korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
NATJECATELJSKO PROGRAMIRANJE
Šifra: 65973
ECTS: 4
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Gordan Gledec
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
OBAVIJESTI
Objavljeno: 15.09.2014. u 18:20
Uređeno: 15.09.2014. u 18:21

Poštovani kolege, obavještavamo Vas da vještina Natjecateljsko programiranje i ove godine kreće s radom.

Pogledajte čitavu obavijest za više informacija o prijavi na vještinu.

 

O čemu se radi?

Natjecateljsko programiranje je vještina koja se bavi istoimenom disciplinom. Cilj je natjecati se u rješavanju programskih zadataka. Vještina služi kao priprema za takva natjecanja.

Većina takvih natjecanja održava se online i navedeni linkovi su na neke od stranica natjecanja i primjera zadataka.

www.topcoder.com

www.spoj.com

codeforces.com

rosalind.info

 

Što ću sve naučiti?

Materija Vještine bazira se na znanju potrebnom za uspješno sudjelovanje na algoritamskim natjecanjima. Naučit ćete kako učinkovito (implementacijski brzo i estetski ugodno) napisati neke algoritme koje ste naučili (i neke koje ćete naučiti) te kako prepoznati kada upotrijebiti koji algoritam.

Opseg tema je vrlo širok: binarno/ternarno pretraživanje, efikasne strukture podataka (Fenwick stablo, turnirsko stablo...), dinamičko programiranje, teorija brojeva, grafovi, "sweep line", "hashing" i još puno toga.

Ako Vam neki pojam nije poznat, to je možda razlog da upišete vještinu i da se uvjerite da to nije ništa strašno!

 

Kako se radi?

Vještina se sastoji od tri komponente.

 • Predavanja - teorija i implementacija algoritama, primjeri zadataka koji sakrivaju algoritam
 • Auditorne vježbe - rješavanje zadataka, za sva pitanja na raspolaganju su kolege koje možete koristiti za pomoć
 • Natjecanja - uz ispite koji su zamišljeni kao natjecanja, tu su i neka "real time" natjecanja na kojima ćete sudjelovati.

 

Što je cilj?

Cilj nam je širiti natjecateljski duh među studentima. Važno je pokazati kako programiranje može biti više nego zabavno kada se stvori navika natjecanja i konstantna želja za poboljšanjem.

Znanje koje se dobije cijeni se i izvan granica fakulteta. Pokazuje se da položena vještina "Natjecateljsko programiranje" u životopisu daje veću vjerojatnost zapošljavanja u nekim hrvatskih tvrtkama.

Iskustvo također pokazuje da se za neke domaće, ali i strane, tvrtke traži algoritamsko znanje na razgovorima za posao.

 

Zato nemojte čekati i iskoristite ovaj semestar za usavršavanje u onome što volite!

Matija Šantl
[ Više... ]
Objavljeno: 22.02.2014. u 17:51

Rješenja ispitnog roka nalaze se u repozitoriju.
 

Dino Šantl
Objavljeno: 17.02.2014. u 19:58

I tako... 

Provođenjem ispitnog roka došli smo do svršetka realizacije još jedne instance Natjecateljskog programiranja. U nastavku obavijesti nalazi se leksikografski sortiran popis studenata koji su zadovoljili pragove za prolaz vještine. 

Rješenja zadataka ispitnog roka uskoro će biti dodana u repozitorij na ovoj stranici. 

