Obavijesti

Raspisan je natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij Transformatori. Prijave traju do zaključno 7. srpnja 2017. godine.

Tekst natječaja dostupan je u nastavku obavijesti.

Autor: Petra Lukina

Studenti koji trenutačno studiraju na srodnom sveučilišnom preddiplomskom studiju i u akademskoj godini 2017./2018. žele nastaviti studij na sveučilišnom preddiplomskom studiju Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva trebaju najkasnije do petka, 30. 6. 2017. godine u Pisarnicu Fakulteta (radnim danom od 11 do 14 sati ) ili poštom na adresu: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3, 10000 Zagreb dostaviti molbu za prijelaz. 

Više informacija o uvjetima, rokovima i postupku prijelaza potražite ovdje.

Autor: Petra Lukina
Prijave za upis studenata na...

Na temelju Natječaja za upis u diplomske studijske programe na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2017./2018. prijave za upis će biti otvorene do petka, 14. srpnja 2017. godine putem web aplikacije na adresi: 

http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava.

Sve informacije o postupku prijave i rokovima dostupne su ovdje.

Autor: Petra Lukina

Zavod za telekomunikacije i Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE, pozivaju Vas na predavanje

"Considerations towards 5G Optical Transport Networks",

koje će održati prof. Slaviša Aleksić iz University of Applied Sciences Leipzig, Germany u utorak, 27. 6. 2017. godine, u 16.00 sati, u TCR-u Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.

Predavanje je na engleskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Mario Kušek

Zavod za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva poziva vas na predavanje pod naslovom:

"R/D Activities and eMBB Waveform Design for the 5G and B5G
Mobile Communication System"
,

koje će održati profesor Heung-Gyoon Ryu, Department of Electronics Engineering, Chungbuk National University, South Korea. Predavanje će se održati u utorak, 27. lipnja 2017. godine, u 12 sati, u Bijeloj vijećnici FER-a.

Trajanje predavanje je do 60 minuta. Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Jelena Božek

Ideje o vlastitom startupu ometaju ti učenje? Prijavi se u SPOCK i nastavi učiti u miru.

Studentski startup inkubator SPOCK pomoći će vam da pokrenete svoju ideju. Deset mjeseci ćete na raspolaganju imati besplatan radni prostor, opremu, mentore, niz radionica i predavanja te pristup brojnim događanjima.

Prijavite se do 30. 6. 2017. na adresi https://spock.fer.hr/prijave/, a više detalja pročitajte u nastavku obavijesti.

Autor: Iva Gospodnetić

Prof. dr. sc. Mislav Grgić, dekan FER-a, dobitnik je Nagrade Grada Zagreba za 2017. godinu za veliki doprinos znanstvenom radu i djelovanju u Zagrebu.

Dodjela Nagrade Grada Zagreba održana je na Dan Grada Zagreba u srijedu, 31. svibnja 2017. godine u Staroj gradskoj vijećnici (Gradskoj skupštini Grada Zagreba), u nazočnosti predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar Kitarović, gradonačelnika Grada Zagreba gosp. Milana Bandića, rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i mnogih drugih visokih uzvanika.

Čestitamo prof. Grgiću na dobivenoj prestižnoj nagradi, a u nastavku ove obavijesti nalazi se više informacija o postupku dodjele Nagrade i opis/obrazloženje dodjele Nagrade za prof. Grgića.

Autor: Sanda Pleslić
Potpisan sporazum o suradnji s HRT-om

Dana 5. lipnja 2017. godine potpisan je sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima s Hrvatskom radiotelevizijom (HRT).

Sporazum su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić te gospodin Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a. Sporazum je sklopljen na neodređeno vrijeme, a prema odredbama, FER i HRT će surađivat na područjima kao što su zajedničko prijavljivanje istraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja, zajednički nastupi prema gospodarstvu i javnoj upravi u vezi s istraživanjima, stručnim radom te obrazovanjem, planiranjem i provedbom istraživačkoga rada.

