FERConnect #Na valovima robotike

Čuli smo priču o uspjehu… Priča koja nalikuje na onu ‘Davida i Golijata’, jer iako su mnogi konkurenti imali ‘veće mišiće’ - neusporedivo značajnije financijske resurse, u pobjedi je presudilo isto što i kod Davida i Golijata. Ono što dolazi iznutra. Iz Davidove glave, ili bolje reći: FER-ovih glava.

Tim KAIST-a (The Korea Advanced Institute of Science and Technology), drugoplasiran na natjecanju, nije uspio stvoriti najbolje rješenje niti s godišnjim budžetom od 900 milijuna USD, već je u tome uspjela ekipa 18 članica i članova s FER-a.

Uspjehu je doprinijelo fokusirano i dugogodišnje ulaganje u kapacitete FER-a, izlaganje najjačoj međunarodnoj konkurenciji te prijenos znanja s generacije na generaciju. Sve to, i još ponešto drugo, komprimirano je u našem pobjedničkom timu te su upravo oni zasluženo odnijeli najviše priznanje - da su sami vrh svjetske robotike!

 

PROGRAM

17:00 - 17:15

Okupljanje

17:15 - 17:30

Uvodni govor i prezentacija aplikacije za mentoriranje Mladen Pejković, predsjednik Alumni odbora, Zlatka Tečec Ribarić, članica Alumni odbora

17:30 - 17:40

Predstavljanje robotičkog tima

17:40 - 18:10

Predstavljanje faza natjecanja i simulacija Barbara Arbanas Ferreira, Antun Ivanović, Luka Mandić, Matko Orsag, uz moderiranje Josipa Ćesića, člana Alumni odbora

Q&A

18:30

Neformalno druženje

 

Poveznica na vijest.

 

 


Trenutno nema aktivnih obrazaca