Obavijesti

Raspisan je natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij Transformatori. Prijave traju do zaključno 7. srpnja 2017. godine.

Tekst natječaja dostupan je u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Lukina

Studenti koji trenutačno studiraju na srodnom sveučilišnom preddiplomskom studiju i u akademskoj godini 2017./2018. žele nastaviti studij na sveučilišnom preddiplomskom studiju Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva trebaju najkasnije do petka, 30. 6. 2017. godine u Pisarnicu Fakulteta (radnim danom od 11 do 14 sati ) ili poštom na adresu: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3, 10000 Zagreb dostaviti molbu za prijelaz. 

Više informacija o uvjetima, rokovima i postupku prijelaza potražite ovdje.

Autor: Petra Lukina
Prijave za upis studenata na...

Na temelju Natječaja za upis u diplomske studijske programe na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2017./2018. prijave za upis će biti otvorene do petka, 14. srpnja 2017. godine putem web aplikacije na adresi: 

http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava.

Sve informacije o postupku prijave i rokovima dostupne su ovdje.

Autor: Petra Lukina
Objavljen Vol. 25, No. 2 časopisa...

Novi broj časopisa CIT. Journal of Computing and Information Technology objavljen je 26. lipnja 2017. godine. Ovaj broj donosi pet radova iz područja mreža računala, optimizacije te semantičke obrade teksta. 

Članci dvanaest autora iz Indije, Kine, Mađarske, Tunisa i Sjedinjenih Država prihvaćeni su u recenzijskom postupku.

Više informacija o časopisu, kao i puni tekst članaka, dostupni su ovdje.

Autor: Vlado Glavinić

Ideje o vlastitom startupu ometaju ti učenje? Prijavi se u SPOCK i nastavi učiti u miru.

Studentski startup inkubator SPOCK pomoći će vam da pokrenete svoju ideju. Deset mjeseci ćete na raspolaganju imati besplatan radni prostor, opremu, mentore, niz radionica i predavanja te pristup brojnim događanjima.

Prijavite se do 30. 6. 2017. na adresi https://spock.fer.hr/prijave/, a više detalja pročitajte u nastavku obavijesti.

Autor: Iva Gospodnetić

Prof. dr. sc. Mislav Grgić, dekan FER-a, dobitnik je Nagrade Grada Zagreba za 2017. godinu za veliki doprinos znanstvenom radu i djelovanju u Zagrebu.

Dodjela Nagrade Grada Zagreba održana je na Dan Grada Zagreba u srijedu, 31. svibnja 2017. godine u Staroj gradskoj vijećnici (Gradskoj skupštini Grada Zagreba), u nazočnosti predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnika Grada Zagreba gosp. Milana Bandića, rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i mnogih drugih visokih uzvanika.

Čestitamo prof. Grgiću na dobivenoj prestižnoj nagradi, a u nastavku ove obavijesti nalazi se više informacija o postupku dodjele Nagrade i opis/obrazloženje dodjele Nagrade za prof. Grgića.

Autor: Sanda Pleslić
Potpisan sporazum o suradnji s HRT-om

Dana 5. lipnja 2017. godine potpisan je sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT).

Sporazum su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić te gospodin Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a. Sporazum je sklopljen na neodređeno vrijeme, a prema odredbama, FER i HRT će surađivat na područjima kao što su zajedničko prijavljivanje istraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja, zajednički nastupi prema gospodarstvu i javnoj upravi u vezi s istraživanjima, stručnim radom te obrazovanjem, planiranjem i provedbom istraživačkoga rada.

Fotografije sa svečanosti potpisivanja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Filipović

Raspisan je Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij INFORMACIJSKA SIGURNOST za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist informacijske sigurnosti.

Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9 do 13 sati, od 12. lipnja do 28. srpnja 2017. godine te od 4. rujna do zaključno 29. rujna 2017. godine.

Detaljnije obavijesti mogu se pogledati na adresi: http://www.fer.unizg.hr/infosig

ili na telefon (01) 6129 920 kod gospođe Mirjane Grubiša ili gospođe Smiljanke Turkalj.
Prijavni obrazac dostupan je na internetskim stranicama specijalističkog studija na gornjoj adresi, unutar izbornika Obrasci i upute.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Boris Vrdoljak
ConTEL 2017 - 14. međunarodna...

ConTEL 2017 - 14. međunarodna konferencija o telekomunikacijama održat će se od 28. do 30. lipnja 2017. godine u Zagrebu. Konferencija se održava u suroganizaciji FER-a i pod pokroviteljstvom Hrvatske sekcije IEEE i Hrvatskog ogranka Komunikacijskog odjela IEEE.

ConTEL 2017 tematski je usmjeren na područje informacijske i komunikacijske tehnologije, s naglaskom na moderne telekomunikacije i mrežne tehnologije za sveprisutni Internet. U vezi s time, istaknute teme uključuju i poboljšanje mrežne infrastrukture u pogledu kvalitete, performanci, skalabilnosti, mobilnosti i energetske učinkovitosti. U programu će biti uključeni gostujući predavači te istraživački radovi koji prođu neovisni recenzentski postupak. Pridružit će nam se i dvije COST akcije:

  • ICT COST Action IC1303 Algorithms, Architectures and Platforms for Enhanced Living Environments (AAPELE) i
  • COST Action TD1405 European Network for the Joint Evaluation of Connected Health Technologies(ENJECT).

Upute i predlošci za prijavu radova, kao i sve ostale informacije o konferenciji dostupne su na stranici http://www.contel.hr.

Autor: Mario Kušek