6.3.2014. (četvrtak) u 19h održat će se svečana podjela potvrda studentima koji su zadovoljili pragove za prolaz vještine na kojoj ćemo i posebno pohvaliti najuspješnije polaznike. Očekuje se da će dodjela biti u prostoriji A101 na FER-u (ukoliko to ne bude slučaj, biti ćete obaviješteni o promjeni prostorije na ovoj stranici), a poslije dodjele vas pozivamo na druženje polaznika i predavača (lokaciju ćemo ustanoviti nakon dodjele) :)

Usto, jedna malo tmurnija napomena: jedna osoba je pala vještinu uslijed varanja. Naime, u svim obavijestima napomenuto je kako korištenje Interneta u svrhu rješavanja ispita nije dozvoljeno, nego se očekuje da kod pišete sami. Uzeti kod s Interneta i promijeniti imena varijabli se ne računa kao pisanje vlastitog koda. Želja organizatora ove vještine jest prenijeti znanje koje se u pravilu ne susreće kroz redovni studij i potaknuti polaznike da se samostalno bave programiranjem i razvijaju svoje vještine. Natjecateljsko programiranje je vještina organizirana kako biste vi iz nje profitirali, a ne kako biste ju prošli i dobili potvrdu. Potvrde malo znače u stvarnom svijetu. Rad, trud i razvijene vještine znače puno.

Nadamo se da smo vam prenijeli dovoljno znanja i želje za učenjem da se nastavite samostalno razvijati kao programeri, inženjeri i znanstvenici. U slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja, stojimo vam na raspolaganju. I za kraj, želimo vam puno uspjeha u daljnjem školovanju.

Marija Mikulić
[ Više... ]
Objavljeno: 16.02.2014. u 17:10

Dragi polaznici vještine, kao što znate vještina je završila. Kako bi vještina bila kvalitetnija iduće godine, potrebno nam je Vaše mišljenje o vještini. Za Vas smo pripremili kratku anketu i bilo bi nam iznimno zadovoljstvo kada bi ju popunili u što većem broju. Anketa je anonimna.

Link na anketu:

https://docs.google.com/forms/d/1bjCt3EkhEIud6JoU8DMQGOz1_MwQUrdhxPYOuNWS-EA/viewform

Dino Šantl
Objavljeno: 10.02.2014. u 17:08

Kao što je najavljeno, ponovno su otvorene sve zadaće iz Natjecateljskog programiranja. Zadaće će ostati otvorene do 15.2.2014. u 9h (kada se piše ispitni rok). Svi studenti koji nisu pristupili završnom ispitu ili nisu zadovoljni s rezultatom svog završnog ispita i koji do tog datuma riješe sve zadaće imaju pravo pristupiti roku.

 

Podsjetnik: namjeru pisanja ispitnog roka treba prijaviti putem Google forme do utorka, 11.2.2014.

Marija Mikulić
Objavljeno: 08.02.2014. u 22:42

Studenti koji nisu zadovoljili pragove za medjuispit i zavrsni ispit, ispitni rok mogu prijaviti putem Google forme. Rok za prijavu ispita je utorak, 11.2.2014. 

Marija Mikulić
Objavljeno: 08.02.2014. u 22:03

Opise algoritama i službena rješenja zadataka završnog ispita objavit ćemo uskoro.
Budući da smo podcijenili težinu zadatka Neboderi, odlučeno je da će isti biti izuzet iz bodovanja završnog ispita. S obzirom na to, bodove iz preostala 4 zadatka smo skalirali, nakon čega smo dobili listu ljudi koji su zadovoljili prag za prolaz završnog ispita. Ista se nalazi u nastavku obavijesti.
 

Marija Mikulić
[ Više... ]
Objavljeno: 02.02.2014. u 05:32
Uređeno: 02.02.2014. u 15:52

U nastavku obavijesti nalaze se JMBAG-ovi studenata koji po našoj evidenciji imaju pravo pristupa Završnom ispitu. Ako niste na popisu, a smatrate da biste trebali biti, javite se meni, Matiji ili Dini.

Marija Mikulić
[ Više... ]
Objavljeno: 24.01.2014. u 21:46
Uređeno: 25.01.2014. u 00:37

Dragi polaznici,

 

sutra nam je zadnja prilika da vam prenesemo znanje kroz predmet Natjecateljsko programiranje. Stoga smo odlučili napraviti pregled naprednih tema (što je ujedno i naslov predavanja) s naglaskom na heuristike. S obzirom da se bliže završni ispiti, tema se neće ispitivati niti će postojati zadaća vezana uz nju.

