Obavijesti

Prijave za upis na diplomske studije...

Prijave za upis na diplomske studije na Fakultetu elektrotehnike i računarstva obavljat će se do petka, 15. rujna 2017. godine putem web aplikacije na adresi: http://www.fer.unizg.hr/upis/diplomski/prijava.

Detaljne informacije o načinu prijave i rokovima objavljene su na stranici

https://www.fer.unizg.hr/studiji/diplomski_studiji/upisi.

Kontakt adresa za pitanja o upisu na diplomske studije je diplomski.upisi@fer.hr.

Kandidati koji su se prijavili na ljetnom upisnom roku za upis diplomskog studija i nisu zadovoljili uvjete upisa, a namjeravaju upisati diplomski studij FER-a u rujanskom upisnom roku, MORAJU se ponovno prijaviti kroz sustav prijava! Takvi kandidati trebaju ponovno predati prijavnu dokumentaciju pod točkama g) i h), dakle ponovno uplatiti troškove razredbenog postupka i ispuniti i predati matični i upisni list. U suprotnom će se smatrati da su odustali od upisa u ovom roku.

Autor: Petra Lukina
Termini promocija u akademskoj godini...

Svečane promocije studenata koji su završili, odnosno koji će završiti studij u akademskoj godini 2016./2017. održat će se prema sljedećem rasporedu:

  • subota, 1. travnja 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji su završili studij u veljači 2017. godine;
  • subota, 28. listopada 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će završiti studij u srpnju i rujnu 2017. godine;
  • subota, 2. prosinca 2017. godine - svečana promocija prvostupnika inženjera koji su završili, odnosno koji će završiti studij u ovoj akademskoj godini.

Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Autor: Petra Lukina
Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata". Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu, 19. studenoga 2016. godine.
U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija.

Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing.

Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja, oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Autor: Ana Filipović
Održana Smotra Sveučilišta

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike. 
Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina.
U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Autor: Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora. Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke).

Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Filipović