Na predmetu ćemo ove godine održati 8 laboratorijskih vježbi, a labosi kreću od idućeg tjedna (od utorka, 6. travnja 2021.). Ovdje možete provjeriti skupni raspored po vježbama. Planiramo vježbe 1, 2, 4, 5 i 7 održati uživo u dvorani A309/A310 (vježbu 7 kroz zadnja dva tjedna u semestru), dok će se računalne vježbe 3, 6 i 8 održavati udaljeno (a ne u dvorani A304 kako je bilo upisano u rasporede na početku semestra).

Upute za izvođenje laboratorijskih vježbi (M. Dadić: Osnove elektrotehnike - Laboratorijske vježbe) možete nabaviti kao knjižicu u Skriptarnici, a dostupne su po vježbama i na osnove.tel.fer.hr (login -> Materijali -> Materijali za labose) gdje ih možete preuzeti i isprintati svoj primjerak.

 

Epidemiološke mjere:
Ne zaboravite na uobičajene epidemiološke mjere: nošenje maske, držanje distance i pranje ruku!

Na laboratorijskim vježbama ćemo se svi držati tih mjera. Radna mjesta su razmaknuta i svatko radi na svom radnom mjestu (po 10 radnih mjesta u A309 i A310). U labosu ćemo svi nositi maske i držati distancu, a prostor laboratorija će se stalno prozračivati.

Svaki student ima određeno svoje radno mjesto - možete ga provjeriti na osnove.tel.fer.hr. Nakon logina na glavnoj stranici uz informacije o grupi za labos bit će i oznaka radnog mjesta. Klikom na oznaku radnog mjesta dobit ćete i jednostavni tlocrt dvorane A309 ili A310 gdje možete vidjeti poziciju svog radnog mjesta. Molimo studente da se strogo drže ovoga rasporeda!

 

Obaveze na laboratoriju i bodovanje:
Podsjećamo da su odrađene sve vježbe preduvjet za pristup završnom ispitu i ispitnim rokovima.

Prije dolaska na vježbe 1, 2, 4, 5 i 7 trebat ćete riješiti zadatak za pripremu i unijeti svoja rješenja kroz sustav osnove.tel.fer.hr (login -> Laboratorijske vježbe -> Unos rezultata pripreme i mjerenja).

Nakon što u labosu odradite mjerenja na vježbi 1, 2, 4, 5 i 7 moći ćete na isti način unijeti odgovore na pitanja o vježbi iz Uputa. Za to ćete imati na raspolaganju 48 sati od trenutka evidencije prisutnosti na vježbi.

Za računalne vježbe 3, 6 i 8 trebate otvoriti virtualni pokus, napraviti mjerenja i odgovoriti na sva tražena pitanja. Kada to sve napravite dobit ćete automatski plus iz vježbe i moći ćete pristupiti online kratkoj provjeri znanja.

Na laboratorijskim vježbama moći ćete ostvariti ukupno do 15 bodova (bez praga). Voditelj/ica Vaše grupe za labos (popis) će Vam na kraju semestra dodijeliti 0-6 bodova iz aktivnosti na labosu (zalaganje, kratka usmena/pismena ispitivanja i ocjena predanih rezultata priprema i odgovora na pitanja o vježbama). A u sklopu tri računalne vježbe (vježbe 3, 6 i 8) pišu se udaljeno kratke provjere znanja (svaka 0-3 boda), ukupno 0-9 bodova.

 

Ako ste propustili svoj redovni termin vježbe:
Ako propustite svoj termin vježbe javite se svom voditelju/ici (popis) kako biste opravdali svoj nedolazak na vježbu. Dobijete li dozvolu za nadoknadu vježbe, moći ćete ju odraditi samo u posebnim terminima nadoknade (objavit će se na FERWebu). Zbog protuepidemioloških mjera (ograničene veličine grupa i raspored radnih mjesta) nećemo dozvoliti dolazak u neki drugi redovni termin labosa!

 

Za ponavljače koji moraju odraditi neke/sve vježbe:
Ponavljači koji trebaju odraditi sve vježbe dobili su svoju grupu za labos. Odrađuju vježbe normalno kao i studenti koji su prvi put upisali predmet.

Ponavljači kojima su neke vježbe priznate, a neke moraju odraditi ove godine nisu dobili redovnu grupu za labose - zbog ograničenog broja radnih mjesta nije bilo prostora u redovnim terminima. Zato će oni te preostale vježbe odrađivati u posebnim terminima nadoknade koje će se objavljivati na FERWebu (predvidivo u tjednima kada su online računalne vježbe)!

 

Za ponavljače kojima su priznate sve vježbe, ali su odbili bodove iz kratkih provjera znanja:
Pratite obavijesti na FERWebu - u tjednima kada su računalni labosi (vježbe 3, 6 i 8) moći ćete pristupiti udaljeno kratkim provjerama znanja kao i ostali studenti.

 

Za sve ostale ponavljače kojima su priznate sve vježbe:
Svoje obaveze iz laboratorija ste odradili lani i priznate su vam sve vježbe i bodovi ostvareni na labosu. Možete pristupiti završnom ispitu i/ili ispitnim rokovima.

Autor: Frano Škopljanac-Mačina
Popis obavijesti