Događaji

Novosti i objave

Na FER-u se 23. i 24. svibnja održava...

Na FER-u se 23. i 24. svibnja održava trinaesti Job Fair

Alan Vukić

Dana 23. i 24. svibnja 2018. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva po trinaesti put održava se Job Fair na kojem će studenti imati priliku razgovarati s potencijalnim poslodavcima. Najveći sajam poslova u Hrvatskoj ugostit će preko 100 poduzeća iz 15 različitih grana ICT-a i elektrotehničke industrije, a osim na štandovima, posjetitelji će o trenutnoj i budućoj ponudi poslova i praksi moći saznati i na predavanjima. Novost ovogodišnjeg Job Faira je mogućnost sudjelovanja na radionicama koje će se održavati u sklopu sajma. Više o Job Fairu pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti. 

Poziva na predavanje: "Internet...

Poziva na predavanje: "Internet stvari: referentne arhitekture, programske platforme i interoperabilnost"

Mario Kušek

Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE, poziva Vas na predavanje u organizaciji HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI, Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj. Predavanje pod naslovom: " Internet stvari : referentne arhitekture, programske platforme i interoperabilnost " održat će prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko , Sveučilište u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva u utorak , 22. svibnja 2018 . godine, u 11.00 sati , u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti , Trg Nikole Šubića Zrinskog 11, Zagreb. Predavanje je na hrvatskom jeziku. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente. Više informacija o predavanju i predavačici pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Poziv na radionicu: Program Hubert...

Poziv na radionicu: Program Hubert Curien "Cogito" - osnova za razvoj projekata znanstvene i sveučilišne suradnje

Alan Vukić

Na radionici Program Hubert Curien "Cogito" - osnova za razvoj projekata znanstvene i sveučilišne suradnje , koja se u organizaciji Francuskog veleposlanstva i Francuskog instituta u Hrvatskoj, Instituta Ruđer Bošković i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske održava u četvrtak , 24. svibnja 2018. godine, svoje projekte realizirane u sklopu tog programa predstavit će prof. dr. sc. Vesna Županović sa Zavoda za primijenjenu matematiku. Radionica će se održati od 12 do 14 sati u dvorani III Instituta Ruđer Bošković , Bijenička 54, Zagreb. Registracija je moguća do utorka, 22. svibnja 2018. godine ovdje . Hrvatsko-francuski program Hubert Curien "Cogito" zajednički provode Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj, s ciljem razvoja visokokvalitetne znanstvene i tehnološke suradnje hrvatskih i francuskih znanstvenika na zajedničkim znanstvenoistraživačkim projektima.

Poziv na predstavljanje knjige:...

Poziv na predstavljanje knjige: Inspection of Medical Devices - For regulatory purposes

Željka Lučev Vasić

Odjel za tehniku u medicini i biologiji Hrvatske sekcije IEEE ,  Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku (HDBIMF) ,  Akademija tehničkih znanosti Hrvatske  i  Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija  pozivaju Vas na predstavljanje knjige " Inspection of Medical Devices - For Regulatory Purposes " koje će se održati u  ponedjeljak , 28. svibnja 2018. godine, u 12.15 sati , u  Sivoj vijećnici  Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb. Knjigu će predstaviti prof. emer. dr. sc. Stanko Tonković i izv. prof. dr. sc. Branko Breyer. U sklopu predstavljanja knjige bit će održana predavanja: 13.15 - 13.45  – Maja Vitt , Merz Pharmaceuticals GmbH: "Life-cycle of medical devices – from idea to realization" 13.45 - 14.15 – Almir Badnjević , Verlab, International Burch University: "Medical devices post-market surveillance" Predavanja su na hrvatskom jeziku, a ukupno predviđeno trajanje s raspravom je 120 minuta. Predstavljanje knjige i predavanja su otvoreni za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente. Detaljan program događanja dostupan je ovdje . Više informacija o predavanjima i predavačima pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Poziv na predavanje: Croduino i...

