Program Universitas Cantat

Ana Filipović

Dana 21. siječnja 2016. godine održan je prvi koordinacijski sastanak vezan uz novi sveučilišni program Universitas Cantat . Na sastanku su sudjelovali predstavnika sastavnica i voditelja akademskih zborova, klapa i vokalnih ansambala koji djeluju na pojedinim sastavnicama. Odlukom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa,  glavni koordinator programa Universitas Cantat je mo. Josip degl' Ivellio. Plan aktivnosti i događanja vezanih uz program Universitas Cantat pogledajte u nastavku obavijesti.

Održan veliki koncert ženskog...

Održan veliki koncert ženskog vokalnog sastava "Rezonanca"

Ana Filipović

Članice ženskog vokalnog sastava "Rezonanca" —organizirale su i održale 21. siječnja 2016. godine na FER-u veliki svečani koncert .  Bivše i sadašnje studentice FER-a, koje su već više od četiri godine okupljene u ruhu zvanom "Rezonanca", proslavile su početak nove kalendarske godine velikim koncertom na kojem se mogao čuti zanimljiv glazbeni program - obrade popularnih hrvatskih i stranih pjesama. Gosti koncerta bili su pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta "Lege artis" . Na koncertu je bilo preko 500 posjetitelja, većinom gostiju i prijatelja Rezonance.

Više
Program RADDAR: na FER-u održana...

Program RADDAR: na FER-u održana radionica logičkog i algoritamskog razmišljanja za učenike osnovnih škola

Dejan Škvorc

U okviru programa RADDAR , gdje se u organizaciji FER-a, XV. gimnazije Zagreb i Udruge Mladi nadareni matematičari "Marin Getaldić" za učenike osnovnih škola već četiri godine organiziraju radionice iz matematike i programiranja, u subotu, 21. siječnja 2017. godine na FER-u je organizirana radionica logičkog i algoritamskog razmišljanja. Radionica je imala natjecateljski karakter gdje su se učenici u malim grupama natjecali u rješavanju logičkih i algoritamskih zadataka. U sklopu radionice organiziran je i posjet Laboratoriju za Internet stvari gdje su se upoznali s trendom umrežavanja raznovrsnih uređaja putem Interneta te im je prikazan rad aplikacije za mjerenje kakvoće zraka umreženim senzorima povezanim s mobilnim telefonima. Na radionici je sudjelovalo 65 učenika. Događaj je organiziran u sklopu FER-ovih programa popularizacije znanosti RADDAR i ŠUZA – Iz škole u znanost i akademsku zajednicu . Više informacija i nekoliko slika pogledajte u nastavku obavijesti.

Tim Brickvengers na finalu First Lego...

Tim Brickvengers na finalu First Lego League natjecanja "Adriatic" regije

Damir Pintar

U subotu, 4. veljače 2017., FER-ov mladi tim Brickvengers - uspostavljen prošle godine u rujnu čiji su članovi  djeca zaposlenika FER-a pod vodstvom Damira Pintara i Mihaele Vranić - sudjelovao je na finalu First Lego League natjecanja "Adriatic" regije . U ovom se natjecanju na globalnoj razini natječe preko 32000 timova iz svih zemalja svijeta. Finale "Adriatic" regije održano je u Dobrovi kraj Ljubljane, a natjecalo se najboljih 20 timova iz Slovenije, 3 tima iz Srbije i 2 tima iz Hrvatske. Usprkos iznimno jakoj konkurenciji (FLL natjecanje ima višegodišnju tradiciju u Sloveniji i Srbiji, a u Hrvatskoj je počelo tek krajem prošle godine inicijativom Hrvatskog robotičkog saveza ), hrvatski timovi vraćaju se s dva pehara. Udruga Gradionica osvojila je izvrsno drugo mjesto u robotskoj igri, dok su FER-ovi Brickvengersi osvojili žiri svojim entuzijazmom i kreativnošću te kući donijeli posebni pehar za "Naj FLL face". Više informacija i nekoliko slika pogledajte u nastavku obavijesti.

