Naslovnica Pretraživanje AAA
 
O DJELATNIKU
prof. dr. sc. Sven Lončarić
Zvanje:Redoviti profesor
Lokacija: D-119
Telefon:6129-891
Telefon kućni:391
E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: http://www.fer.unizg.hr/ipg/people/sven_loncaric
Zavod/služba : Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija
Godina diplomiranja:1985
Godina magistriranja:1989
Godina doktoriranja:1994

Nastava

Sveučilišni preddiplomski

Sveučilišni diplomski

Poslijediplomski studij

Životopis
Dr.sc. Sven Lončarić diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) u Zagrebu 1985. godine, magistrirao je elektrotehniku na ETF-u u Zagrebu, 1989.  Bio je dobitnik Fulbright-ove stipendije i doktoriirao je na 1994. godine University of Cincinnati, SAD u području morfoloških metoda za analizu oblika. Od 1996. godine docent je na FER-u. Od 2001-2003. godine bio je profesor na sveučilištu New Jersey Institute of Technology, Newark, SAD. Od 2001. godine je izvanredni profesor na FER-u, od 2006. godine redoviti profesor u području elektrotehnike i u području računarstva na FER-u, a od 2011. godine redoviti profesor u trajnom zvanju. Prof. Lončarić bavi se istraživanjima u području obrade i analize slike i računalnog vida s primjenama u raznim područjima. 
Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Izabrane publikacije

Dr. Lončarić autor je ili koautor (sa svojim dodiplomskim i poslijediplomskim studentima) više od 160 radova objavljenih u znanstvenim časopisima i skupovima s međunarodnom recenzijom. Za popis publikacija molim posjetite Web stranice Grupe za digitalnu obradu slike.

Profesionalni interesi i članstva

Dr. Lončarić se bavi teorijom i primjenama digitalne obrade i analize slika i videa, te računalnim vidom. Područja primjena ovih tehnika uključuju analizu slika i videa u biomedicini, te analizu slika za osobne dokumente za biometrijske sustave, te analizu scena iz više pogleda. Autor je više od 180 publikacija. Dr. Lončarić je bio glavni urednik međunarodnog znanstvenog časopisa „Journal of Computing and Information Technology“. Od 2005-2008. godine obnašao je funkciju predsjednika Hrvatske sekcije IEEE. Utemeljio je niz međunarodnih znanstvenih skupova pod nazivom „Image and Signal Processing and Analysis“. Bio je član programskih odbora za više od 30 međunarodnih znanstvenih skupova. Od 2008-2010. bio je predstojnik Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija. Član je IEEE i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske.

Izabrani projekti

Za popis znanstveno istraživačkih i razvojnih projekata i opis svih aktivnosti molim posjetite Web stranice Grupe za digitalnu obradu slike. Informacije o mentorstvu su dostupne ovdje.

Povijest zaposlenja

Dr. Lončarić bio je zaposlen u sljedećim institucijama:

  • Redoviti profesor elektrotehnike i računarstva u trajnom zvanju, FER, 2011.
  • Redoviti profesor elektrotehnike i računarstva, FER, 2006.
  • Izvanredni profesor elektrotehnike, FER, 2001-2006.
  • Assistant Professor of Electrical and Computer Engineering, New Jersey Institute of Technology, 2001-2003.
  • Docent elektrotehnike, FER Zagreb, 1996-2001.
  • Viši asistent, FER Zagreb, 1994-1996.
  • Graduate Research Assistant (Fulbright scholar), University of Cincinnati, USA, 1990-1994.
  • Znanstveni asistent, FER Zagreb, 1986-1989. godine
Hobiji i osobni interesi

Fotografija, planinarenje, skijanje, jedrenje.

TRAŽILICA