Zagreb Energy Conference 2016

Zagreb Energy Conference

8. - 10. prosinca, FER

Odjel za elektroenergetiku Studentskog ogranka IEEE-a organizira međunarodnu trodnevnu konferenciju Zagreb Energy Conference (ZEC16), od 8. do 10. prosinca.

Konferencija uključuje

  • posjet kompaniji Ducati komponenti d.o.o. i HE Dubrava,
  • predavanja koja će se održati 9. prosinca u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva,
  • stručne radionice 10. prosinca.

Sudjelovanje je besplatno za sve članove Odjela za elektroenergetiku IEEE-a, a ostali mogu sudjelovati odabirom jednog od dva ponuđena paketa u prijavi (s ili bez naknade) koja kreće uskoro.

Više informacija o prijavama i programu potražite u obavijestima.

 Power and energy society (PES) of the IEEE Student Branch Zagreb organizes a three days international conference named Zagreb Energy Conference (ZEC). The conference is held from December 8th to December 10th.

The conference consists of visit to the Ducati komponenti d.o.o. company and Hydro power plant on the Drava River, as well as lectures at the Faculty of Electrical Engineering and Computing on the second day of the conference. The third day is about practical part - workshops.

Participation is free for all PES members, and others can participate by choosing one of the two offered packages in the application form (with or without participation fee).

Applications start soon.

More information about applications and conference programme find below.


Objavljena je lista predavača i predavanja koja će održati drugi dan Konferencije, u petak 9. prosinca 2016.

Popis svih predavača nalazi se ovdje, a životopise nekih od predavača možeš pročitati u nastavku obavijesti.

Izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković

Izv. prof. dr. sc. Nikola Mišković je izvanredni profesor na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva na Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo. Bavi se istraživanjem u području pomorske robotike u Laboratoriju za podvodne sustave i tehnologije (http://labust.fer.hr/) na FER-u. Koordinator je projekata H2020 „EXCELLABUST – Excelling LABUST in marine robotics”, FP7 “CADDY – Cognitive Autonomous Diving Buddy” i ONR-G projekata povezanih s pomorskom robotikom te je voditelj FER-ovog tima na H2020 projektu „Submarine Cultures Perform Long-term Robotic Exploration of Unconventional Environmental Niches - subCULTron“ projekata. Bio je koordinator brojnih nacionalnih projekata te uključen u provedbu FP7 „Developing Croatian Underwater Robotics Research Potential – CURE“, FP7 „Cooperative Autonomous Robotic Towing system - CART“ i NATO-NURC „Autonomous Naval MCM Neutralization“. Bio je gostujući istraživač u Consiglio Nazionale delle Ricerche - CNR, ISSIA (Genova, Italija). Autor je poglavlja u dvije knjige i više od 60 članaka objavljenih u znanstvenim časopisima i na međunarodnim konferencijama. Njegovi istraživački interesi uključuju matematičko modeliranje, kooperativno vođenje, upravljanje i navigaciju pomorskim plovilima (površinskim i podvodnim), nelinearne teorije upravljanja i njihove primjene u pomorskoj robotici. Voditelj je Programskog odbora međunarodne interdisciplinarne radionice na temu pomorske robotike i primjena „Breaking the Surface“ (http://bts.fer.hr/) koja se održava već 8 godina u Hrvatskoj.

Prof. dr. sc. Stjepan Bogdan

Prof. dr. sc. Stjepan Bogdan profesor je na Zavodu za automatiku i računalno inženjerstvo Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je 1990., magistrirao 1993. i doktorirao 1999. godine na FER-u. Bavi se robotikom i autonomnim sustavima. Društvo sveučilišnih nastavnika dodijelilo mu je 2000. godine nagradu kao najboljem mladom znanstveniku iz tehničkog područja, a 2013. g. FER mu dodjeljuje nagradu Znanost. Sveučilište u Zagrebu dodijelilo mu je nagradu Fran Bošnjaković u 2015. godini. Školsku godinu 1996/97. proveo je kao Fulbrightov stipendist u SAD-u. Objavio je 3 knjige, 9 poglavlja u knjigama, 34 rada u časopisima i 130 radova u zbornicima skupova. Održao je više pozvanih predavanja u SAD-u i Kini. Vodi i sudjeluje u radu znanstvenih i stručnih projekata od kojih su najznačajniji projekti EC-SAFEMOBIL, ACROSS, ASSISI, subCULTron, MORUS i EuRoC. Bio je mentorom 190 studenata (9 Rektorovih nagrada). Član je strukovnih društava KoREMA i IEEE. Bio je predsjednik, član i trenutno je član programskih odbora znanstvenih skupova. Urednik je više međunarodnih znanstvenih časopisa.

Author: Marko Salopek
News list