Obavijesti

Svečana promocija magistara inženjera

Svečana promocija magistara inženjera održat će se u subotu, 1. travnja 2017. godine u 10.00 sati u dvoranama D1 i D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva za kandidate koji su obranili Diplomski rad u veljači 2017. godine.

Generalna proba održat će se u 9.00 sati. Kandidati trebaju doći ispred dvorana D1 i D2. Molimo kandidate da ne kasne.

Popis kandidata nalazi se u nastavku obavijesti.

Studenti koji nisu na popisu, a smatraju da bi trebali biti, neka se žurno jave u Studentsku službu.

Napomena:
Kandidati koji ne mogu pristupiti svečanoj promociji, nisu dužni prijaviti svoj nedolazak. Svoju diplomu, dopunsku ispravu o studiju te ostalu dokumentaciju moći će osobno preuzeti u Studentskoj službi u uredovno vrijeme uz predočenje identifikacijskog dokumenta već od ponedjeljka, 3. travnja 2017. godine.

Autor: Petra Lukina
Termini promocija u akademskoj godini...

Svečane promocije studenata koji su završili, odnosno koji će završiti studij u akademskoj godini 2016./2017. održat će se prema sljedećem rasporedu:

  • subota, 1. travnja 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji su završili studij u veljači 2017. godine;
  • subota, 28. listopada 2017. godine - svečana promocija magistara inženjera koji će završiti studij u srpnju i rujnu 2017. godine;
  • subota, 2. prosinca 2017. godine - svečana promocija prvostupnika inženjera koji su završili, odnosno koji će završiti studij u ovoj akademskoj godini.

Vrijeme i mjesto održavanja promocija kao i ostale informacije bit će pravovremeno objavljene na fakultetskim web-stranicama.

Autor: Petra Lukina

Pozivaju se studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija FER- na izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati u utorak, 28. ožujka 2017. i u srijedu, 29. ožujka 2017. od 8.00 do 20.00 sati u auli Fakulteta.

Kandidacijsku listu predstavnika studenata FER-a za izbore u Studentski zbor FER-a možete pogledati ovdje.

Ostala dokumentacija vezana za izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavljena je na intranet stranici FER-a: Obavijesti studentima u repozitoriju: Izbori za Studentski zbor_2017.

Predsjednik Izbornog povjerenstva FER-a

Izv. prof. dr. sc. Josip Knezović

Autor: Jožica Poslon

Pozivaju se studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija FER- na izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati u utorak, 28. ožujka 2017. i u srijedu, 29. ožujka 2017. od 8.00 do 20.00 sati u auli Fakulteta.

Odluku o imenovanju Biračkog odbora možete pogledati ovdje.

Popis birača studenata FER-a i ostala dokumentacija vezana za izbore za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu objavljeni su na intranet stranici FER-a: Obavijesti studentima u repozitoriju: Izbori za Studentski zbor_2017.

Autor: Jožica Poslon

Obavještavaju se studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija FER-a da se mogu kandidirati za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

Izbori studenata za Studentski zbor FER-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu održat će se u utorak, 28. ožujka 2017. i u srijedu, 29. ožujka 2017. od 8.00 do 20.00 sati u auli Fakulteta.

Na izborima za Studentski zbor FER-a birat će se 40 studentskih predstavnika od kojih najmanje 3 (tri) moraju biti studenti poslijediplomskog studija.

Kandidature se podnose Izbornom povjerenstvu FER-a, a predaju se u Tajništvu Fakulteta – Opća služba (soba br. B1-06), osobno ili putem pošte zaključno sa 18. ožujkom 2017. godine.

Svaki student preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija FER-a ima pravo birati za Studentski zbor Fakulteta. Za studentskog predstavnika mogu se kandidirati studenti koji zadovoljavaju uvjete propisane odredbama Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, a koji su u skladu s Tumačenjem odredbi o pravu na kandidaturu za studentskoga predstavnika u Studentski zbor FER-a od 16. ožujka 2015. godine.

U prilogu se nalazi:

 

Predsjednik Izbornog povjerenstva FER-a

Doc. dr. sc. Josip Knezović

Autor: webmaster
Održan Dan otvorenih vrata FER-a

Povodom Smotre Sveučilišta u Zagrebu, na FER-u je organiziran "Dan otvorenih vrata". Fakultetska vrata bila su širom otvorena svim zainteresiranim posjetiteljima u subotu, 19. studenoga 2016. godine.
U okviru posjeta održana je kratka prezentacija o FER-u, predstavljeni su brojni projekti i izlošci u auli Fakulteta, te su organizirana popularna predavanja i obilasci zanimljivih laboratorija.

Koordinatori aktivnosti vezanih uz Dan otvorenih vrata FER-a bili su: dr. sc. Ana Sović Kržić, dr. sc. Anamari Nakić, Tomislav Jagušt, dipl. ing., i Goran Grdenić, mag. ing.

Taj dan je na FER-u bilo oko 3200 posjetitelja, oko 100 sudionika (izlagača i predavača), oko 20 izložbenih štandova i 4 obilaska fakultetskih laboratorija.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Dana otvorenih vrata.

Autor: Ana Filipović
Održana Smotra Sveučilišta

Smotra Sveučilišta održana je od 17. do 19. studenoga 2016. godine u Studentskom centru. FER se ove godine predstavio kroz 3 nagrađena studentska rada i posebnom izložbom robotike. 
Koordinator Smotre bio je doc. dr. sc. Damir Sumina.
U sklopu programa Smotre, pred brojnim srednjoškolcima u "kino-dvorani" studentskog centra, zanimljivu prezentaciju pod nazivom "Posao i život za vrijeme i nakon FER-a" održali su Iva Gospodnetić, mag. physc. te student Adrian Žgaljić.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija sa Smotre.

Autor: Ana Filipović

Na Ljetnoj akademiji otvorenih podataka (Open Youth Academy), u organizaciji udruge Code for Croatia i uz potporu Povjerenika za informiranje, koja je održana od 28. kolovoza do 3. rujna 2016. godine u Puli, studentica preddiplomskog studija FER-a Kaja Pavlinić predvodila je tim "Tinja" čiji su članovi: Mihajlo Anđelić, Nikolina Hojsak, Arthur Imbert, Peter Lunt, Mario Marić te mentor James Cattell. Tim "Tinja" osvojio je nagradu za najbolji projekt i osmišljenu platformu. Uz potporu i stipendiju globalne inicijative Open Government Partnership, pobjednički tim će svoj projekt predstaviti na OGP Global Summit u Parizu krajem godine te tako steći mogućnosti privlačenja potencijalnih investitora. Akademija, kojoj je središnja tema korištenje otvorenih podataka za održivi lokalni razvoj, namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, koji dijele interes za IT tehnologiju i ponovnu uporabu informacija javnog sektora (otvorene podatke).

Dvije slike s ovog događaja možete pogledati u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Filipović