Obavijesti

Održana radionica ICECOM Satellite...

Paralelno s međunarodnom znanstvenom konferencijom ICECOM u Dubrovniku je od 1. do 2. listopada 2019. godine u organizaciji Zavoda za radiokomunikacije održana radionica "ICECOM Satellite Workshop" na temu izrade malih satelita.

U sklopu radionice studenti su prezentirali rad na izradi FERSAT-a. Sudjelovali su: Bruno Pavletić, Domagoj Tomić, Filip Bogdanović, Filip Wolf, Ivor Šlibar, Jakov Tutavac, Jelena Bratulić, Josipa Rendulić, Karla Sever, Katarina Dolić, Luka Tomić, Mario Šimunić, Nikola Tomažin i Roman Bertolan.

Osim studentske sekcije održana su i tri plenarna predavanja:
Walter Ballheimer: Designing a CubeSat
Stefan Cikota: Asteroids - big bluff or real threat to Earth
Anja Skrivervik: CubeSat Antennas.

Slike s radionice dostupne su na Facebook stranici, a kratki video na YouTube kanalu Zavoda za radiokomunikacije.

Autor: Jelena Božek
Poziv na FERSAT mini radionicu...

U petak 10. svibnja u 12 sati u seminaru Zavoda za radiokomunikacije (12. kat C zgrade) dr.sc. Predrag Pale održat će radionicu “Sigurnost IT sustava i upravljanje rizicima satelita”. Radionica će započeti kratkim predavanjem o upravljanju rizicima te o sigurnosnim problemima ugradbenih računalnih sustava i komunikacija. Potom će sudionici zajednički identificirati rizike, načiniti inicijalnu mapu rizika te izvesti vježbu određivanja prioriteta rizika. 

Autor: Dario Bojanjac
From CubeSats to Estonian Space Program

Pročitajte iskustva rada na CubeSat-u kolega iz Estonije.

Autor: Dario Bojanjac
Pridruži se radu na FERSAT-u

Ako se želiš pridružiti FERSAT timu ispuni anketu i ostavi je kod tajnice na Zavodu za radiokomunikacije (12. kat C zgrade) ili se javi voditeljima tima u kojem želiš raditi.

Autor: Dario Bojanjac
FERSAT predavanje - Radioamaterske...

U petak 11. siječnja 2019. godine u 15:00 u seminaru Zavoda za radiokomunikacije (C zgrada, 12. kat), gospodin Željko Ulip iz Radiokluba Zagreb održat će predavanje Radioamaterske satelitske komunikacije.

Plan je da se komunikacija s FERSAT-om odvija u radioamaterskom UHF pojasu. U svom predavanju gospodin Ulip će nam prezentirati uređaje i antene koji se trenutno koriste u te svrhe na sličnim satelitima kao što će biti i FERSAT.

Autor: Dario Bojanjac
Održana je radionica FERSat -...

U utorak 11.12.2018. godine, u prepunoj Sivoj vijećnici,  održana je radionica FERSat - Studentski satelit. Dubravko Babić, voditelj projekta izrade nanosatelita FERSat, predstavio je projekt Platforma za satelitsko mjerenje elektromagnetskog zračenja (HRZZ IP-01-2018/2504) u sklopu kojega će se razviti i lansirati nanosatelit FERSat. Gosti Adriano Camps i Dmytro Ogorodnyk prezentirali su svoja iskustva u razvoju i lansiranju nanosatelita.

U petak 14.12.2018. s početkom u 15:00 na Zavodu za radiokomunikacije (C zgrada, 12. kat) održat će se prezentacija za studente zainteresirane za rad na razvoju FERSat-a.

Snimku radionice možete pogledati na youtube kanalu Zavoda za radiokomunikacije, fotografije na facebook stranici, a prezentacije na internet stranici radionice.

Autor: Dario Bojanjac
Radionica: FERSat - studentski satelit

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju u radionici pod nazivom “FER student satellite project” na kojoj će se predstaviti FERSat - prvi studentski satelit čiji će se razvoj i izgradnja odvijati na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Radionica će se održati u utorak 11.12.2018. godine u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Više o radionici pročitajte u proširenom sadržaju obavijesti.

Autor: Dario Bojanjac
FER Student Satellite Project Workshop

U utorak 11.12.2018. godine u Sivoj vijećnici od 10:00 do 12:00 održat će se radionica o izradi nanosatelita. Uskoro opširnije o radionici.

Autor: Dario Bojanjac
Krenula je izrada nanosatelita na...

22.10.2018. krenuo je projekt Platforma za satelitsko mjerenje elektromagnetskog zračenja pod vodstvom profesora Dubravka Babića. Projekt je financiran sredstvima Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ). Više o projektu možete saznati na podstranici FERSat i na službenoj HRZZ stranici projekta.

Autor: Dario Bojanjac

Repozitorij