korisnik: lozinka:
Naslovnica Pretraživanje English AAA
IZBORNIK PREDMETA
 
GLAVNI IZBORNIK
 
 
INTELIGENTNI MULTIAGENTSKI SUSTAVI
Šifra: 34545
ECTS: 4
Nositelji: doc. dr. sc. Tomislav Hrkać
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
OBAVIJESTI
Objavljeno: 14.04.2014. u 12:02

Zbog spriječenosti nastavnika, u utorak 15. travnja 2014. neće se održati predavanja iz Inteligentnih multiagentskih sustava.


 

Tomislav Hrkać
Objavljeno: 01.04.2014. u 18:28

U okviru predmeta će se i ove godine izrađivati projekt na kojem će se ispitivati tehnike inteligentnih multiagentskih sustava i to ponovno na primjeru igre Pacman (kao što je i navedeno u dokumentaciji koja se na nalazi na podstranici Samo za studente).

Ono što ćemo ove godine pokušati promijeniti je razvojna okolina. Ideja je da se napravi framework u Javi koji će ostvarivati igru Pacman prema pravilima u dokumentaciji i koji neće biti pod vašom kontrolom. Vaš zadatak će biti isprogramirati isključivo agente (Pacmana i/ili duhove) koji će od okruženja primati ograničeno znanje o svijetu u kojem se nalaze (neposrednu okolinu i njezin sadržaj te dozvoljene pozicije unutar iste) što bi trebalo rezultirati zanimljivijim implementacijama agenata s vaše strane. Taj će se kod agenata (koji će morati biti oblikovan prema pravilima frameworka) onda prevesti i ubaciti u framework te će se moći testirati i uspoređivati njegova uspješnost.

Framework je trenutno u izradi, a više informacija o tome hoćemo li ove godine zaista krenuti sa njim ili ostati na starim frameworkovima očekujte u tjednu poslije međuispita. U svakom slučaju već možete na predavanjima početi sakupljati zanimljive koncepte i algoritme koji bi vam mogli zatrebati u izradi projekta.

Marijo Maračić
FORUM

>> / Sve diskusijske grupe / Projekt IMS

Br. poruka:    Prikaz: (1 - 25)  Ukupno: 25

Sortiraj prema: naslovu | vremenu zadnjeg odgovora | autoru

Napomena:
* - oznaka za nove poruke

ČESTA PITANJA
REPOZITORIJ
 
Repozitorij je prazan
ANKETA
 
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!