Poziv na predavanje: Croduino i proizvodnja elektroničkih pločica u Hrvatskoj

Tomislav Jagušt

U sklopu Europskog tjedna kreatora - European maker week ,   u  petak ,  18. 5. 2018.  godine, u  18.00 sati , u učionici A-111  Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb održat će se predavanje: " Croduino i proizvodnja elektroničkih pločica u Hrvatskoj " koje će održati David Zovko , pokretač E-radionice i autor prve hrvatske Arduino kompatibilne pločice - Croduino . Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente. Nakon predavanja održat će se i kraća  Croduino IoT praktična radionica. Zbog ograničenog broja mjesta na radionici, molimo sve zainteresirane polaznike da se prijave za sudjelovanje . Više informacija o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Nastup FER-a na skupu BrainHack...

Nastup FER-a na skupu BrainHack Zagreb 2018

Mario Cifrek

Brainhack Zagreb 2018 , hackaton na temu neuroznanosti, održan je 5. i 6. svibnja 2018. godine u prostoru poduzeća Five kao dio globalne inicijative organizacije niza hackatona u području neuroznanosti koji se istovremeno održavali u tridesetak gradova diljem svijeta. Od ukupno četrdesetak sudionika, s FER-a ih je bilo osmero: zaposlenice doc. dr. sc. Ana Sušac, dr. sc. Azra Tafro i Ivana Čuljak, mag. ing. te studenti diplomskog i preddiplomskog studija Ivan Franjić, Luka Martinez, Andrea Matić, Domagoj Pluščec i Matija Roglić. Prof. dr. sc. Sven Lončarić i prof. dr. sc. Mario Cifrek bili su članovi znanstvenog odbora skupa, dok je Krešimir Friganović, mag. ing. sudjelovao u pripremi tema i skupova podataka predstavljenih na hackatonu. U ekipi FER-a bila je i Mirta Zelenika, mag. psiholog. koja je zajedno s Ivanom Čuljak, mag. ing. sudionicima hackatona omogućila snimanje elektroecefalograma (EEG). Voditelj i jedan od organizatora hackatona bio je doktorand FER-a Andrija Štajduhar mag. rač. i mat. Više informacija o Brainhacku možete vidjeti ovdje , a u opširnijem sadržaju obavijesti je nekoliko fotografija s hackatona.

Poziv na uvodnu prezentacija projekta...

Poziv na uvodnu prezentacija projekta "Učinkovita stvarnovremenska obrada brzih geoprostornih podataka"

Krešimir Pripužić

Javna uvodna prezentacija projekta će se održati u četvrtak , 24. 5. 2018. godine, u 13.00 sati , u prostoriji C08-22 Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Projekt financira Hrvatska zaklada za znanost u okviru programa Uspostavni istraživački projekti, a voditelj je izv. prof. dr. sc. Krešimir Pripužić . Više informacija o projektu se može saznati na mrežnim stranicama Hrvatske zaklade za znanost – ovdje .

The 1st Croatia - Japan...

The 1st Croatia - Japan Electromagnetic Compatibility Workshop – Call for Participation

Adrijan Barić

This Electromagnetic Compatibility (EMC) workshop reviews state-of-the-art research results in the field of electromagnetic compatibility of advanced semiconductor integrated electronics and application systems for such as automotive and wireless communications. The prominent researchers from both Croatia and Japan will give in-depth lectures on individual topics and exchange ideas for exploration of international, cross-disciplinary and collaborative research projects. The workshop is organized in the year when Croatia and Japan celebrate 25 years of diplomatic ties. The workshop is organized under the auspices of the Croatian Academy of Engineering (HATZ) and IEEE CAS Society Croatia Chapter.  Date: Monday 21 st May – Thursday 24 th May, 2018 Place:  Faculty of Electrical Engineering and Computing, University of Zagreb, Unska 3, Zagreb - room "Siva vijećnica" Contacts:         Adrijan Barić Makoto Nagata Although the participation in the workshop is free of charge , you are required to register at the link:  ONLINE REGISTRATION FORM The program of the workshop can be found in the extended info. 

Održan Dan doktorata 2018.

Održan Dan doktorata 2018.