Više
Održana svečana sjednica Fakultetskog...

Održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća

webmaster

Na svečanoj 662. redovitoj sjednici Fakultetskog vijeća održanoj 16. studenoga 2016. godine dodijeljene su Zlatne diplome u povodu 50. obljetnice diplomiranja na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Nagrade "Josip Lončar" u rangu Priznanja i Posebnog priznanja, Nagrada "Željka Matutinović-Sunčica", Nagrada "Stanko Turk" te Zahvalnice srednjim školama. Zlatne diplome dodijeljene su diplomiranim inženjerima iz ak. god. 1965./1966., a Nagrada "Josip Lončar" dodijeljena je studentima koji su ostvarili izniman uspjeh u studiju. Popis nagrađenih možete vidjeti u nastavku obavijesti. Slike sa svečanosti dostupne su u galeriji .

Proslavljen Dan FER-a

Proslavljen Dan FER-a

webmaster

U petak, 25. studenoga 2016. svečano je proslavljen Dan FER-a . Dodijeljene su nagrade "Josip Lončar", "Roberto Giannini", Priznanje studentu studijskog programa Vojno inženjerstvo Sveučilišta u Zagrebu, Nagrada za znanost te nagrade tvrki Končar, Ericsson Nikola Tesla i Agrokor. Ove godine obilježavamo 60 godina samostalnog djelovanja ETF-a/FER-a, odnosno 90 godina od osnivanja Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pa je dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof. dr. sc. Drago Žagar poklonio prigodan dar koji je uručio dekanu FER-a. Osim dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića, skupu su se obratili i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras te pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Srećko Tomas. Nakon svečanog dijela proslave uz ženski vokalni sastav FER-a "Rezonancu" i Akademski muški zbor FER-a – AKMUZ, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić pozvao je goste da posjete poster-sekciju u auli Fakulteta, a potom i na domjenak. Popis nagrađenih pogledajte u nastavku obavijesti. Slike s proslave nalaze se u galeriji .

Više
Potpisan Sporazum o suradnji u...

Potpisan Sporazum o suradnji u području obrazovanja, istraživanja i inovacija sa Sveučilištem u Bremenu

webmaster

U veljači 2017. godine potpisan je Sporazum o suradnji u području obrazovanja, istraživanja i inovacija sa Sveučilištem u Bremenu (Jacobs University Bremen) . Sporazum su potpisali dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić te prof. dr.-ing. Katja Windt i prof. dr. Michael Hűlsmann . Sporazum o suradnji sklopljen je na inicijativu Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije - LAPOST u okviru Obzor 2020. projekta "Excelling LABUST in marine robotics - EXCELLABUST" (G.A. 691980, voditelj: izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković). Više informacija pročitajte u nastavku obavijesti.

Potpisan Sporazum o suradnji između...

Potpisan Sporazum o suradnji između FER-a i XV. gimnazije

Ana Filipović

U petak, 20. siječnja 2017. godine, dekan FER-a prof. dr. sc. Mislav Grgić i ravnateljica XV. gimnazije (MIOC) Ljiljana Crnković potpisali su Sporazum o suradnji između FER-a i MIOC-a. Sporazumom su utvrđeni međusobni odnosi FER-a i MIOC-a vezani uz uspostavljanje i razvijanje suradnje na zajedničkim projektima, posebno na Projektu RADDAR, projektu rada s darovitim učenicima, organizaciji manifestacije "Dan FER-a u MIOC-u", pokretanja alumni kluba MIOC-a, organiziranja seminara, radionica, okruglih stolova i edukativnih programa te drugih oblika poslovne suradnje u djelatnostima FER-a i MIOC-a. Potpisivanju sporazuma nazočili su Nikola Dmitrović, prof. savjetnik te Ivana Šimić, mag. iur. sa strane MIOC-a, a prodekan Marko Delimar i prodekan Gordan Gledec te Glavni tajnik Goran Ranogajec sa strane FER-a. Fotografije s potpisivanja možete pogledati u nastavku.

Više