Naslovnica Pretraživanje AA
 
TEME SEMINARA
Mogući seminari:

 Tetris (2 studenta)  
Napisati aplikaciju i applet za Tetris, sve detalje implementirati po vlastitim željama.
Prijavljeni studenti: Željko Markić

Web poslužitelj sa dinamičkim modulima (2 studenta)
Nadograditi Web poslužitelj sa labosa tako da podržava module koji će implementirati nedostajuće metode. Opisati sučelje prema modulima i razraditi općeniti način vezivanja HTTP akcija i modula (npr. properties datoteke). Podržati barem GET i POST metode za CGI programe i mogućnost kreiranja indeksa direktorija (slično AutoIndex opciji kod apache-a). Opisati način programiranja modula za poslužitelj. Također, pratiti osnovnu statistiku rada servera i kreirati applet za prikazivanje statistike.
Prijavljeni studenti:

FTP poslužitelj (2 studenta)
Izgraditi osnovni FTP poslužitelj. Detalje protokola proučiti u odgovarajućim RFC dokumentima. Prikazati primjer upotrebe servera korištenjem nekih od standardno dostupnih klijenata. Također, omogućiti praćenje statistike poslužitelja preko appleta.
Prijavljeni studenti:

JNI klase za slanje signala pod Linuxom (1 student)
Stvoriti JNI sučelje za slanje signala (slično kill naredbi) procesima iz Jave pod Linuxom. Korištenjem tako napisanih klasa stvoriti aplikaciju koja će omogućiti prikazivanje aktivnih procesa pod Linuxom te slanje željenih signala odabranim procesima.
Prijavljeni studenti: Branimir Pongrac

 Mail klijent (2 studenta)  
Napraviti aplikaciju za čitanje i slanje e-maila POP i SMTP protokolom. Detalje protokola proučiti iz odgovarajućih RFC dokumenata. Korisničko sučelje napraviti prema vlastitim željama.
Prijavljeni studenti: Stjepan Matijašević

File manager (2 studenta)
Napisati aplikaciju koja će omogućiti osnovni rad sa datotečnim sustavom iz grafičkog sučelja. Omogućiti kopiranje, brisanje i pomicanje (move) datoteka te mogućnost brzog pregleda sadržaja datoteka.
Prijavljeni studenti:

Chat server i klijent (2 studenta)
Definirati vlastiti protokol za chat, stvoriti server koji će predstavljati barem jednu 'sobu' (eng. chatroom) i klijenta koji će omogućiti razgovor u realnom vremenu (IRC).
Prijavljeni studenti: Slaven Bolanča (server)

Arhiver (1 student)
Stvoriti program za rad sa kompresiranim datotekama.
Prijavljeni studenti: Marijan Živić

Poslužitelj statističkih podataka o UPS-u (1 student)
Stvoriti poslužitelj koji će pretvarati statističke podatke o radu UPS uređaja iz postojećih binarnih datoteka u XML dokumente i omogućiti dohvat podataka preko mrežnog sučelja. Detalje sučelja dogovoriti prema zahtjevima.
Prijavljeni studenti:

Prikaz grafova (1 student)
Načiniti aplikaciju i applet za prikaz statističkih grafova iz informacija dostupnih sa poslužitelja u prethodnoj temi. Omogućiti postavljanje uvjeta prikaza (jučer, zadnjih mjesec dana, prošla godina, ...).
Prijavljeni studenti:

3D grafika (1 student)
Opisati mogućnosti 3D grafike u Javi i kreirati primjere (aplikacije i applete). Kao jedan od primjera napisati aplikaciju i aplet za prikaz 3D grafova.
Prijavljeni studenti: Tibor Kulcsar


TRAŽILICA