Alan Vukić

Treći po redu " Dan doktorata" Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva održan je u četvrtak , 10. svibnja 2018.  godine u prostorijama Fakulteta. "Dan doktorata" ( PhD Day ) na FER-u uspostavljen je 2016. godine, kao jednodnevni skup na kojemu doktorandi javno predstavljaju svoje istraživačke rezultate, i koji svima zainteresiranima pruža uvid u raznolikost i kvalitetu znanstvenog rada Fakulteta. Kroz "Dan doktorata" Fakultet nastoji ne samo povećati vidljivost istraživačkih aktivnosti i rezultata FER-a, već i obogatiti postojeći  Istraživački seminar   na doktorskom studiju FER-a, kroz prezentiranje vlastitih rezultata i razmjenu iskustava među doktorandima. Više informacija o "Danu doktorata" pročitajte u proširenoj obavijesti.

Studenti FER-a sveučilišni su prvaci...

Studenti FER-a sveučilišni su prvaci Zagreba u rukometu, futsalu, košarci i šahu

Alan Vukić

Studenti FER-a u muškoj su konkurenciji završnice ekipnih sportova Sveučilišta u Zagrebu (UniSport ZG) 5. i 6. svibnja 2018. osvojili tri titule – u rukometu, futsalu i košarci. Uz to, FER-ovci su osvojili prvo mjesto u ekipnom prvenstvu u šahu. Ovogodišnji povijesni uspjeh FER-ovaca ranije ove godine okrunjen je s 2. mjestom plivača te ekipnim 3. mjestom u streljaštvu i skijanju. U subotu, 5. svibnja 2018. godine u sportskoj dvorani Martinovki odigrana su finala u rukometu i futsalu. U rukometu FER-ovci su bili bolji s 39:32 od kolega iz Hrvatskog vojnog učilišta, a u futsalu su nadigrali ekipu Visoke škole Edward Bernays te zasluženo slavili s 5:3. Dan kasnije, u nedjelju, 6. svibnja, u košarkaškom finalu FER-ovci su pobijedili Veleučilište VERN sa 72:60. Mjesec dana ranije, 7. travnja ekipa Futsal FER-a je osvojila je i futsal kup Zagrebačke banke. FER je ovim uspjehom, četvrtu godinu zaredom osigurao status najboljeg fakulteta u muškoj konkurenciji Sveučilišnog sportskog prvenstva grada Zagreba. U opširnijem sadržaju obavijesti možete pogledati fotografije sa završnice UniSport ZG natjecanja.

Objavljen novi broj FER-ovog glasnika

Objavljen novi broj FER-ovog glasnika

Alan Vukić

Fakultet elektrotehnike i računarstva objavio je novi broj glasnika za protekli mjesec. U novom broju pročitajte o novim znanstvenim i istraživačkim projektima, nagrađenim studentima, aktivnostima Fakulteta na Festivalu znanosti, nadolazećim događajima te o drugim zanimljivostima s FER-a. Glasnik donosi i veliki intervju s profesorom Janom Šnajderom. Na glasnik se možete prijaviti  ovdje  ili ga možete preuzeti u formatu PDF,  ovdje .

Završna svečanost programa RADDAR

Završna svečanost programa RADDAR

Vesna Županović

Završna svečanost programa RADDAR održana je 7. svibnja 2018. godine na FER-u. Program RAD+DAR iz matematike i programiranja održava se već petu godinu u suradnji FER-a, XV. gimnazije i udruge MNM Marin Getaldić . Ove godine u programu je sudjelovalo oko 300 učenika od 5. do 8. razreda osnovne škole, 12 nastavnika matematike i informatike te 27 studenata PMF-a i FER-a. Voditelji programa s FER-a su prof. dr. sc. Vesna Županović i izv. prof. dr. sc. Dejan Škvorc, a iz XV. gimnazije prof. Zlatka Markučić.  Na završnoj svečanosti skup su pozdravili prodekan za znanost FER-a izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec , ravnateljica XV. gimnazije prof. Ljiljana Crnković i predstavnica udruge MNM Iva Manojlović. U sklopu svečanosti prezentaciju o podvodnim robotima održao je izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković.  Polaznicima RADDAR programa dodijeljene su ukupno 258 diplome za redovito pohađanje programa. U opširnijem sadržaju obavijesti možete pogledati fotografije sa svečanosti.