Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod je nositelj modula Telekomunikacije i informatika na preddiplomskom studiju, smjer Računarstvo, te nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih grupa.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Skup "Osobe s invaliditetom u...

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) pozivaju Vas na drugi skup na temu „Osobe s invaliditetom u digitalnom društvu“, koji će se održati 29. studenoga 2018. u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u organizaciji HAKOM-a i FER-a.

 

Cilj ovog skupa je dati osvrt na položaj osoba s invaliditetom kao korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga, predstaviti zaključke s prethodnog skupa te prezentirati pomake koji su se dogodili u odnosu na spomenute zaključke, uzeti u obzir smjernice za daljnja poboljšanja i definirati buduće korake za povećanje razine kvalitete života osoba s invaliditetom.

Na skupu će sudjelovati predstavnici udruga osoba s invaliditetom, predstavnici operatora, državnih institucija, znanosti i ostali.

Autor: Marin Vuković
Popis obavijesti