Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod je nositelj modula Telekomunikacije i informatika na preddiplomskom studiju, smjer Računarstvo, te nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih grupa.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Pokrenut je specijalistički studij koji osigurava visoku razinu primijenjenog, istraživačkog i obrazovnog rada u području upravljanja projektima.
Studij doprinosi unaprjeđenju struke upravljanja projektima i omogućuje polaznicima da ojačaju svoje kapacitete u profesionalnom životu neovisno o području njihova profesionalnog djelovanja i završenom diplomskom studiju.
Krajnji je cilj stvoriti kompletnog stručnjaka-specijalista u području upravljanja projektima, za razliku od stručnog usavršavanja certifikacijom parcijalnih znanja.

Više na http://www.fer.hr/up

Kontakt: up@fer.hr

Autor: Marin Vuković
Popis obavijesti