Fotografije sa svečanosti potpisivanja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Filipović

Raspisan je Natječaj za upis studenata na Poslijediplomski specijalistički studij INFORMACIJSKA SIGURNOST za stjecanje akademskog stupnja sveučilišni specijalist informacijske sigurnosti.

Prijave se primaju u pisarnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3, svakog radnog dana od 9 do 13 sati, od 12. lipnja do 28. srpnja 2017. godine te od 4. rujna do zaključno 29. rujna 2017. godine.

Detaljnije obavijesti mogu se pogledati na adresi: http://www.fer.unizg.hr/infosig

ili na telefon (01) 6129 920 kod gospođe Mirjane Grubiša ili gospođe Smiljanke Turkalj.
Prijavni obrazac dostupan je na internetskim stranicama specijalističkog studija na gornjoj adresi, unutar izbornika Obrasci i upute.

Više informacija pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Boris Vrdoljak
Šahisti FER-a osvojili 1. mjesto na...

Na ovogodišnjoj Elektrijadi održanoj u Budvi od 20. do 25. svibnja 2017. godine, šahisti FER-a osvojili su 1. mjesto te time osigurali FER-u ukupno 1. mjesto u sportu na Elektrijadi.

Šahovska ekipa u sastavu: Dinko Lovrić, Petar Bošnjak, Ivan Čamber, Tomislav Gregurić s voditeljem Josipom Torićem ostala je neporažena nakon 11 odigranih kola te sa sigurnošću osvojila 1. mjesto. Šahisti FER-a, popularni "Iskobeljeni", nadmašili su sva očekivanja s obzirom na to da je nastupala jedna od najmlađih ekipa u povijesti FER-a (troje studenata 1. godine te dva studenta 2. godine) te su postavili temelje jake šahovske ekipe koja će i u narednim Elektrijadama sigurno biti jedan od favorita.

Na Elektrijadi je nastupilo ukupno 13 ekipa. Čestitke svima na uspjehu i sudjelovanju!

Slike s natjecanja pogledajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Josip Torić
Posjet veleposlanice Kraljevine...

Veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Njezina Ekscelencija gospođa Astrid Versto i gđa. Maja Dodić, viša savjetnica za projekte, posjetile su FER 22. svibnja 2017. godine. Veleposlanica Verstro tom je prigodom razgovarala s dekanom FER-a prof. dr. sc. Mislavom Grgićem, a sastanku su uz prodekane Gordana Gledeca, Marka Delimara i Marija Vražića prisustvovali prof. dr. sc. Zoran Vukić i izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković.

Tema sastanka bila je vezana uz buduću istraživačku suradnju između norveških istraživačkih institucija i FER-a kroz programe koje nude Veleposlanstvo Kraljevine Norveške.

Veleposlanica je posjetila FER-ove istraživačke laboratorije LAPOST, LARICS, LAMOR i LARES.

Autor: Ana Filipović
ConTEL 2017 - 14. međunarodna...

ConTEL 2017 - 14. međunarodna konferencija o telekomunikacijama održat će se od 28. do 30. lipnja 2017. godine u Zagrebu. Konferencija se održava u suroganizaciji FER-a i pod pokroviteljstvom Hrvatske sekcije IEEE i Hrvatskog ogranka Komunikacijskog odjela IEEE.

ConTEL 2017 tematski je usmjeren na područje informacijske i komunikacijske tehnologije, s naglaskom na moderne telekomunikacije i mrežne tehnologije za sveprisutni Internet. U vezi s time, istaknute teme uključuju i poboljšanje mrežne infrastrukture u pogledu kvalitete, performanci, skalabilnosti, mobilnosti i energetske učinkovitosti. U programu će biti uključeni gostujući predavači te istraživački radovi koji prođu neovisni recenzentski postupak. Pridružit će nam se i dvije COST akcije:

  • ICT COST Action IC1303 Algorithms, Architectures and Platforms for Enhanced Living Environments (AAPELE) i
  • COST Action TD1405 European Network for the Joint Evaluation of Connected Health Technologies(ENJECT).

Upute i predlošci za prijavu radova, kao i sve ostale informacije o konferenciji dostupne su na stranici http://www.contel.hr.

Autor: Mario Kušek