Obavijesti

Odjel za računalnu inteligenciju Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje:

"Real world graph matching"

koje će Dino Šantl održati u ponedjeljak, 18. prosinca 2017. godine, u 12.15 sati, u prostoriji A201 Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Predviđeno trajanje predavanja je 60 minuta, a predavanje će biti na hrvatskom jeziku.

Pozivamo sve zainteresirane, a posebno studente i one kojima je interesantno područje evolucijskog računarstva.

Kratak opis predavanja te životopis predavača dostupni su u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Marko Čupić

Hrvatska sekcija IEEE, Odjel za električne krugove i sustave (CAS) i Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT) pozivaju vas na predavanje

"Development and Characterization of Carbon-Fiber Based Magnetically
Loaded Microwave Absorber Material
"

koje će održati prof. Branimir Pejčinović (Portland State University) u četvrtak, 21. prosinca 2017. godine, u 13.15 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Adrijan Barić

Zavod za telekomunikacije i Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje u organizaciji projekta Resilient controller and hypervisor placement for future communication networks (RESyST):

"Programmable and secure data center networks: Challenges and current results"

koje će održati Dr. Marija Furdek s KTH Royal Institute of Technology, Sweden u srijedu, 20. 12. 2017. godine, u 11.00 sati, u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.

Predavanje je na engleskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Mario Kušek

Poštovane članice i članovi Hrvatske sekcije IEEE, pozivamo Vas na predavanje u organizaciji Odjela za obradu signala Hrvatske sekcije IEEE i Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija, pod naslovom:

"Multiplierless multirate filters based on amplitude sharpening and compensation",

koje će održati Aljoša Dudarin, mag. ing. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u utorak, 19. prosinca 2017. godine, u 10.00 sati, u Knjižnici ZESOI-ja Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.
Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Zvonko Kostanjčar

ACROSS CoE - Centre of Excellence for Autonomous and Cooperative Robotic Systems, IEEE Hrvatska sekcija, Odjel za robotiku i automatizaciju, ZCI-DATACROSS i H2020 projekt "EXCELLABUST - Excelling LABUST in marine robotics" vas pozivaju na predavanje

"Distributed hybrid control of multi-agent systems under high level specifications"

koje će održati Prof. Dimos V. Dimarogonas, KTH Royal Institute of Technology, Stockholm, Švedska.

Predavanje će se održati u utorak, 19. prosinca 2017. godine, 11.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Više o predavaču i predavanju možete pročitati u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Nikola Mišković

Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (APS), Zajednički odjel AES i GRS, Zavod za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na predavanje:

"Integrated Photonics for LIDAR and Communications"

koje će održati dr. sc. Tin Komljenović s University of California, Santa Barbara, SAD u utorak, 19. prosinca 2017. godine, u 14 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, zgrada D, prizemno.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Davor Bonefačić

Odjel za teoriju i primjenu mikrovalova (MTT), Odjel za antene i širenje elektromagnetskih valova (APS), Zajednički odjel AES i GRS, Zavod za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Odjel komunikacijskih sustava HATZ pozivaju vas na predavanje:

"Elektromagnetski utjecaj vjetroturbina i vjetroelektrana
na funkcionalnost radarskih sustava
"

koje će održati prof. dr. sc. Antonio Šarolić s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB Split) u petak, 15. prosinca 2017. godine, u 14 sati, u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, zgrada D, prizemno.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Davor Bonefačić

Zavod za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave FER-a i Odjel za računarstvo Hrvatskog ogranka IEEE pozivaju Vas na predavanje

"Mikroservisi u produkciji"

koje će održati dr. sc. Marin Prcela, Lead Software Engineer iz tvrtke minus5, u utorak, 19. prosinca 2017. godine, u 11.15 sati, u dvorani D2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će biti na hrvatskom jeziku, održava se u sklopu predavanja iz izbornog predmeta Računarstvo zasnovano na uslugama, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta te je otvoreno za sve zainteresirane.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Danko Ivošević