Pozivamo vas da prisustvujete zanimljivom izlaganju Gorana Žužića i sigurni smo da vas malo snijega neće spriječiti da dođete poslušati što vam ima za reći najbolji od najboljih :)

Marija Mikulić
Objavljeno: 14.01.2014. u 14:28
Uređeno: 14.01.2014. u 14:29

Zavrsni ispit iz Natjecateljskog programiranja odrzat ce se 8.2.2014. u dvoranama A102 i A110 s pocetkom u 9h. Vrijeme predvidjeno za rjesavanje ispita je 5h.

Ispit ce se sastojati od 5 zadataka koji pokrivaju gradivo cijelog predmeta, s naglaskom na drugi ciklus. Svaki zadatak nosi po 100 bodova, a potrebno je ostvariti minimalno 100 bodova kako bi se ispit smatrao položenim. Zadaci se predaju na isti način kao i domaće zadaće.

Na međuispitu ne smijete koristiti nikakve materijale ni Internet u svrhu rješavanja zadataka (misli se na materijale s predvanja i slične zadatke, korištenje Interneta u svrhu provjeravanja STL dokumentacije i stvari tog tipa je dozvoljeno).

Predviđen je rad na fakultetskim računalima. Na svim računalima je instaliran virtualni stroj s operacijskim sustavom GNU/Linux Debian.

Predviđeno je rješavanje zadataka u programskim jezicima C/C++, Java i Python.

Savjetujemo da na ispit ponesete papire i pisala te možete ponijeti hranu i piće po želji.

 

Na ispit imaju pravo izlaska studenti koji ce do odrzavanja zavrsnog ispita imati najvise dvije nerijesene zadace (lista studenata koji imaju pravo izici na ispit biti ce pravovremeno objavljena).

 

Nakon odrzanog zavrsnog ispita, ponovno ce biti otvorene sve zadace i studenti koji do tada nisu rijesili najvise dvije zadace, imaju pravo ponovno pristupiti njihovom rjesavanju.

 

Ispitni rok odrzat ce se 15.2.2014. s pocetkom u 9h u dvorani A102. Ispit ce pokrivati gradivo cijelog predmeta i sastojat ce se od 7 zadataka. Vrijeme predvidjeno za rjesavanje ispita je 6h. Na ispitu vrijede ista pravila kao i na zavrsnom ispitu, osim sto je potrebno ostvariti minimalno 200 bodova kako bi se ispit smatrao polozenim.

Na ispit imaju pravo izlaska studenti koji ce do odrzavanja zavrsnog ispita imati rijesene sve zadace i barem 6 zadataka na natjecanjima (lista studenata koji imaju pravo izici na ispit biti ce pravovremeno objavljena).

 

Smatrat ce se da je student polozio predmet ukoliko je:

 • polozio medjuispit i zavrsni ispit odnosno ispitni rok
 • rijesio sve domace zadace
 • rijesio barem 6 zadataka na natjecanjima

 

Marija Mikulić
Objavljeno: 16.12.2013. u 16:31
Uređeno: 16.12.2013. u 16:31

Rješenja se nalaze u repozitoriju.

Dino Šantl
Objavljeno: 29.11.2013. u 18:59
Uređeno: 29.11.2013. u 19:15

Međuispit će se održati sutra (u subotu, 30.11.2013.) s početkom u 9 sati u prostorijama A102 i A110.

