Naslovnica English
 
ZAVOD ZA TELEKOMUNIKACIJE

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod je nositelj modula Telekomunikacije i informatika na preddiplomskom studiju, smjer Računarstvo, te nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih grupa.


24. 5. 2012. u 14:00
Uređeno: 11. 6. 2012. u 14:15
Poziv na predavanje o radionici SUSCOMTEC 2012

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu, zajedno s još 14 partnerskih sveučilišta iz 9 europskih zemalja te uz potporu europskog programa ERASMUS Intensive Programme, u Valenciji (Španjolska) organizirao je dvotjednu radionicu (6.-18. svibnja) pod nazivom „Intercultural Engineering Knowledge Transfer for a Sustainable Global ICT Community“ (SUSCOMTEC 2012). Među 70 studenata sudionika je bilo i četvero studenata FER-a s 2. godine diplomskog studija Informacijska i komunikacijska tehnologija, profil Telekomunikacije i informatikaMarina Modrić, Jurica Babić, Pavle Skočir i Igor Vlahek – dok su među 19 predavača bila i dva profesora sa Zavoda za telekomunikacije FER-a – prof.dr.sc. Ignac Lovrek (koji je ujedno i nacionalni koordinator radionice) te doc.dr.sc. Vedran Podobnik.

FER-ovi sudionici radionice će u srijedu, 30.5., u 12.00 sati u Bijeloj vijećnici predstaviti program SUSCOMTEC te svoja iskustva i dojmove s ovogodišnje radionice. Pozivaju se svi zainteresirani studenti da nazoče prezentaciji budući da će sljedeće godine biti organizirana radionica SUSCOMTEC 2013.

U nastavku obavijesti možete pronaći više detalja o radionici te nekoliko slika.

Radionica SUSCOMTEC 2012 (http://sites.google.com/site/suscomtecvalencia2012) je nastavak iznimno uspješne serije radionica European Student Meeting (ESM), od kojih je radionica 2011. godine (ESM 2011, http://www.hft-leipzig.de/de/studierende/internationalesaaa/international-activities/esm/esm-2011/esm-2011-bericht.html) održana u Opatiji (Hrvatska). Svrha radionice je prenijeti studentima interdisciplinarna znanja o konceptima i mehanizmima koji dopridonose društvenoj odgovornosti i održivom razvoju, a zasnovani su na informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji. Pritom je posebno izražena interkulturalna dimenzija radionice koja proizlazi iz raznolikosti sudionika.

 

Sudionici radionice SUSCOMTEC 2012 u predavaonici

 

Marina, Pavle i Igor na sveučilištu Universitat Politecnica de Valencia

 

Doc.dr.sc. Vedran Podobnik drži predavanje s temom „Social networking as enabler of social responsibility and sustainability“

 

Sudionici radionice tijekom grupnog rada

 

Predstavljanje Republike Hrvatske tijekom predavanja o interkulturalnosti

 

Jurica, Marina i Pavle pred bazom UN-a u Valenciji

 

Predavanje tijekom posjeta bazi UN-a, jednom od dva glavna komunikacijska centra UN-a u svijetu

 

Igor pod ogromnom antenom u sklopu UN-ove baze

 

„Situation Room“ u UN-ovoj bazi

 

Dio FER-ovog tima pred fontanom na jednom od glavnih gradskih trgova

Marin Vuković
TRAŽILICA
 
REPOZITORIJ