWebu).

Prije dolaska na 1. vježbu trebat ćete riješiti zadatak za pripremu i unijeti svoja rješenja kroz sustav osnove.tel.fer.hr (login -> Laboratorijske vježbe -> Unos rezultata pripreme i mjerenja). Na istoj stranici među materijalima možete pronaći:

  • Upute za 1. laboratorijsku vježbu
    (sada su u potpunosti preuzete iz: Osnove elektrotehnike - Laboratorijske vježbe, Martin Dadić)
  • dodatak Uputama vezan uz rukovanje funkcijskim generatorom Protek koji će biti postavljen na nekim radnim mjestima
  • kao i prezentaciju za 1. labos o mjerenju struje i napona i rukovanju s multimetrom

U laboratoriju radite samostalno pokuse (pomažu vam po potrebi demosi i voditelj/ica) pa obavezno trebate sa sobom donijeti ili cijelu knjižicu s Uputama za labos ili isprintane Upute za 1. labos (najnoviju verziju s osnove.tel.fer.hr). Uz to ponesite i primjerak dodatka Uputama vezan uz rukovanje s funkcijskim generatorom Protek.

Nakon što vam voditelj/ica vježbe evidentira prisutnost na vježbi imate ćete na raspolaganju rok od 48 sati da kroz sustav osnove.tel.fer.hr unesete odgovore na sva pitanja vezana uz vježbu. Vaši rezultati priprema, kao i odgovori na pitanja o vježbama će na kraju semestra biti jedan od kriterija po kojem će vam vaši voditelji dodijeliti 0-6 bodova iz aktivnosti na vježbama.

Autor: Frano Škopljanac-Mačina
Popis obavijesti