Ispit će se sastojati od 5 zadataka i trajat će 5 sati. Svaki zadatak nosi po 100 bodova, a potrebno je ostvariti minimalno 100 bodova kako bi se ispit smatrao položenim. Zadaci se predaju na isti način kao i domaće zadaće.
Na međuispitu ne smijete koristiti nikakve materijale ni Internet u svrhu rješavanja zadataka (misli se na materijale s predvanja i slične zadatke, korištenje Interneta u svrhu provjeravanja STL dokumentacije i stvari tog tipa je dozvoljeno).
Predviđen je rad na fakultetskim računalima. Na svim računalima je instaliran virtualni stroj s operacijskim sustavom GNU/Linux Debian.
Predviđeno je rješavanje zadataka u programskim jezicima C/C++, Java i Python.

Savjetujemo da na ispit ponesete papire i pisala te možete ponijeti hranu i piće po želji.

Marija Mikulić
Objavljeno: 25.10.2013. u 02:01

Drugo predavanje održat će se u nedjelju 27.10.2013. s početkom u 9 sati.

 

Tema predavanja su strukture podataka.

Dino Šantl
Objavljeno: 21.10.2013. u 11:42

Poštovani studenti,

auditorne vježbe vezane za pojedinu temu održavat će se u tjednu nakon pripadajućeg predavanja. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje, nejasnoću ili problem, slobodno dođite u navedene termine za pojašnjenje u vezi tekućeg gradiva.

Prve auditorne vježbe održat će se u srijedu, 23.10.2013. od 13 do 14 sati u prostoriji A101 i tiču se prvog predavanja na temu Binarnog i ternarnog pretraživanja.

Matija Šantl
Objavljeno: 13.10.2013. u 17:06
Uređeno: 14.10.2013. u 21:48

Poštovani,

u nastavku obavijesti možete pročitati uvjete koje morate zadovoljiti kako biste položili vještinu Natjecateljsko programiranje.

 

Ukupno postoje 4 komponente koje morate zadovoljiti.

 

1. Domaće zadaće

Nakon svakog predavanja bit će omogućena predaja domaće zadaće vezana uz gradivo tog predavanja. U domaćim se zadaćama mogu pojaviti zadaci koji služe kao uvod za nadolazeće predavanje.

Ukupno je u planu 9 domaćih zadaća, na kojima ćete imati full feedback

Na pojedinoj domaćoj zadaci morate skupiti barem 100 bodova.

Ukupno na svim domaćim zadaćama morate skupiti barem 50% bodova.

Za svaku ćete zadaću imati najmanje 6 dana.

 

2. Natjecanja

Kroz semestar je potrebno sudjelovati na natjecanjima i riješiti u potpunosti barem 6 zadataka

Poveznice na natjecanja se nalaze u nastavku.

 1. TopCoder: (Single Round Match) http://community.topcoder.com/tc
 2. COCIhttp://hsin.hr/coci/
 3. Codeforces: (Codeforces Rounds) http://codeforces.com/
 4. CodeChef: (Cook-Off) http://www.codechef.com/
 5. USACO: http://www.usaco.org/index.php?page=contests
 6. HackerRank: https://www.hackerrank.com/contests

Kako bismo Vam mogli dodijeliti zaslužene bodove, ispunite obrazac sa sljedećim podacima:

 • ime i prezime
 • naziv natjecanja (npr. TopCoder, SRM 600)
 • korisničko ime pod kojim ste rješavali zadatke (npr. nnovak)
 • ako je moguće, poveznicu na samo Vaše rezultate 
 • koliko ste zadataka riješili

Natjecanja možete prijaviti preko forme koja se nalazi na sljedećoj poveznici http://goo.gl/YzCT5g

 

3. Međuispit

Ispit će se pisati 30. studenog 2013. na prostoru Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Ispit će se sastojati od 5 zadataka, od kojih će njih 4 pokrivati teme koje će biti ispredavane u prvom ciklusu. Svaki će zadatak donositi 100 bodova te će svi zadaci imati partial feedback. Očekivano trajanje ispita je 5 sati.

 

Prag koji morate ostvariti na ispitu je 100 bodova.

