Naslovnica Pretraživanje AA
Broj posjeta:
1186
 
STUDENTSKI PROJEKTI 2004./2005.

Studentski projekti 2004./2005.

Druga godina kolegija DSD uključivala je 20 studenata od kojih je 9 bilo iz Hrvatske, a 11 iz Švedske. Svi studenti su podijeljeni u tri manje mješovite grupe. Svaka grupa se sastojala od studenata iz obje zemlje. Načini prezentacije, rokova, video konferencija i timskog rada su ostali isti.

Studenti su podijeljeni u tri tima koji su trebali nastaviti rad iz prethodne godine. Projekti koji su izabrani kako bi ih se poboljšalo su: CVSQL, CVS Reporting i Chat. Ovi projekti su izabrani jer su pokazali da najviše mogu pridonijeti kolegiju. Osim toga, svi su bili uspješni na prvoj godini kolegija.

Svaki tim je mogao odlučiti želi li nastaviti rad gdje je projekt stao u prethodnom semestru ili ponovno programirati određene dijelove. Pretpostavilo se da će timovi nastaviti prethodni rad i da neće ponovo raditi ono što je bilo napravljeno. Time su očekivanja od sva tri tima bila veća.

CVSQL2

Projekt koji se nastavljao na CVSQL je trebao dodatno proširiti funkcionalnost servera tako da može pristupiti većem broju CVS repozitorija te, također, proširiti dostupnu SQL sintaksu. Ovaj projekt je uključivao sedam studenata od kojih je četvero bilo iz Hrvatske i troje iz Švedske. I u drugoj godini studenti su odlučili podijeliti projekt u dva podprojekta, ali ne i iskoristiti rad iz prošle godine. Iako je novi program bio temeljen na istim idejama kao i prethodni, trebalo mu je puno vremena i energije i time rezultat ovog projekta nije ispunio očekivanja.

  • Web stranica CVSQL projekta
CVS reporting 2

Svrha CVS Reporting projekta je bila kreirati dvije aplikacije;  plug-in za Eclipse razvojno okruženje koji bi stvorio predložak s grafičkim sučeljem za prikaz rezultata svih projekata zajedno. Predlošci bi mogli biti korišteni za stvaranje izvješća putem ugrađenih SQL upita i informacija o bilo kojem korisniku i njegovom projektu. Ovaj projekt je uključivao sedam studenata od kojih je tri bilo iz Hrvatske i četvero iz Švedske.

Chat 2

Treći i zadnji projekt na drugoj godini je bio nastavak Chat projekta. Zadatak ovog projekta je bio proširiti postojeće softversko rješenje novijom verzijom chat softvera i s dodatnim tipom chat softvera. U ovom projektu su i sve informacije trebale biti pohranjene u arhivu kako bi se kasnije pregledale. Projekt je uključivao šest studenata od kojih je dvoje bilo iz Hrvatske i četvero iz Švedske. Rezultat ovog projekta je bolje i jednostavnije sučelje za pronalaženje svih chat poruka u dva različita sustava: Yahoo! Messenger i MSN Messenger. Poboljšano je i sučelje za pregled sačuvanih poruka. Kontinuiranom upotrebom rezultata ovog projekta ovaj tim ne samo da je bio u stanju dokumentirati sve tražene dijelove projekta već i arhivirati svoju cjelokupnu komunikaciju kako bi poboljšali mogućnost praćenja rada za sve članove tima.

  • Web stranica Chat projekta