/Alumni FER

Vizija /Alumni FER zajednice

Tehnološki razvoj omogućava ne samo konkurentnost i rast našeg gospodarstva, nego stvara i pretpostavku za razvoj svih segmenata društva. Alumni FER-a su svojim profesionalnim djelovanjem već desetljećima važan dio tog mehanizma. Povezuje nas osjećaj pripadnosti našem Fakultetu, ali i snažna želja ne samo da Fakultetu vratimo dio onoga što smo dobili nego i da svojim znanjima i aktivnostima doprinesemo razvoju Hrvatske. Upravo jačanjem i čvršćim povezivanjem FER alumni zajednice te djelovanjem želimo dati dodatni vjetar u leđa aktivnostima koje stvaraju mjerljivu korist za akademsku i gospodarsku zajednicu te društvo u cjelini.

Kontakt: info.alumni@fer.hr

 

POSTANITE AKTIVNI ČLAN /ALUMNI FER ZAJEDNICE

Mentoring program

Stjecanje novih znanja, osobni razvoj i otvaranje novih perspektiva uvijek je lakše uz mentora. Postanite mentor danas i registrirajte se.

Zaklada za studente slabijeg imovinskog stanja

Mladi ljudi trebaju imati jednaku mogućnost iskoristiti svoj potencijal. Pomozimo studentima slabijeg imovinskog stanja da im studentski dani budu što bezbrižniji. Uključite se u Zakladu danas i registrirajte se.

Alumni mreža i redovita okupljanja

Profesionalna mreža /Alumni FER, suradnja s Fakultetom i gospodarstvom, redovita okupljanja (FERConnect). Registrirajte se danas.

 

Alumni FER

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu podupire svoju alumni mrežu te aktivno provodi aktivnosti vezane uz povezivanje i umrežavanje članova, suradnju Fakulteta i gospodarstvenika te internacionalno pozicioniranje i etabliranje Fakulteta kao vodeće istraživačke i projektno-partnerske institucije, sve uz suradnju s Alumni članovima.

Na Fakultetu djeluje radno tijelo, Alumni odbor, koji broj 16 uglednih članica i članova iz gospodarstva s ciljem unaprjeđenja veza između Fakulteta i alumni zajednice kroz 4 programa. Za voditelja Alumni odbora izbran je Mladen Pejković (Atlantic Grupa).

Pored Alumni odbor koji čine članovi u Republici Hrvatskoj, formirano je i radno tijelo za alumne u inozemstvu koji broji 7 uglednih članica i članova iz gospodarstva i akademije u inozemstvu s ciljem međusobnog povezivanja FER alumna u svijetu te osnaživanja veze između Fakultetom i alumna koji su ostvarili profesionalnu karijeru van granica države. Voditeljica radne skupine za inozemstvo je Vana Jeličić (Tridonic, Austrija).

Uz radna tijela, u alumni aktivnostima sudjeluje i Rebeka Belavić (Q agency) kao voditeljica razvoja strategija i vizija informiranja i komuniciranja s alumni zajednicom.

Na Fakultetu je imenovan i kooradinator s alumni zajednicom, Tomislav Marković, čiji je zadatak umrežavanje i osmišljavanje raznih aktivnosti s alumni zajednicom.

Na Fakultetu djeluje Hrvatska udruga diplomiranih inženjera Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, AMAC-Alumni FER. Učlanite se u udrugu i postanite aktivni članovi svoje zajednice.

Svake godine na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća u povodu Dana Fakulteta dodjeljuju se diplome bivšim studentima u povodu 50. obljetnice diplomiranja. Poveznica na galeriju fotografija.

Povežite se sa svojim kolegicama i kolegama na FER LinkedIn stranici i /Alumni FER LinkedIn grupi.