 

4. Završni ispit

Ispit će se pisati 8. veljače 2014. na prostoru Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Ispit će se sastojati od 5 zadataka te će pokrivati gradivo svih predavanja. Svaki će zadatak donositi 100 bodova te će svi zadaci imati partial feedback. Očekivano trajanje ispita je 5 sati.

Prag koji morate ostvariti na ispitu je 100 bodova.

 

Dodatno, vježbati možete na stranicama poput:

 1. SPOJ: http://www.spoj.com/
 2. USACO: ace.delos.com/usacogate
Matija Šantl
[ Više... ]
Objavljeno: 11.10.2013. u 22:38

We thank all students who applied. Results are available on http://evaluator.hsin.hr/.  The list of accepted students is availabile in the repository, in "Ispiti/ 2013. / 2014." folder.

 

Notifications of acceptance will be sent out later today. Let us know if you haven't got one by tommorow.

If your name is one the accepted list, please note that the classes will be held on Saturdays, from 09:00 to 12:00 in lecture room A202.

 

Exceptionally, the introduction class will be held this Sunday, 13th October, from 09:00 in lecture room A202.

 

 

Matija Šantl
Objavljeno: 05.10.2013. u 15:27
Uređeno: 05.10.2013. u 15:27

Svjesni smo da se trenutno ne možete ulogirati na sustav za evaluaciju rješenja putem kojeg biste trebali riješiti prijemni ispit. Radimo na problemu i biti ćete obaviješteni kad ga riješimo.

 

We are aware that you are currently unable to log in to the solution evaluation system. We are working on the problem and will notify you when it is solved.

Marija Mikulić
Objavljeno: 03.10.2013. u 14:45
Uređeno: 03.10.2013. u 14:47

All those who wish to enroll in Competitive Programming can submit their applications via this form by October 4th, 2013 at 12PM (Friday at noon).

 

The entrance exam will take place on Saturday, October 5th, 2013. All those who have applied for the exam will be able to open it for 36 hours starting on Saturday at 9AM and will have three days since opening the exam to solve it. All details of the exam will be sent to applicants on Friday (October 4th) afternoon.


Due to a work Saturday (October 12th, 2013), the first lecture will take place on October 13th, while the lectures will usually be held on Saturdays.

 

To students who wish to enroll but don't speak Croatian, we apologize for not offering the application form in English. However, we're sure that Google translate will be able to help you. You may contact me with any further questions.

Marija Mikulić
Objavljeno: 01.10.2013. u 09:40
Uređeno: 01.10.2013. u 11:37

Svi koji to žele, za Natjecateljsko programiranje mogu se prijaviti ovdje do 4.10.2013. u 12h (petak u podne).

 

Prijemni ispit će se održati u subotu, 5.10.2013., s početkom u 9h. Prijavljeni će ispit moći otvoriti bilo kad u narednih 36 sati te ga riješiti unutar 3 dana od otvaranja. Detaljne upute o prijemnom ispitu prijavljeni će dobiti u petak poslijepodne.

 

S obzirom na radnu subotu 12.10.2013., uvodno predavanje održat će se 13.10., a predavanja će se u pravilu održavati subotom.

 

Forma za prijavu ima rubriku "Komentari i pitanja" te molimo da pitanja postavite tamo. U slučaju dodatnih nejasnoća, možete se javiti meni, Matiji Šantlu ili Dini Šantlu

Marija Mikulić
Objavljeno: 25.09.2013. u 01:43

Poštovani kolege, obavještavamo vas da vještina Natjecateljsko programiranje i ove godine kreće s radom.

Pogledajte čitavu obavijest za više informacija o vještini.

 

Obavijest o prijavi na vještinu i prijemnom ispitu biti će objavljena naknadno.

