korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
PRAKTIKUM ROBOTIKE
Šifra: 34346
ECTS: 4
Nositelji: prof. dr. sc. Zdenko Kovačić
Izvođači: Alan Mutka, dipl. ing. - Laboratorijske vježbe
Matko Orsag, dipl. ing. - Laboratorijske vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
OBAVIJESTI
Objavljeno: 14.04.2014. u 11:44

Međuispit će nositi 15 bodova, a održati će se prema rasporedu na FER Webu (u utorak, 29.4.). Pokrivati će gradivo obrađeno na predavanjima.

 

Sastav projektnih grupa je ažuriran u skladu s mailovima predstavnika grupa. Rok za predaju 1. projektnog zadatka (VAT zadaci) je petak, 9.5. Točan termin prezentacija biti će objavljen naknadno.

 

Molimo predstavnike grupa da mailom pošalju kratak neformalan izvještaj o radu svoje grupe, do ponedjeljka, 28.4. Izvještaj treba u par rečenica opisati do tada odrađeni posao i plan za daljnji rad. Attachanje screenshota virtualnih modela je svakako poželjno.

Damjan Miklić
Objavljeno: 03.04.2014. u 12:22
Uređeno: 03.04.2014. u 12:29

Kratka prezentacija zadatka seminara Roboart održat će se u petak 4.4.2014. u sklopu predavanja.

 

U repozitoriju je objavljen preliminarni raspored po grupama (mapa Prakticari). Moguće je promijeniti grupu, ukoliko u grupi u kojoj želite biti nađete nekoga tko se s vama želi zamijeniti.

 

Rok za zamjene grupa je ponedjeljak, 7.4. u 23:59. Do tada svaka grupa treba odabrati jednog predstavnika, koji će asistentima poslati mail sa konačnim sastavom svoje grupe. Mailove (sada i ubuduće) molim vas šaljite na tri e-mail adrese:

 

alan.mutka@fer.hr

matko.orsag@fer.hr

damjan.miklic@fer.hr

 

Damjan Miklić
Objavljeno: 03.04.2014. u 12:12
Studenti FERa angažirani na novom EU...

Jučer je u Bruxellesu održan "kickoff meeting" novog EU projekta RoboArt, financiranog u okviru "Horizon 2020" programa. Predlagatelji projekta, predvođeni Pariškom École des Beaux-Arts i Flamanskom školom slikarstva iz Antwerpa, postavili su si ambiciozan cilj: transformirati način na koji se stvara umjetnost, korištenjem robotskih tehnologija. U okviru projekta značajnu ulogu ima i mlada grupa robotičara sa Zagrebačkog FERa, poznatija po nadimku "Praktičari". Njihov je zadatak projektirati i izraditi potpuno funkcionalnog slikarskog robota, koji je samostalno u stanju precrtati umjetničko djelo. Detalji zadatka nalaze se u dokumentu "Projektni zadatak - RoboArt" dostupnome u repozitoriju predmeta unutar mape "Prakticari".

 

Reakcije umjetnika na ovaj projekt vrlo su podvojene. Dok se neki boje za budućnost svoga posla, drugi smatraju da će im korištenje robotskih tehnologija omogućiti veću produktivnost.

Damjan Miklić
Objavljeno: 08.03.2014. u 07:03

Obavještavam slušače kolegija Praktikum robotike da će idućih šest tjedana predavanja ići petkom od 9-11 u predavaonici D272.

Zdenko Kovačić
Objavljeno: 11.04.2013. u 15:09
Studenti FER-a i tvrtka Stijena...

 

Tvrtka Stijena d.o.o., specijalizirana za provođenje ispitivanja materijala u nepristupačnim i opasnim okolinama, projektira novi manipulator za kontrolu reaktorskih posuda u nuklearnim elektranama. Na međunarodnom natječaju najbolju ponudu dali su studenti 3. godine FER-a (istrazivačka skupina "Praktičari") koji su svojom inovativnošću i cijenom nadvisili iznimno jaku konkurenciju koju predvode francuska Areva te američko-japanska kompanija Westinghouse. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su brojni visoki dužnosnici kao i nekolicina anti-nuklearnih prosvjednika.
 
U prvoj fazi ovog vrlo zahtjevnog projekta, studenti FER-a su se obvezali isporučiti virtualni model manipulaotra i njegovog okruženja te algoritme upravljanja manipulatorom. Detalji ugovora prve faze projekta nalaze se u repozitoriju.
Matko Orsag
Objavljeno: 28.02.2012. u 09:35
Uređeno: 28.02.2012. u 12:01

Skripta "Praktikum robotike" dohvatljiva je s web adrese

http://larics.rasip.fer.hr/public/zkovacic/documents/prakt_rob_1_2_3_latex.pdf (29 MB). Sadrži multimedijske informacije i za to je potreban barem Acrobat Reader 7.0.

Ostali pisani materijali koji se koriste u nastavi nalaze se u repozitoriju predmeta.

Zdenko Kovačić
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!