Korisne informacije vezano uz...

Poštovani studenti i studentice:

u ime nastavnika iz Matan 1 podijelio bih s vama nekoliko korisnih informacija vezano uz međuispit iz Matan 1, a u cilju da vam se olakša polaganje vašeg prvog ispita na FER-u, koji će se desiti u ponedjeljak 22.11.2021. u 8h.

  1. Pojam tangente i jednostavniji zadaci vezano uz nju su gradivo ovog prvog ciklusa; međutim složeniji zadaci vezano uz tangentu i normalu na grafove funkcija y=f(x) (gradivo od 7.7 i 7.8) će se raditi na prvim vježbama u drugom ciklusu, pa zbog toga je to gradivo drugog ciklusa.
  2. Kao što ste vidjeli na prethodnim međuispitima iz Matan 1, računski zadaci se pojavljuju oko 60%, dok su ostali takozvani teorijski zadaci. Samo jedan dio teorijskih zadataka su teorijske tvrdnje i njihovi dokazi, dok onaj drugi dio otpada na definicije i primjere pojmova te veze među njima. U repozitoriju “Materijali —> Matan 1 - Nastava 2021/22”  se nalazi popis tvrdnji iz skripte čiji se dokazi mogu pitati ove godine.
  3. Službeni podsjetnik za Matan 1 je dostupan na “Materijali —> Obrazci vezani uz izlazak na ispit” te ako ga želite koristiti onda ga isprintajte doma i ponesite ga s sobom na ispit uz uvjet da se pridržavati svih napomena, koje su napisane na kraju druge stranice tog podsjetnika.
  4. Kao što ste vidjeli na prethodnim međuispitima iz Matan 1, zadaci se sastoje iz nekoliko dijelova, na primjer a), b), c) itd., pa ako niste sigurni u rješavanja prvog dijela a znate riješiti onaj pod c) onda slobodno možete rješavati onaj dio zadatka koji znate ne ovisno o ostalim dijelovima zadatka.
  5. Nastavnicima je potrebno oko 5 radnih dana za ocjeniti sve rješavane zadatke, a to je do ponedjeljka (29.11.) ili utorka (30.11.), potom ocjenjeni zadaci odlaze na skeniranje koje će trajati 3 do 4 radna dana, tako da rezultate iz Matan 1 možete očekivati u petak (03.12.) poslije 12h, pod uvjetim da ne dođe do nekih većih tehničkih problema.

SrDaČan pozdrav!

Autor: Mervan Pašić
Popis obavijesti