Dino Šantl
[ Više... ]
Objavljeno: 23.01.2013. u 15:52

 

Podsjecamo, pragovi za zavrsetak vjestine su:
1. barem 50% bodova iz zadaca (od zadaca koje su objavljene)
2. na 5 natjecanja rijesen barem jedan zadatak u potpunosti
3. jedan zadatak u potpunosti rijesen na svakom od ispita ili ukupno 300 bodova iz oba ispita
 
Ako netko slucajno ne prodje, prva dva praga ostaju ista, a dodaje se novi:
4. na roku barem 50% bodova
 
Ispit ce se odrzati 9.2., a rok ce biti 23.2., oboje ce se rjesavati uzivo na FERu.
 
ps na ovoj vjestini nema ljetnog ni jesenskog roka
Zrinka Gavran
Objavljeno: 14.10.2012. u 23:26

Upis za studente koji ne studiraju na FER-u se provodi preko referade njihovog fakulteta sa potvrdom referade FER-a na kraju semestra. Detaljne upute kako to obaviti ćemo objaviti tada.

Zrinka Gavran
Objavljeno: 11.10.2012. u 20:54

1. predavanje ce se odrzati ove subote, 13.10.2012., u 9 sati u A101.

Bruno Rahle
Objavljeno: 09.10.2012. u 20:28

U repozitorij smo stavili rezultate prijemnog ispita u slikovnom formatu. 

 

Vjestinu su upisali svi studenti koji su ostvarili minimalno 150 bodova

Bruno Rahle
Objavljeno: 04.10.2012. u 22:51
Uređeno: 06.10.2012. u 12:47

 

Poštovani studenti,
 
Trenutni status podataka za prijavu na sustav: poslani onima koji su se prijavili prije 6.10.2012. u 12:00
 
prijemni ispit za vještinu Natjecateljsko programiranje samo što nije počeo. Uskoro bi vam na vaše e-mail adrese trebale stići upute kako pristupiti samom ispitu. Ispit je moguće pisati 24 sata od trenutka kada se prijavite na sustav ili do nedjelje u 23:59. Naša procjena vremena potrebnog za rješavanje ispita iznosi 5 sati. Ispit se ne mora rješavati u komadu. Važno je samo da svoja rješenja pošaljete na sustav unutar 24 sata od prijave, tj. prije nedjelje u 23:59 ako ste se kasnije prijavili. Zadaci na ispitu neće biti poredani po težini već prema abecednom poretku.
 
Kako ćemo slati podatke za prijavu, tako ćemo uređivati ovu obavijest. Ukoliko ima bilo kakvih pitanja, molimo pošaljite ih na brahle@gmail.com
 
Želimo vam puno uspjeha.
Bruno Rahle
Objavljeno: 22.09.2012. u 03:20
Uređeno: 22.09.2012. u 19:50

 

Poštovane kolegice i kolege,

čast nam je pozvati Vas na vještinu "Natjecateljsko programiranje". U ovoj obavijesti možete pročitati nešto više o tome.

Što su uopće natjecanja u programiranju?

To su natjecanja na kojima je cilj u ograničenom vremenu točno riješiti određene algoritamskih zadatke. Provode se diljem svijeta. Uz mnoga studentska natjecanja (ACM ICPC, Challenge 24…), postoje i tvrtke, poput TopCodera, koje se bave organiziranjem natjecanja u programiranju, a broj njihovih korisnika mjeri se u stotinama tisuća. Takva natjecanja su, naravno, i veliki mamac za "lovce na glave" iz najvećih tvrtki - Googlea, Facebooka, Microsofta… Naravno, velike tvrtke također organiziraju i vlastita natjecanja u programiranju kako bi što jeftinije pronašle što bolje talente. Osim prilika za zaposlenje, odlična stvar je i to što je na njima mnogo ljudi koji su prijateljski nastrojeni, pa je i društveni kontekst zanimljiv.

 

Zašto je uopće održavamo i kako će se provoditi?

Prateći najnovije trendove u svijetu, prije tri godine smo prvi puta odlučili organizirati ovu vještinu. Na njoj je kroz 9 predavanja (+1 uvodno) pokriveno 7 područja koja se najčešće pojavljuju na zadacima sa natjecanja te bi uz 2 ispita i 10 zadaća trebalo biti dovoljno da pripremi polaznike na zahtjeve koje pred njih postavljaju srednje teški zadaci sa natjecanja.

