Obavijesti

Svečane promocije kandidata koji su završili preddiplomski studij u u akademskoj godini 2016./2017. održat će se u subotu, 2. prosinca 2017. godine, u 9.00, 11.00, 13.00 i 15.00 sati, u dvoranama D1 i D2.

Generalna proba bit će 1 sat prije održavanja promocije. Kandidati moraju doći ispred dvorana D1 i D2. Molimo kandidate da ne kasne!

Popisi kandidata po promocijama objavljeni su u nastavku ove obavijesti.

Napomena:
Kandidati koji nisu u mogućnosti pristupiti svečanoj promociji nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi u uredovno vrijeme uz predočenje identifikacijskog dokumenta već od ponedjeljka, 4. prosinca 2017. godine.

Autor: Petra Lukina
Termini promocija u akademskoj godini...

Svečane promocije studenata koji su završili, odnosno koji će završiti studij u akademskoj godini 2016./2017. održat će se prema sljedećem rasporedu:

  • subota, 1. travnja 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji su završili studij u veljači 2017. godine;
  • subota, 28. listopada 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će završiti studij u srpnju i rujnu 2017. godine;
  • subota, 2. prosinca 2017. godine - svečana promocija prvostupnika inženjera koji su završili, odnosno koji će završiti studij u ovoj akademskoj godini.

Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Autor: Petra Lukina
FERgirl čajanka prvi puta na Danu...

Ovogodišnji raspored Dana otvorenih vrata bogatiji je za FERgirl čajanku koja će u moderiranoj raspravi okupiti sadašnje i diplomirane FER-ovke. One će u javnoj raspravi govoriti o svojim iskustvima studiranja, svojim očekivanjima nakon završetka fakulteta te o mogućnostima koja im se završetkom studija otvaraju. Rasprava počinje u 11.00 sati u KSET-u. Vrata fakulteta otvaraju se u subotu 25. studenoga 2017. godine u 10 sati. Na ulazu u fakultet bit će obilježeno startno mjesto od kuda kreću svi obilasci. U obilascima moći ćete vidjeti pokuse iz fizike, pokuse zvukom te Tesline pokuse i munje. Uz pokuse, posjetiteljima je organizirano predstavljanje FER-a u dvorani B4 s početkom u 12.30 sati

U nastavku obavijesti možete vidjeti cijeli raspored.

Autor: Alan Vukić
FER na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

U Studentskom centru Zagreb od 23. do 25. studenoga 2017 godine održava se Smotra Sveučilišta u Zagrebu na kojoj će se predstaviti Fakultet elektrotehnike i računarstva, ostali fakulteti i akademije Sveučilišta u Zagrebu te drugi partneri. Izložbeni prostor FER-a bit će u velikom šatoru unutar prostora SC-a.

Predavanje “Život i karijera, tijekom i nakon FER-a” održat će Iva Gospodnetić, mag. physc. u petak, 24. studenoga, s početkom u 13.55 sati u kino dvorani SC-a.

Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak, 23. i 24. studenoga, od 10 do 18 sati, a u subotu, 25. studenoga, od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je slobodan.

Autor: Alan Vukić
Dan otvorenih vrata Fakulteta...

FER i ove godine otvara svoja vrata! Posjetite nas na Danu otvorenih vrata, u subotu 25. studenoga 2017 od 10.00 do 16.00 sati u prostorijama Fakulteta. Događaj iz godine u godine privlači sve više maturanata i srednjoškolaca pred kojima je važna životna odluka – izbor fakulteta. Fakultet otvara vrata i njihovim roditeljima, nastavnicima, učenicima osnovnih škola te svima koji žele saznati nešto više o Fakultetu. Posjetitelji će se moći upoznati sa studijskim programima Fakulteta, njegovim laboratorijima te s nizom znanstvenih istraživanja i projekata. Uz to, moći će sudjelovati u raznim pokusima te vidjeti izume i moderne tehnološke uređaje koje su osmislili i razvili djelatnici i studenti Fakulteta u posljednjih nekoliko godina. Predstavnici studentskih udruga i klubova pružit će budućim brucošima informacije o studentskim usavršavanjima, razmjenama i praksama, te o sudjelovanju u sportskim natjecanjima, izletima i studentskom životu. Nastavnici, studenti i stručno osoblje Fakulteta bit će na raspolaganju tijekom cijelog dana svim posjetiteljima.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete Dan otvorenih vrata FER-a i upoznaju se sa svim zanimljivostima i inovacijama koje elektrotehnika i računarstvo nude, a maturante i učenike srednjih škola da upoznaju svoj budući fakultet i nastavnike.

Autor: Alan Vukić
LAPOST osvojio zlatnu medalju na...

Proizvod FER-ovog Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije (LAPOST-a), aPad, osvojio je zlatnu medalju na međunarodnoj izložbi inovacija IENA 2017 održanoj od 2. do 5. studenoga 2017. godine u njemačkom gradu Nürnbergu. Na jednoj od najpoznatijih međunarodnih izložbi inovacija u konkurenciji više od 800 inovacija iz 31 zemlje svijeta, hrvatski inovatori osvojili su devet medalja. FER-ov laboratorij LAPOST osvojio je zlatnu medalja za svoj proizvod aPad u konkurenciji Sveučilišta, Fakulteta i Institucija. Nagradu je preuzeo djelatnik LAPOST-a mag. ing. Matej Celega.

Autor: Alan Vukić
Treći put zaredom FER najbolji na...

Na svečanoj dodjeli nagrada najboljim sportskim ekipama u ak. god. 2016/2017. studenti FER-a proglašeni su po treći put zaredom najboljima na Sveučilištu. 24. listopada 2017. Ured za sport Sveučilišta u Zagrebu uručio je svečanu nagradu i posebno priznanje za doprinos akademskom sportu dekanu FER-a Mislavu Grgiću. FER je prvu nagradu zaslužio zbog velikog doprinosa razvoju sveučilišnog sporta i stavljanja na raspolaganje svojih sportskih objekata za potrebe održavanja sveučilišnih prvenstava. FER je već treću godinu zaredom najuspješniji fakultet u ukupnom poretku, tako da je veliki pehar namijenjen najboljem fakultetu prešao u trajno vlasništvo. Pehar su preuzeli dekan Mislav Grgić, prof. Nera Žigić i prof. Vitomir Blagojević.

Autor: Alan Vukić
Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata". Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu, 19. studenoga 2016. godine.
U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija.

Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing.

Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja, oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Autor: Ana Filipović
Održana Smotra Sveučilišta

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike. 
Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina.
U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Autor: Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora. Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke).

Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Filipović