Dan doktorata

"Dan doktorata" (PhD Day) uspostavljen je po uzoru na vrhunska svjetska sveučilišta, kao otvoreni skup na kojemu doktorandi javno prezentiraju svoje istraživačke rezultate, a svima zainteresiranima pruža uvid u raznolikost i kvalitetu znanstvenog rada Fakulteta.

Kroz "Dan doktorata" želimo ne samo povećati vidljivost istraživačkih aktivnosti i rezultata FER-a, već i obogatiti postojeći Istraživački seminar na doktorskom studiju FER-a, kroz prezentiranje vlastitih rezultata i razmjenu iskustava među doktorandima.


Dan doktorata 2017.

Na Danu doktorata FER-a prezentirana su četiri nagrađena doktorata obranjena u prethodnoj akademskoj godini te 35 postera o aktualnim istraživanjima doktoranada. Kao počasni govornik, nastupio je FER-ov alumnus dr. sc. Ivan Hrvoić, CEO poduzeća GEM Systems, Inc. u Kanadi i jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u mjerenju magnetskoga polja Zemlje.

Drugi u nizu "Dana doktorata" Fakulteta elektrotehnike i računarstva održan je 29. ožujka 2017. godine. Nakon uvodnog govora dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Mislava Grgića, nazočnima se prigodnim riječima obratio i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

U programu je sudjelovalo četvero nagrađenih doktora znanosti, koji su disertacije obranjenili u ak. god. 2015./16.: dr. sc. Nikola Banić, dr. sc. Dijana Tralić, dr. sc. Robert Sitar i dr. sc. Tomislav Župan te, kao počasni govornik, dr. sc. Ivan Hrvoić, CEO poduzeća GEM Systems, Inc. u Kanadi i jedan od vodećih svjetskih stručnjaka u mjerenju magnetskoga polja Zemlje, koji je doktorirao 1972. na (tada) Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu.

Publikacija "Dan doktorata 2017." sadrži popis obranjenih doktorata u akademskoj godini 2015./2016., podatke o doktorima znanosti te popis izloženih postera.

U poster-sekciji, 35 studenata 3. godine doktorskoga studija je kroz izložbu postera predstavilo aktualne rezultate svojih istraživanja. Nagradu za najbolji poster Dana doktorata 2016. godine dobio je doktorand Ivica Draganjac, a za naročito uspješne postere priznanja su dobili i doktorandi Josip Ćesić, Mihovil Ivas i Miroslav Štampar.

Prikaz programa i on-line izložbu postera predstavljenih u poster-sekciji možete naći na stranici Dan doktorata 2017. Fotografije s "Dana doktorata" dostupne su u galeriji.