Središnja knjižnica

Knjižnični fond čine stručne knjige (41300 svezaka), s vrlo vrijednom zbirkom priručnika, rječnika i enciklopedija te znanstvenih časopisa (662 naslova) koji pokrivaju područje nastavnog programa Fakulteta. Računalni katalog knjižnice može se pretraživati na računalima u samoj knjižnici i preko web-preglednika.

 

O knjižnici

Knjižnični sustav Fakulteta čine Središnja knjižnica Fakulteta kao ustrojstvena jedinica i knjižnice zavoda kao dio djelatnosti zavoda, temeljnom svrhom unapređenja i potpomaganja obrazovnog, stručnog i znanstvenog rada u području tehničkih znanosti.

Središnja knjižnica unapređuje i potpomaže obrazovni, stručni i znanstveni rada u području tehničkih znanosti. U sastavu knjižnice je i jedanaest zavodskih knjižnica. Nalazi se u suterenu zgrade D - ispod Studentske službe. 

Knjižnični fond čine stručne knjige (41300 svezaka), s vrlo vrijednom zbirkom priručnika, rječnika i enciklopedija te znanstvenih časopisa (662 naslova) koji pokrivaju područje nastavnog programa Fakulteta. Računalni katalog knjižnice može se pretraživati na računalima u samoj knjižnici i preko Web preglednika.

Knjižnice podupiru nastavu, znanstvenoistraživački i stručni rad na Fakultetu:

  1. prikupljanjem, obradom i pohranjivanjem knjižnične građe i informacija u svim formatima,
  2. osiguravanjem djelotvornoga pristupa informacijskim izvorima nastalim kao rezultat nastavnoga, znanstvenoistraživačkoga i stručnoga rada na Fakultetu, kao i ostalim svjetskim i domaćim izvorima znanja,
  3. poučavanjem pronalaženja i uporabe informacija,
  4. suradnjom s drugim knjižnicama.

Knjižnica djeluje od 1961. godine, kao Središnja knjižnica tadašnjeg Elektrotehničkog fakulteta.

Stručni nadzor nad knjižnicama zavoda obavlja Središnja knjižnica Fakulteta.

Voditeljica Središnje knjižnice

mr. sc. Jadranka Lisek, knjižničarski savjetnik

Radno vrijeme 
  • čitaonica - radnim danom od 8 do 19 sati,
  • posudbeni odjel - radnim danom od 9 do 18 sati.
Kontakti

 (01) 6129 886
 (01) 6129 538
 (01) 6129 888

 ferlib@fer.hr