Ispiti nose 1000 (400+600), a zadaće barem 350 bodova. Uz to, bit će mogućnosti osvojiti dodatne bodove uspješnim sudjelovanjem na natjecanjima. Pragovi za prolazak su: 300 bodova iz zadaća300 bodova iz ispita s time da je na završnom ispitu prag 100 bodova.

 

Kada će se održavati?

Subotama (a ponekad i nedjeljama ako FER ima odradu nekog praznika u subotu) od 9 do 13.

 

Zašto bih je trebao upisati?

Zato što ćete, osim što ćete naučiti algoritme u dubinu, naučiti ih i implementirati. Na primjer, na ASP-u se uči algoritam binarnog traženja, međutim njega nije bilo potrebno uopće nikada primijeniti u praksi. Mi Vam garantiramo da ćete ga na ovoj vještini naučiti ga ne samo efikasno i elegantno implementirati, nego i primijeniti u svim situacijama, pa čak i kad to ne biste očekivali. To je samo jedan od mnogih algoritama kojima ćete baratati nakon što završite ovu vještinu.

 

OK, uvjerili ste me. Kako da se prijavim?

Postupak prijave je sljedeći:

1) ispunite formular na - http://tinyurl.com/natpro2012

2) riješite kvalifikacijski ispit

Važno: na e-mail adresu koju prijavite, bit će Vam poslano kako se prijavljujete na sustav.

 

A do kada su prijave?

Iako prijemni ispit počinje u petak, 5. listopada, u 0:00, prijave primamo sve do nedjelje. Međutim, kako sustav prijava nije automatski, poslat ćemo vam upute i način prijave na naš sustav čim zamijetimo nove prijave.

 

Kvalifikacijski ispit? Što je to?

Budući da očekujemo da će broj prijava biti veći nego broj mjesta, bit će potrebno po nekom kriteriju odabrati polaznike. Smatramo da je za to najobjektivniji kriterij kvalifikacijski ispit.

 

A što će biti na njemu? Kako će biti organiziran?

Ideja je da testiramo znanje programiranja i analitičkog razmišljanja putem natjecanja (više o pravilima u idućoj obavijesti). Što se programiranja tiče, dovoljno je znanje sa PIPI-ja, dok poznavanje određenih algoritama ne bi trebalo igrati veliku ulogu.

U 3 dana (od petka 5.10. do nedjelje 7.10.) imate vrijeme za pisanje ispita. Nakon što ga počnete pisati, imat ćete 24 sata (ili manje, ako ga počnete pisati u nedjelju) da ga riješite. Dakle, rok za predaju rješenja je 24 sata nakon prvog ulogiravanja u sustav ILI 23:59:59 u nedjelju, što god je prije. Napomena: 5 sati bi Vam trebalo dovoljno da ga riješite. Ne trebamo niti spomenuti da će varanje (više o tome u pravilima) biti najstrože kažnjeno.

Važno: za rješavanje kvalifikacijskog ispita bit će vam potrebna konekcija na internet - da preuzmete zadatke i kasnije da ih pošaljete na sustav.

 

Zrinka Gavran
Objavljeno: 12.09.2012. u 10:53

Poštovani studenti, obavještavamo Vas da će se upis na vještinu provoditi putem prijemnog ispita za kojeg će prijave biti objavljene uskoro. Vještina je otvorena za studente svih godina (iako nije bila svima ponuđena u aplikaciji za upis). Bit će potrebno ispuniti našu formu za prijavu koju ćemo objaviti (neovisno o tome jeste li ili ne odabrali Natjecateljsko programiranje u aplikaciji za upis).

Zrinka Gavran
FORUM
Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | vremenu otvaranja teme
Naslov Odgovori Zadnji odg.
ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!